Seitsemän Oscarin klassikko olisi valkokankaalla viiden tähden leffa, mutta telkkarissa komeat taistelukohtaukset ja kellanruskeat aavikot menettävät tehoaan. Tositarinan päähenkilö on brittiluutnantti T. E. Lawrence, joka yhdistää arabiheimot taisteluun turkkilaisia vastaan ensimmäisessä maailmansodassa. Elokuvan Lawrence on myyttinen hahmo, jonka mielentilat ja kehitystarina vertautuvat aavikon kuvastoon.

Emancipation perustuu tositarinaan miehestä, joka tunnetaan Gordonina ja "piiskattuna Peterinä" ("Whipped Peter"). Hän pakeni orjuudesta ja taisteli Yhdysvaltain sisällissodassa liityttyään pohjoisvaltioiden joukkoihin. Independent- ja Harper’s Weekly -sanomalehtien artikkeleiden kuvituksena kesäkuussa 1863 julkaistut valokuvat hänen arpeutuneesta selästään levisivät sodan aikana ja jättivät hänet historiaan. Osa faktoista on kiisteltyjä, ja elokuva liittää tarinaan runsaasti fiktiota. Elokuvassa plantaasilla Lousianassa orjana työskentelevä Peter erotetaan perheestään ja hän päätyy pakkotöihin rakentamaan junarataa. Vapaus ja epäinhimillinen kohtelu orjia kohtaan saa Peterin yrittämään pakoa pohjoiseen Baton Rougen laajan suoalueen läpi, jossa takaa-ajajat koirineen eivät ole ainoita jotka haluavat hänen henkensä.

Watergate-rakennuksessa valot syttyvät ja neljä murtovarasta jää rysän päältä kiini. Tuo ilta toi julki paljastuksia, jotka johtivat Yhdysvaltain presidentin eroon virastaan. Washingtonilaiset toimittajat Bob Woodward ja Carl Bernstein tarttuivat tarinaan ja uskoivat siihen läpi epäilyjen, kieltämisten ja pettymysten. Presidentin miehet on heidän kertomuksensa.

10. Huhtikuuta 1912 RMS Titanic lähti Southamptonista neitsytmatkalleen. Neljäntenä yönä merellä se osui jäävuoreen ja upposi mukanaan 1500 matkustajaa ja miehistö. Elokuva kuvaa totuudenmukaisesti draamaa, sankaruutta ja kauhua sinä yönä kun aikansa suurin ja loisteliain höyrylaiva vajosi hyiseen mereen.

Päivä ilman sotaa perustuu sotajouluun 1914, jolloin ensimmäisen maailmansodan taistelut taukosivat spontaanisti yhdeksi päiväksi. Tuolloin sotamiehet uskaltautuivat ulos poteroistaan rintamalinjojen väliselle ei-kenenkään-maalle ja tutustuivat viholliseen joulun hengessä. Vaikka tiukkojen kurinpalautustoimien jälkeen sotatoimet jatkuivat, jäi tuo yksi päivä ihmisten mieliin ja kasvoi ajan kuluessa myyttisiin mittoihin, legendaksi rauhan mahdollisuudesta keskellä mielettömintä sotaa.

Detroit on väkevä ja liikuttava kertomus yhdestä USA:n historian kauhistuttavimmista ja rasistisimmista tapahtumista. Musta väestö ja poliisi ottivat yhteen mellakoissa Detroitissa kesällä 1967.

Isänsä lastenkotiin hylkäämä Gabrielle Chanel pääsee töihin baariin, jossa hän sekä laulaa että ompelee muiden esiintyjien puvut. Suhde vaikutusvaltaisen paroni Balsanin kanssa avaa hänelle ovet Ranskan seurapiirien huipulle, ja vähitellen Cocon kauniit puvut saavuttavat laajempaa suosiota ja hänestä itsestään tulee muoti-ikoni.

Vuonna 1970 Lontoossa järjestettiin Miss Maailma -kilpailu, jota isännöi yhdysvaltalainen komedialegenda Bob Hope. Tuolloin Miss Maailma oli maailman katsotuin tv-ohjelma, jolla oli yli 100 miljoonaa katsojaa. Väittäen, että kauneuskilpailut halvensivat naisia, vasta perustettu Women’s Liberation Movement saavutti yön yli mainetta tunkeutumalla lavalle ja häiritsemällä kilpailun suoraa lähetystä. Sen lisäksi, että kun show jatkui, tulos aiheutti hämmennystä: voittaja ei ollutkaan ruotsalainen suosikki Marjorie Johansson vaan miss Grenada Jennifer Hosten, ensimmäinen musta nainen, joka kruunattiin Miss Maailmaksi. Muutamassa tunnissa maailmanlaajuinen yleisö oli nähnyt länsimaisen kauneuden ihanteen lavalta ajetun patriarkaatin kääntyneen päälaelleen.

Christian Longoa epäillään perheensä surmaamisesta. Käytettyään Meksikossa karkumatkalla ollessaan New York Timesin reportterin Michael Finkelin identiteettiä, myös Finkel kuulee tapauksesta. Ammatillisessa kriisissä oltuaan Finkel saa murhamysteerikeissin kautta lisää hommia...