Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.

Punaiset kengät (The Red Shoes) on Michael Powellin ja Emeric Pressburgerin ohjaama brittiläinen tanssi- ja draamaelokuva vuodelta 1948. Se on tanssielokuvan merkkipaalu, sillä ensimmäistä kertaa tanssi oli oleellinen osa elokuvallista kerrontaa eikä vain erillinen tanssinumero.

Kieslowskin väritrilogian viimeisessä osassa liikutaan punahehkuisessa Genevessä. Kiireinen, nuori opiskelija Valentine törmää autollaan koiraan. Koska kaulapannassa on nimi, Valentine vie haavoittuneen eläimen sen omistajalle. Tämä on eläkkeellä oleva tuomari Kern, joka Valentinen hämmästykseksi ei piittaa koiransa kohtalosta. Sen sijaan hän salakuuntelee naapuriensa puhelinkeskusteluja. Ensihämmennyksestä huolimatta heidän välilleen syntyy psykologinen jännite, ja ystävyys syvenee kun tuomari alkaa uskoutua Valentinelle.

A day in the life of an unfaithful married couple and their steadily deteriorating relationship in Milan.

Fanny ja Alexander (Fanny och Alexander) on Ingmar Bergmanin ohjaama elokuva vuodelta 1982. Bergman leikkasi samasta aineistosta myös laajemman neliosaisen televisiosarjan, ja työsti sen käsikirjoituksesta kirjan. Elokuva kertoo hyvin toimeentulevan Ekdahlin teatterisuvun elämästä 1900-luvun alun Ruotsissa kahden lapsen, Fannyn ja Alexanderin kautta.Elokuva sai neljä Oscar-palkintoa: paras vieraskielinen elokuva (palkinnon vastaanotti Ingmar Bergmanin puolesta Jörn Donner), Sven Nykvist kuvauksesta, Anna Asp ja Sisanne Lingheim parhaasta lavastuksesta ja Marik Vos Lungh pukusuunnittelusta. Se palkittiin myös Golden Globe -palkinnolla parhaana ulkomaalaisena elokuvana.Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa olivat mukana Nils Brandt ja Stina Ekblad.

Riemuloma Rivieralla ja Enoni on toista maata -elokuvista tuttu Monsieur Hulot harhailee jenkkituristien mukana Pariisissa. Sen kummempaa juonta elokuvassa ei ole. Koska kaupunki on lasia ja terästä, Playtime on ymmärretty usein urbaanin vieraantumisen kritiikiksi. Elokuvan leikkisä luonne tarjoaa myös muita tulkintamahdollisuuksia. Pitkät otokset ja vaiteliaisuus vaativat kuitenkin katsojalta kärsivällisyyttä. Valmistuessaan elokuva oli Ranskan historian kallein.

Simon, a deeply religious man living in the 4th century, wants to be nearer to God so he climbs a column. The Devil wants him come down to Earth and is trying to seduce him.

Martin Scorsese's documentary intertwines footage from "The Band's" incredible farewell tour with probing backstage interviews and featured performances by Eric Clapton, Bob Dylan, Joni Mitchell, Van Morrison, and other rock legends.

In a strange and isolated chateau, a man becomes acquainted with a woman and insists that they have met before.

The creative chemistry of four brilliant artists —drummer John Densmore, guitarist Robby Kreiger, keyboardist Ray Manzarek and singer Jim Morrison— made The Doors one of America's most iconic and influential rock bands. Using footage shot between their formation in 1965 and Morrison's death in 1971, it follows the band from the corridors of UCLA's film school, where Manzarek and Morrison met, to the stages of sold-out arenas.

Neljän kaupunkilaisliikemiehen viikonlopun kanoottiretkenä alkanut seikkailu muuttuu epätoivoiseksi kamppailuksi henkiinjäämisestä, kun he saavat vastaansa raivoavan joen ja säälimättömät vainoajat.

Drownig by Numbers – Kohtalokkaat numerot kertoo saman perheen kolmen eri sukupolven naisista, joiden kaikkien nimi on Cissie Colpitts. Vanhin Cissie on lopen kyllästynyt jatkuvasti uskottomaan ja alkoholisoituneeseen mieheensä – niinpä eräänä yönä hän päättää hukuttaa tämän kylpyammeeseen. Rikoksen salaamiseksi hän tarvitsee apua kaupungin oikeuslääkäriltä Madgettilta. Cissien tukena ovat kuitenkin myös hänen tyttärensä ja tyttärentyttärensä. Heidän lisäkseen mukana hääräilee Madgettin omalaatuinen poika Smut, joka muun muassa merkitsee ja laskee kuolemantapauksia. Joukko saa lavastettua murhan onnettomuudeksi – mutta miten käykään, kun myös muut Cissie Colpittsit alkavat löytää miehistään epämiellyttäviä piirteitä?

Tapaa ujo mutta urhea hiiri Bernard ja hänen upea parinsa neiti Bianca - kaksi pientä sankaria suuressa tehtävässä: pelastaa nuori Penny-tyttö, joka on lähettänyt avunpyynnön. Ystävänsä Orvillen siivellä lentäen Bernard ja Bianca kiitävät Pirunpoukaman suolle. He päätyvät hulvattoman pahan Madame Medusan jokilaivalle. Tämä tarvitsee Pennyä noutamaan maailman suurimman timantin. Sisältää tupakkatuotteita.

Naamioitu nuori mies seisoo talon katolla korkean mainoskyltin päällä. Mies väittää olevansa Don Juan, maailman suurin rakastaja, tuhansien naisten viettelijä. Kadotettuaan ainoan oikean rakkautensa hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hypätä alas. Poliisi kutsuu paikalle kokeneen psykiatrin, tri Jack Micklerin, joka houkuttelee epätoivoisen rakastajan alas. Seuraavan kymmenen päivän aikana Don Juan kertoo Micklerille ihmeellisistä kokemuksistaan maailman suurimpana viettelijänä.

Viranomaiset ovat menettäneet yhteyden barcelonalaiseen vuokrataloon jääneisiin ihmisiin, joita uhkaa talossa riehuva outo tauti. Apuun lähetetään poliisin erikoisjoukko, jonka videokamera taltioi yön tapahtumat.

A photographer, Isaac is asked by hotel owners to take portraits of their recently deceased daughter Angélica. When he looks at her through the lens of his camera, she appears to come back to life just for him. He instantly falls in love with her. From that moment, he will be haunted by Angélica day and night.

San Franciscon poliisin johto on saanut valituksia väkivaltaisuudesta, ja rikospoliisi Harry Callahan lähetetään suorittamaan tehtävää kaupungin ulkopuolelle, kunnes asiat rauhoittuvat. Mutta minne tahansa Harry meneekin, siellä tapahtuu.

LAPD:n panttivankineuvottelija Jeff Talley päättää hakeutua rauhallisempiin maisemiin, kun eräs panttivankitilanne saa traagisen lopun. Kohtalo ei kuitenkaan aio päästää kovia kokenutta veteraania yhtään sen helpommalla tämän ryhtyessä pikkukaupungin poliisipäälliköksi. Kolme nuorisorikollista ottaa epäonnistuneen ryöstökeikan päätteeksi paikallisen perheen panttivangikseen. Perheenpää sattuu olemaan korruptoitunut kirjanpitäjä, ja kodin tietokoneelta löytyy äärimmäisen valonarkaa informaatiota, joka vaarantaa salaperäiset rikolliset ja heidän operaationsa. Niinpä he päättävät varmistella asemiaan ottamalla omat panttivankinsa. Tulenarassa tilanteessa Talleyn on turvauduttava vanhoihin taitoihinsa pitääkseen kaikki panttivangit hengissä...

Inspector Rizzo is accused of drug trafficking. In order to clear his name he has to find out who is the person, from a Mafia ring, who has infiltrated his police department.

Mikäpä pahan tappaisi. Sanoinkuvaamattoman kieroutunut Freddy Krueger nousee jälleen epäpyhästä haudastaan ja iskee kyntensä heihin, jotka yhä uskaltavat ummistaa silmänsä öisin. Mutta tällä kertaa Freddy kohtaa uuden, voimakkaan vastustajan! Ystäviensä joutuessa yksitellen Freddyn saaliiksi telepaattisia lahjoja omaava Kristen ottaa tehtäväkseen tuhota saatanallisen unien turmelijan. Kristen aikoo vapauttaa Freddyn uhrien kidutetut sielut lopullisesti.