Lotte Eisner, geboren in 1896 in Berlijn, werd beroemd vanwege haar gepassioneerde betrokkenheid bij de wereld van zowel de Duitse als de Franse cinema. In 1936 richtte ze samen met Henri Langlois de Cinémathèque Française op met als doel films, kostuums, decors, posters en andere schatten van de 7e Kunst te redden van de ondergang. Als joods verbannen naar Parijs werd ze een steunpilaar van de culturele scene van de hoofdstad, waar ze de Duitse cinema promootte.
In deze documentaire geven bekende artistieke transgender personen hun openhartige kijk op en analyse van de invloed die Hollywood heeft op de transgemeenschap.
Marilyn werd niet als Marilyn geboren, zij werd het. Dit unieke portret onthult haar in haar eigen woorden: een heldere en vastberaden vrouw, een veranderend beeld van de dictaten die de vrouwelijkheid nog steeds definiëren.
Ter ere van de pracht en grandeur van de grote bioscopen van de Verenigde Staten, gebouwd toen films het toppunt van entertainment waren en de verhalen groter waren dan het leven, net als de locaties die waren ontworpen om ze te vertonen. De film volgt ook de uiteindelijke teloorgang van de paleizen, tot aan de huidige pogingen tot behoud. Een eerbetoon aan de grote kunstvorm van Amerika en de grote monumenten die zijn gecreëerd waar het publiek van kan genieten.
Een verslag van het leven en werk van de Spaanse actrice Penélope Cruz: een lange reis die begon in de arbeiderswijken van Madrid en eindigde in de heuvels van Hollywood.
De grootsheid, ondergang en wedergeboorte van Hammer, het vlaggenschip van de Britse populaire cinema, voornamelijk van 1955 tot 1968. Gemartelde vrouwen en sadistische monsters bevolkten onderdrukkende scenario's in provocerende producties die de censuur choqueerden en critici walgden, maar het publiek fascineerden. Films waarin horror in aanstootgevende kleuren werd vertoond: vreselijke verhalen, verteld zonder vooroordelen, die angst, bloed, seks en verbluffende optredens boden.