Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

O poveste supranaturală stabilită pe culoarul morții într-o închisoare sudică, unde gigantul blând John Coffey posedă puterea misterioasă de a vindeca bolile oamenilor. Când gardianul șef al blocului de celule, Paul Edgecomb, realizează darul miraculos al lui Coffey, el încearcă cu disperare să ajute la împiedicarea execuției condamnatului.

Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.

O dramă despre rebelul de 20 de ani Will Hunting, înzestrat cu o memorie vizuală fantastică, care își petrece timpul cu amicii lui din sudul Bostonului. După ce profesorul universității MIT, Lambeau, își încuie studenții cu o formulă matematică pe care o lasă pe tabla din hol, Will lasă rezolvarea sub anonimat, determinându-l pe Lambeau să dea de urma tânărului. Pe măsură ce problemele lui Will cu poliția se intensifică, Lambeau îi oferă o soluție, dar cu 2 condiții: să meargă la un psiholog și să facă meditații la matematică. Will o acceptă pe cea de-a doua, dar refuză să colaboreze cu mai mulți psihologi. Apoi Lambeau ia legătura cu fostul lui coleg, psihologul Sean McGuire. Will și Sean sunt la fel de încăpățânați, dar, în curând, Will e obligat să accepte atât trecutul cât și viitorul.

La universitatea Princeton, John Nash se luptă să aducă o contribuție utilă pentru a servi ca moștenirea lui în lumea matematicii. El face în cele din urmă o descoperire revoluționară, care îl va aduce în cele din urmă Premiul Nobel. După absolvirea școlii el se întoarce către predare, devenind implicat romantic cu eleva sa Alicia. Între timp, guvernul cere ajutorul pentru spargerea codurilor sovietice, care îl implică repede într-un complot conspiraționist terifiant. Nash devine din ce în ce mai paranoic până la o descoperire care îi răstoarnă întreaga sa lume cu susul în jos. Acum doar cu ajutorul Aliciei el va fi capabil să-și recupereze puterea mentală și să-și recapete statutul ca mare matematician pe care îl cunoaștem astăzi.

Aflată singură într-o vacanță la malul mării, Leda (Olivia Colman) dezvoltă o obsesie legată de o tânără mamă și de fiica acesteia, pe care le observă pe plajă. Descurajată și captivată de relația dintre ele și de familia lor extinsă gălăgioasă și amenințătoare, Leda este copleșită de amintirea terorii, confuziei și sentimentelor intense de la începutul propriei perioade de maternitate. O acțiune impulsivă o aruncă pe Leda în universul periculos din propria ei minte, obligând-o să se confrunte cu alegerile mai puțin obișnuite făcute ca tânără mamă și cu consecințele acestora. Bazat pe un roman de Elena Ferrante, THE LOST DAUGHTER reprezintă debutul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal și îi mai are în distribuție pe Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dagmara Dominczyk și Paul Mescal.