קולומביין הוא שם של ביה"ס תיכון בעיירה ליטלטון בקולורדו. ב-20 לאפריל 1999 השכימו שניים מתלמידי בית הספר והלכו לשחק באולינג בשש בבוקר. לאחר המשחק הלכו לביה"ס, התחילו לירות לכל עבר ובתום הטבח התאבדו. התוצאה 13 הרוגים ועשרות פצועים. מייקל מור,שזכה באוסקר לסרט התיעודי על סרט זה, יוצא מנקודת מוצא של אירועי קולומביין לחקור את אובססיית הנשק של האמריקאים. התוצאה היא סרט מניפולטיבי ודמגוגי (ומאוד אקטואלי באנטי-אמריקאיות שלו) אשר מצליח לעלות לא פעם חיוך על פני הצופים למרות הנושא הקשה, בעיקר בזכות הכשרון הרב של יוצרו. אחד הסרטים התיעודיים המבריקים של כל הזמנים.

הבמאי הנחשב מייקל מור בודק את מערכת הבריאות של ארה"ב, בכך שהוא ממשיך במופע של אדם אחד במטרה לגלות את האמת. מור, שופך אור על הבעיות שקיימות במערכת הבריאות של ערים ומדינות בארה"ב ומגלה שלמרות היותה המעצמה הגדולה בעולם, יש לה לא מעט בעיות בכל מה שקשור בקבלת טיפול הולם לחולה, ציוד לא תקין ועוד.

הכוונות של מייקל מור ננעלות על ממשלו של ג'ורג' בוש, משפחת הנשיא והשפעתם של הנפט בפרט ותאוות הבצע בכלל על המדיניות האמריקאית אחרי פיגועי ה-11.9.2001. גם בסרטו השנוי במחלוקת הזה, מייקל מור אינו מסתיר את השקפת העולם המגובשת שלו. הסרט, מבחינתו, הוא כלי נשק במאבק פוליטי, ולפיכך גם עיתוי הפצתו, כמה חודשים לפני הבחירות לנשיאות, לא היה מקרי.

הינו אחד מארבעת סרטי התעודה הרווחיים והמצליחים ביותר שנעשו אי פעם ועד היום גרף למעלה מ-25 מיליון דולר, כמיליון מתוכם נתרמו ע"י האולפנים למלחמה בהתחממות כדור הארץ. "אמת מטרידה" החזיר לאור הזרקורים את אל גור והפך את מי שנתפס עד לאחרונה כפוליטיקאי אפרורי ויבש לקול, כריזמטי, אהוד ונגיש. יש הטוענים, כי הסרט החייה את הקריירה הפוליטית שלו. בבוקרו של יום התבוסה שלו בבחירות 2000 החליט אל גור על מסלול חדש בחיים, להתמקד במאמצים להצלת כדור הארץ משינוי בלתי הפיך. במאי הסרט דייויס גוגנהיים מציע מבט מלא השראה ולהט על מחויבותו של אל גור לחשוף את המיתוסים והתפ

שלוש בנות מטקסס מעיזות לפתוח את הפה ומצליחות להניע את גלגלי השנאה. במאית הדוקומנטרי המעולה, ברברה קופל (Harlan County, USA) ושותפתה, ססיליה פק, מתארות את הפוליטיזציה שעוברת להקת הבנות הדרומיות המצליחה, ה"דיקסי צ'יקס" (מס' 1 במכירות ללהקת בנות), לאחר יציאה פומבית נגד בוש (טקסני בעצמו!) ומלחמתו בעיראק, וגם נגד הקונבנציות של תחנות הרדיו-קאנטרי בארה"ב. זוכה פרסים רבים, ביניהם גם פרס השופטים בפסטיבל הבינלאומי של שיקאגו