I 1979 skrev den amerikanske forfatter James Baldwin (1924-87) et brev til sin forlægger, hvor han beskrev sit næste projekt, Husk dette hus', der skulle fortælle USA's historie gennem tre af hans myrdede venners liv, Medgar Evers, Malmcolm X og Martin Luther King. Bogen blev aldrig skrevet, men den haitianske instruktør Raoul Peck bruger det efterladte manuskript til med Baldwin's egne ord at fortælle en desværre sørgelig aktuel historie om USA's racistiske historie.

Martin Luther King Jr. var en af – om ikke den allerstørste – borgerrettighedsforkæmper i 1900-tallets USA. Han forenede folket i protester og marcher, i demonstrationer og modstandsaktioner. Men imod sig havde han ikke bare forældede love og en privilegeret befolkning, men også selveste FBI. MLK/FBI afslører de dokumenter, som for nyligt blev opdaget og frigivet af FBI, og afslører, hvordan de føderale politimyndigheder modarbejdede Martin Luther King Jr. og hele borgerrettighedsbevægelsen.

1915, USA. John Reed er overbevisende, karismatisk og bolshevik. En overbevisning der ikke er velset alle steder, men som han vælger at kæmpe for på trods af personlige omkostninger. Bedre bliver det ikke da Reeds tager til Rusland og oplever hvor langt der er fra idealerne til virkeligheden.

Virkelig spændende iscenesættelse af det virkelige angreb på nogle tyske dæmninger i foråret 1943 og hvilke forberedelser der skulle til, før militæret begyndte at tro på at det kunne lade sig gøre. Takket være Michael Redgraves fremragende portræt af den distræte, men utrættelige videnskabsmand, undgår den lidt lange forberedelsestid at blive langtrukken. Filmens sidste halve time er virkelig intenst lavet.