Suomen Kansallismuseon saamelaisesineet ovat palaamassa kotiin Saamenmaalle samaan aikaan kun saamelaisten pyhät rummut ovat edelleen vankina museoiden kellareissa ympäri Eurooppaa. Palautuvat esineet symboloivat Saamen kansalta vietyä ihmisarvoa, identiteettiä, historiaa, yhteyttä esivanhempiin ja kokonaista maailmankatsomusta. Ohjaaja Suvi West vie katsojan museomaailman kulisseihin pohtimaan esineiden henkeä, kansojen eriarvoisuutta ja museoiden kolonialistista taakkaa.

Sota ja mielenrauha tutkii Suomen sotien vaikutuksia koko kansakunnan mentaliteettiin. Peloista ja traumoista ei sopinut heti sotien jälkeen puhua, eikä oikein myöhemminkään. Kuinka monta sukupolvea mielten haavojen parantamiseen tarvitaan? Elokuva koostuu rintaman ja kodin välillä lähetetyistä kirjeistä sekä päiväkirjamerkinnöistä. Yksityiset kokemukset yhdistyvät taidokkaasti koko kansankunnan historiaan, kun dokumenttia varten haastatellut asiantuntijat avaavat sekä sotaa että ihmismielen saloja.

Oscar-palkittu ohjaaja Michael Moore lähtee valloitusretkelle ympäri maailmaa löytääkseen keinoja, joilla Yhdysvaltojen pahimmat ongelmat saataisiin selvitettyä. Ratkaisun avaimet odottavat ottajaansa maailman eri kolkissa. Mooren ”yhden miehen armeija” perehtyy ristiretkellään mm. italialaisten työaikoihin, norjalaisiin vankiloihin, portugalilaiseen huumepolitiikkaan sekä tietysti myös suomalaisiin kouluihin.

Dokumentaarinen elokuva modernismin suurista mestareista, Alvar ja Aino Aallosta sekä intohimoisten ihmisten ajatuksista ja tunteista Aaltojen luomissa tiloissa.

Elokuvan päähenkilö Kalle Rissanen on 39-vuotias hyvin toimeentuleva Espoon Westendissä asuva IT-alan kouluttaja. Eronnut yksinhuoltajaisä on huolissaan sekä omasta että lastensa hyvinvoinnista. Kalle on ajautunut kriisin, jonka seurauksena hän on päättänyt muuttaa elämänsä suuntaa. Kalle aikoo myös selvittää itselleen, miksi hänen isänsä päätyi itsemurhaan juuri samanikäisenä ja vastaavanlaisessa elämäntilanteessa. Kalle kohtaa elokuvassa useita miehiä, jotka jakavat hänen kanssaan kokemuksiaan suhteessa lapsiin, alkoholiin, työhön ja ennen kaikkea naisiin. Miehen kuvassa esiintyvät miehet rikkovat omalta osaltaan sitä myyttiä, ettei suomalainen mies osaa tai halua puhua tunteistaan.

Shawn Huff ja Ervin Latimer Jr. ovat 1970-luvulla Suomeen saapuneiden afroamerikkalaisten koripallopelaajien Leon Huff ja Ervin Latimer Sr. lapsia. He ovat kasvaneet suomalaisiksi yhteiskunnallisiksi ja poliittisiksi vaikuttajiksi isiensä periksiantamattomuuden, kunnianhimoisuuden ja rasististen lähtökohtien kautta, jotka ovat yli sukupolvien siirtyneet poikien harteille. Pojat kanavoivat hiljaisten isien kokemukset toimintaan ja molemmat sukupolvet taistelevat tahoillaan tasa-arvoisemman maailman puolesta.