Αύγουστος 1945. Μια ομάδα παιδιών που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα καταφτάνει στην Αγγλία. Θα προσπαθήσουν διαχειριστούν τα νέα δεδομένα της ζωής τους, ξεπερνώντας τους εφιάλτες τους. Τα παιδιά θα ξεκινήσουν να μαθαίνουν αγγλικά, να παίζουν ποδόσφαιρο, να ζωγραφίζουν και να γίνονται ο ένας οικογένεια του άλλου, σε μια ιστορία που διδάσκει τη σημασία της ελπίδας.

Δύο ρακένδυτοι νεαροί το σκάνε από ένα τρένο για το Νταχάου, βρίσκονται σε άγνωστο έδαφος, μέχρι που βρίσκουν μια γυναίκα σε φάρμα, κι εμείς γινόμαστε μάρτυρες της καταδίωξής τους από τις αρχές, τους δοσίλογους, τα ένστικτα και την μνήμη τους. Το ντεμπούτο του τρομερού παιδιού της Τσεχοσλοβακικής Άνοιξης σε πιάνει απ’ το λαιμό με την έναρξη κι ένα από τα αποτελεσματικότερα μονοπλάνα της ιστορίας. Από το σημείο αυτό κι έπειτα, για 60 ακόμα συμπαγή και απαιτητικά λεπτά, παρακολουθείς, ενδεχομένως απνευστί, μια ασφυκτική άσκηση κινηματογραφικής έκφρασης, απειροελάχιστου διαλόγου, πυκνοϋφασμένων ηχοτοπίων και ιμπρεσιονιστικού μοντάζ. Χρειάζεται να συμμετάσχεις ενεργά συμπληρώνοντας τα κενά σ’ αυτό το σπουδαίο κομμάτι ατόφιου σινεμά.

Η αληθινή ιστορία της φωτογράφου Elizabeth 'Lee' Miller, ενός μοντέλου μόδας που έγινε διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του περιοδικού Vogue κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ένα λιμάνι του Ιταλικού νότου, ο μικρός Σενεγαλέζος Μoμό ζει ως κλέφτης αφού ο πατέρας του σκότωσε τη μητέρα του. Η μοίρα του όμως θα τον φέρει στο σπίτι μιας γυναίκας survivor και οι δύο τους θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη φιλία. Η Σοφία Λόρεν στα 86 της πια επιστρέφει με νέα ταινία σκηνοθετημένη από τον γιο της.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.