Keltanokkakyttä Billy Costigan varttui rikollisuuden keskellä. Se tekee hänestä täydellisen soluttautujan: miehen, joka pääsee Frank Costellon johtaman mafian sisäpiireihin. Costiganin tehtävänä on voittaa Costellon luottamus puolelleen ja auttaa poliiseja narauttamaan Costellon. Erikoisyksikön poliisi Colin Sullivan sitä vastoin nauttii kaikkien luottamusta. Kukaan ei epäile, että hän olisi Costellon miehiä.
Kaliforniassa San Pedron satamassa laivalla kuolee 27 miestä. Yksi henkihieverissä selvinnyt toistelee kauhuissaan nimeä Keyser Soze. Kuusi viikkoa myöhemmin viisi rikollista seisoo poliisin tunnistusrivissä. Poliisi yrittää onkia heiltä tietoja, mutta kukaan ei myönnä mitään. Odotellessaan vapautumistaan yksi miehistä, McManus, ehdottaa muille keikkaa. Keaton, joka vakuuttaa ryhtyneensä lainkuuliaiseksi, ei ole kiinnostunut, mutta suostuu lopulta ystävänsä Kintin pyynnöstä mukaan. He kaappaavat smaragdilastin ja toimittavat sen eräälle Redfootille, joka ehdottaa toista keikkaa. Mukaan kuvioihin tulee lakimies. Kobayashi, jonka työnantaja on Keyder Soze. Soze kiristää miehiä hengenvaaralliseen tehtävään – mutta kuka on Keyser Soze...
Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.
Viimeiseen hengenvetoon (À bout de souffle) on ranskalaisen Jean-Luc Godardin ohjaustyö vuodelta 1960 ja yksi Ranskan uuden aallon elokuvan avainteoksia.Godardin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva perustuu uuden aallon ohjaajakollega François Truffautin käsikirjoitukseen ja ensi-iltansa se sai vuosi Truffautin 400 kepposta -elokuvan jälkeen. 1959 oli ensi-iltaan ehtinyt myös Alain Resnais'n Hiroshima, rakastettuni. Kolmikko laski perustan elokuvan uudelle aallolle. Viimeiseen hengenvetoon sai tuoreeltaan tunnustusta visuaalisen tyylinsä ja filmissä sovelletun hyppyleikkauksen ansiosta.
Gotham Cityn poliisi on alakynnessä taistelussa rikollisuutta vastaan, ja roistot ovat vallanneet kaupungin kadut. Pahin roisto on Jokeri. Ainoa, joka voi pysäyttää pahan on mustiin puettu sankari Batman.
Ryan O’Neal on "The Driver". Hän on paras epätavallisessa ammatissaan. Kun suunnitellaan pankkiryöstöä, hän on mies, joka palkataan ajamaan pakoautoa. Kukaan ei ole häntä nopeampi. Kukaan ei ole häntä huimapäisempi. Kukaan ei ole ikinä saanut häntä kiinni. Bruce Dern on "The Detective". Kukaan poliisi ei upottaudu tapauksiinsa kuten hän. Kukaan ei ole ikinä päässyt häneltä karkuun. Ei kukaan! Paitsi "The Driver". Epäonnistuminen saa hänet raivoihinsa. Nyt millään laeilla tai säädöksillä ei ole mitään väliä. Jahdatessaan saalistaan hän käyttää niin lahjontaa, uhkailua kuin väkivaltaakin. Koko "rikostutkinta" päättyy sekasortoon, joka on täynnä palanutta kumia, huutavia jarruja ja korkeaoktaanista toimintaa!
Tulevaisuuden maailmassa rikkaiden ja köyhien erot ovat kärjistyneet äärimmilleen ja kerrostumia pidetään yllä tarjoamalla köyhälistölle aivot turruttavaa viihdettä, joka harhauttaa, mutta ei tee onnelliseksi. Aivokuoreen kytkettävä laite mahdollistaa toisen henkilön tallentamien kokemusten toistamisen, yhtä todenmukaisesti koettuna. Äärielämykset, kuten ryöstö, murhat ja tietysti seksi, ovat mustilla markkinoilla kovaa valuuttaa. Lenny Nero diilailee kaduilla laittomia tallenteita tällaisia kokemuksia varten. Lennyn käsiin päätyy tallenne, jossa joku on kuvannut prostituoidun raa’an raiskausmurhan. Lenny joutuu tallenteen takia hengenvaaraan ja vedetään mukaan rikollisen mielen psykoottiseen maailmaan. Lennyn entinen rakastettu Faith on myös vaarassa. Tämän henkensä kaupalla pakenevalla ystävällä on todisteita liittyen suositun rap-artistin murhaan. Paljastuessaan nämä voisivat yllyttää kaupungeissa kuplivat rotukärhämät mittaviksi väkivallanteoiksi.
Porter hankkii leipänsä vähemmän laillisin keinoin ja tänään hänellä on huono päivä. Ryöstökeikan aikana hän joutuu rikoskumppaninsa ja vaimonsa pettämäksi. Luodistakin tulee, mutta ei sentään tappavasti. Kun kaverit jättävät hänet oman onnensa nojaan, jää hänelle vain yksi vaihtoehto: hankkia oma osuutensa takaisin keinolla millä hyvänsä. Kaikki, jotka estävät Porteria saamasta omaa 70 000 taalan osuuttaan ryöstösaaliista, saavat kärsiä, olivat he sitten epärehellisiä poliiseja, katujengiläisiä tai gangstereita.
New Yorkissa tapahtuu raaka kaksoismurha. Pyromaanitutkija ja henkirikoksiin perehtynyt etsivä lyöttäytyvät yhteen saadakseen epäillyt itäeurooppalaiset turistit kiinni. Mutta virkavallan jahdatessa rikollisia, media jahtaa virkavaltaa ja USA:n rikoslakiin perehtyneet konnat jahtaavat mediaa. Räjähdysherkän ajojahdin aikana käy ilmi, että kyseessä on todellakin kylmä suunnitelma. Julkisuus kun on Amerikassa lakia kovempi sana...