Fantastische dieren baadden, rustten en hadden plezier op het zomerstrand van de zuidelijke stad. Plotseling werd de rest onderbroken door een dringende boodschap op een hangende poster: 'Iedereen moet zich laten vaccineren, van olifant tot vlieg!'. Alle dieren begonnen echter, nadat ze de boodschap hadden gelezen, alsof er niets was gebeurd, weer te rusten, te dansen en te zonnebaden. En alleen Behemoth begon, bezorgd, aan iedereen te vragen hoe eng en pijnlijk het was om te vaccineren.

Santiago, een oude Cubaanse visser, heeft al 84 dagen geen vis meer gevangen. Hij laat zijn jonge vriend Manolin achter, de enige die nog in hem gelooft, en besluit de zee op te gaan, ver weg aan de Golfstroom, op zoek naar de vangst die hem opnieuw de waardering van zijn leeftijdsgenoten zal opleveren. Ver van de kust wordt de lijn eindelijk strakker. Zou het geluk terug kunnen zijn? Met zijn ervaring beseft Santiago al snel dat dit een ongebruikelijke vangst is. Dus wat is deze vis die hij nog niet heeft gezien? De hele nacht laat hij zich meeslepen in de hoop hem uit te putten.

Dead Hand aflevering 2. Laatste oorlogsdag. De laatste oorlog brak uit. Alle mensen zijn dood, maar de machines blijven plichtsgetrouw bevelen opvolgen. Op de automatische basis voeden en laden machines de wapens van de laatste overlevende bommenwerper die zich voorbereidt om bommen te laten vallen op de dode vijandelijke stad. Dit gebeurt totdat de echo van de mensheid volledig wegebt. Dan breekt er een nieuw tijdperk aan waarin voor ons geen plaats meer is.

Koning George brengt, in tegenstelling tot de meeste koningen, het grootste deel van zijn tijd door in de badkuip en speelt met zijn favoriete speeltje: een rubberen eendje. Maar George is niet tevreden met alleen zijn rubberen eendje; hij wil alle eendjes! De koning leert een lesje in nederigheid van zijn dappere soldaat Thomas, wiens eend George had gestolen. Uiteindelijk wordt George zijn zonde onder ogen gezien en leert hij dat het altijd belangrijk is om met anderen te delen.

Een stop-motion poppenanimatie-bewerking van Hans Christian Andersons verhaal Het lelijke eendje.

Aanpassing van de gelijknamige graphic novel.

Korte film: Geestige lezing over het maken van een boek. Eerst werd de papierproductie op een toegankelijke en leuke manier gepresenteerd, daarna werd het werk van de drukkerij verteld.

Een stop-motion poppenanimatie van Hans Christian Anderson's Duimelijntje. .

Een satirische film over de moderne Britse politiek en afleidingstactieken.

Een mislukte kippenreddingsmissie leidt de activisten naar een gevaarlijke wildernis waar ze situaties ervaren die tot nieuwe inzichten leiden, zoals: de natuur is geen veilige plek voor dieren.

130 kinderen werkten samen met personeel en leraren samen om binnen en buiten te fotograferen met behulp van stop-motion technieken om een ​​film te maken. Het onverwachte ontstond toen kinderen elkaar inspireerden en de resultaten zijn magisch.

'Alle geluiden reizen in golven, vrijwel hetzelfde als rimpelingen in water.' Educatieve film geproduceerd door Bray Studios New York, de dominante animatiestudio in de Verenigde Staten in de jaren rond de Eerste Wereldoorlog.

Théo, de watertoren van het dorp, huilt zijn ogen uit. Om te proberen te begrijpen waarom hij verdrietig is, probeert Robert, een negenjarige jongen, met hem te praten, maar Théo schrikt en rent weg. Hij duikt op in de stad, waar hij wordt beschimpt door het museum, enkele huizen en de kerk, die hem niet als een echt gebouw beschouwen. Maar als de stad in brand staat, vragen ze allemaal om zijn hulp!

Het verhaal van de eenzame keizer en de zangvogel die in zijn paleis komt wonen.

Korte animatie: Een door verdriet getroffen gezin migreert van het drukke Londen naar de buitenwijk Basildon op zoek naar een nieuwe start, maar de jonge Bamike is nog niet klaar om verder te gaan.

Korte animatie: Billy Batson probeert de wijsheid van Salomo te gebruiken om te slagen voor een schoolexamen, maar ontdekt dat wijsheid ruzie onder de goden veroorzaakt.

Korte animatie: Muziek begeleid door de kunst van György Kovásznai