Hienossa elokuvassa vanha professori Isak Borg matkustaa Tukholmasta entiseen yliopistoonsa Lundiin ottamaan vastaan kunniatohtorin arvoa. Mukaan tulee hänen raskaana oleva miniänsä, joka aikoo erota miehestään. Matkalla he ottavat kyytiin kolme liftaria, joista yksi muistuttaa kipeästi Isakin nuoruudenrakastettua. Itsekkäästi elänyt mies käy matkalla läpi vanhoja pelkojaan, pettymyksiään ja unelmiaan.
Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.
Ratsuväen luutnantti John Dunbar saa komennuksen preerian yksinäiselle vartioasemalle, susien ja intiaanien keskelle. Perillä mies alkaa arvostaa siouxheimoon kuuluvien intiaanien elämäntapaa ja hänestä tulee siouxien uskottu.
Eversti William Ludlow eroaa armeijasta vastalauseena hallituksen intiaanipolitiikalle. Hän muuttaa kolmen poikansa Alfredin, Samuelin ja Tristanin kanssa Montanan kesyttömään erämaahan. Kun nuori Samuel eräänä päivänä esittelee perheelleen tulevan vaimonsa Susannahin, tunteet leimahtavat. Mutta pian Euroopassa puhkeaa ensimmäinen maailmansota ja veljekset matkaavat taisteluihin, vastoin isänsä tahtoa.
Vahva gangsteridraama kertoo amerikanirlantilaisesta gangsterista ja hyvästä perheenisästä Michaelista. Michael on pomolleen melkein kuin oma poika, mutta vain melkein. Kun hänen vaimonsa ja lapsensa tapetaan, lähtee Michael toinen poika mukanaan pakosalle ja samalla etsimään murhaajaa. Peräänsä he saavat tappajan, joka päivätyökseen valokuvaa vainajia.
Elät vain kerran, joten mikset lähtisi tyylillä? Näin päättelevät kaksi sairaalan syöpäosaston huonekaveria, kiivasluonteinen miljardööri ja oppinut mekaanikko, kun he vastaanottavat huonot uutiset. He laativat "tyhjänpotkaisulistan" asioista, joita he haluavat tehdä, ennen kuin potkaisevat tyhjää - ja suunnistavat elämänsä suurimpaan seikkailuun maailman ympäri. Laskuvarjohypyt? Tehty. Shelby Mustangilla kilparadan ajaminen? Tehty. Kheopsin pyramidin tuijottelu? Tehty. Ilon löytäminen elämästä, ennen kuin on liian myöhäistä? Tehty!
Erik Lanshofin ja viiden hänen läheisimmän ystävänsä elämä kulkee erilaisia polkuja, kun Saksan armeija tunkeutuu Alankomaihin vuonna 1940: taistelua ja vastarintaa, pelkoa ja alistumista, yhteistyötä ja maanpetosta.
Kaksi hetken mielijohteesta toimivaa irlantilaisnuorta lähtevät varastetuilla polkupyörillä rannikolle etsimään kokaiinipaalia salakuljettajan kaatuneesta laivasta.
Transamerica on yhdysvaltalainen Duncan Tuckerin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva vuodelta 2005. Elokuvassa Felicity Huffman esittää Bree Osbournea, joka viikkoa ennen sukupuolenkorjausleikkaustaan saa kuulla olevansa 17-vuotiaan pojan isä. Huffman oli roolistaan ehdolla parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi.