ברגע שהפרופסור לאנגלית ג'ון קיטינג מגיע לאוניברסיטת הבנים חמורת הסבר, שיטותיו הלא קונבנציונאליות לחינוך מפיחות חיים חדשים בנורמות השמרניות רבות השנים של האוניברסיטה. בעזרת חוכמתו, שנינותו וקסמו האישי מצליח קיטינג לעורר השראה בקרב תלמידיו, ולהמריצם להגשים את שאיפותיהם האינדיבידואליות למרות הלחצים הרבים המופעלים עליו ועל תלמידיו מצד הגורמים השמרניים באוניברסיטה.
הסיפור עוקב אחר מסעו של קפטן ווילארד, הנשלח למשימה מסוכנת במעלה הנהר בקמבודיה, כדי לחסל קולונל אמריקאי שיצא מדעתו ומסכן את חיי הסובבים אותו. מסעו של קפטן ווילארד מפגיש אותו עם הטרוף של מלחמת וויאטנם, אחת המלחמות השנויות במחלוקת בהיסטוריה האמריקאית.
סרטו הראשון והאוטוביוגרפי של הבמאי פרנסואה טריפו סימן את תחילתו של הגל החדש הצרפתי וזיכה אותו בפרס הבמאי בפסטיבל קאן בשנת 1959. בצילומים עדינים ופואטים מגולל הסרט את ילדותו והתבגרותו הקשה של הילד טריפו במשפחתו המפורקת, בשכונת העוני בה התגורר. סצינת הסיום של הסרט היא אחת הרגישות והנוגעות ללב בתולדות הקולנוע. הילד טריפו משוחק על ידי השחקן ז'אן פייר לאוד בצעירותו.
בלש משטרה בשם דקארד נשכר למשימה מיוחדת - חיסולם של ארבעה אנדרואידים, דמויי אדם, שנמלטו ממושבות החלל וחדרו לכדור הארץ, במטרה למצוא את יוצרם ולהאריך את תוחלת חייהם הקצרה.
בעיירה קטנה באורגון, יצאה קבוצת נערים למסע חיפוש אחר צעיר שנעלם. מסע הגבורה, שנמשך יומיים, היה בלתי נשכח עבורם. במהלכו גילו הנערים הרבה על עצמם, דרך חוויות והרפתקאות שעברו.
שלא כמו רוב הסרטים שנושאים איתם "מסר" ומתיישנים כמעט מיד, העיבוד המאופק והמרגש של לואיס מיילסטון לספרו האנטי מלחמתי המהולל של אריך מריה רמארק "במערב אין כל חדש", לא איבד דבר מעוצמתו המקורית. הסרט עוקב אחרי קבוצה של חיילים גרמנים במהלך מלחמת העולם הראשונה, שעם התקדמות הלחימה מתפכחים מהשקפותיהם הפטריוטיות. "במערב אין כל חדש" זכה בפרס האוסקר לסרט הטוב ביותר ולבמאי הטוב ביותר.
בילי אליוט הוא נער בן 11 שהולך לחוג לאיגרוף, כמו מרבית בני גילו המתגוררים בעיירת כורים בריטית קטנה ונחשלת. אלא שבילי מסרב להתכונן לגורלו הבלתי נמנע שמאצ'ו מחספס ,ונדלק דווקא על החוג שמתקיים סמוך לזירת האגרוף - כיתת בלט, על טהרת הבנות, כמובן. הוא נוטש את כפפות האיגרוף ומתגנב לכיתתה של גברת ווילקינסון. זו קולטת את הפוטנציאל הטומון בו ומהר מאוד מתחיל בילי לתרגל, בהחבא, שלל תנועות מחול, מפלייה עד שפגט. כשאביו ואחיו מגלים זאת, הם עושים כל שביכולתם כדי למנוע ממנו להמשיך בתחביבו האהוב, אבל בילי לא מוותר.
המסך עולה על "קפה מולר" של הכוריאוגרפית פינה באוש. בין הצופים יושבים גם בניניו, אח רחמן בבית חולים, ומרקו, סופר ועיתונאי. כשיורד המסך, זולגות דמעות מעיניו של מרקו, בניניו מרגיש אותו דבר אבל מתבייש לבכות. לאחר מספר חודשים נפגשים השניים שוב בבית חולים שיקומי, בניניו מטפל באליסיה (ווטלינג), רקדנית צעירה שנפגעה בתאונת דרכים ושוכבת מחוסרת הכרה. מרקו מגיע בכדי להיות לצידה של לידיה, לוחמת שוורים דכאונית איתה הוא ניהל מערכת יחסים עד המפגש חסר המזל שלה עם שור. חוסר הביטחון הגברי? בדידות ואהבה? חוסר יכולת לתקשר? אלמדובר עוסק בכל הנושאים האלו ועוד.
סלבין הוא בחור צעיר המגיע לניו יורק ומשתכן בדירת חברו. אלא שהוא אינו יודע כי חבר זה הסתבך עם העולם התחתון, וסלבין מוצא את עצמו תקוע במאבק בין שני ראשי פשע, המתגוררים בשתי דירות פנטהאוז הצופות זו אל זו. האחד מכונה "הרבי" והשני "הבוס", ושניהם בטוחים שסלבין הוא האיש שהם מחפשים. גם רוצח שכיר המגיע העירה מגלה בו עניין רב, ורק שכנה חביבה בעלת מקצוע ייחודי נחלצת לעזרתו.
סמלים ראשונים, כמעט נבואיים, למרידות הנוער בשנות השישים, בדמויותיהם של מינאו וג'יימס דין האגדי, המגלם תפקיד של בן להורים מן המעמד הבינוני: אב חלש ואם דומיננטית. הוא מסתבך עם המשטרה והופך לאלים. דיוקן מזעזע של נער הנתון במצוקת ההתבגרות. אחת מהמלודרמות החברתיות הקלאסיות של תקופת אייזנהאואר, המבקרת בחריפות כמה מאורחות חייה של המשפחה האמריקאית הממוצעת. הסרט עוסק גם בפוריטניות המינית שהולידה הדחקות שהובילו לאלימות קשה. אחד משלושת הסרטים העלילתיים של ג'יימס דין.
השאיפה לצלול עמוק יותר ולשהות במעמקי הים זמן ממושך יותר ללא אמצעי עזר, ניצבת בלב הווייתם של צמד גיבורי סרטו השלישי של לוק בסון.לתאורי מרחבי הים מאעניק בסון נופך של מיסתורין, מיסטיקה וליריות. זהו סרט שובה לב הניחן בממדים אפיים למרות צוות שחקניו המצומצם. הוא מתבסס בחופשיות על סיפור היריבות בין אלופי הצלילה החופשית ז'אק מאיול הצרפתי ואנצו מיורקה הסיציליאני. מאיול שימש יועץ טכני לבסון ונעתר להעניק את שמו לאחד מצמד הגיבורים. הסרט שעוקב אחר יחסי החברות-יריבות בין הצוללנים מילדותם, צולם באתרים תת מימיים באירופה ודרום אמריקה. בסון שבנעוריו היה צוללן ונאלץ להפרד מעיסוקו בשל בעיות בריאותיות יצר כאן את סרטו האישי ביותר.
בשנות השישים המוקדמות, שני בנים - אגנסיו ואנריקו - מגלים את האהבה, סרטים ופחד בבית ספר דתי. אבא מנולו, מנהל בית הספר והמורה לדקדוק, כולם עדים ולוקחים חלק בגילויים האלה. שלושת הדמויות באות אחת כנגד השניה פעמיים, בשנות ה70 המאוחרות. הפגישות האלה נועדו כדי לשנות את החיים והמוות שלהם.
הסרט מגולל את סיפורה של פרנסיס האוזמן (ג'ניפר גריי) המכונה "בייבי" במהלך חופשה משפחתית בקיץ 1963. המשפחה מגיעה לאתר הנופש "קלרמן". במהלך החופשה מתאהבת בייבי בג'וני (פטריק סווייזי), רקדן ומורה לריקוד באתר. הרומן ביניהם מוביל את בייבי להיכרות עם אנשים שונים ועם עצמה במובן מסוים. אביה של בייבי לא מקבל בעין יפה את ההתפתחויות, אך לבסוף מקבל את אהבתה ואת ג'וני בסצנת סיום בלתי נשכחת. הסרט הפך לסרט פולחן, והזניק את פטריק סווייזי למעמד של כוכב-על. מעבר לעלילה, הריקודים והמוזיקה תופסים חלק מהותי בסרט.
בטולסה, שנת 1966, הנערים התחלקו לשתי קבוצות - אם אתה "סוק", יש לך כסף, מכוניות, עתיד. אבל אם אתה "גריזר", אתה חסר שייכות, כשכל מה שיש לך זה רק החברים שלך וחלום, שיום אחד תהיה שייך.
סוהא, בחורה ערביה צעירה ונאה, עוברת במחסום ישראלי בדרכה לשכם. סוהא נולדה בצרפת, גדלה במרוקו במשפחה מבוססת, והיא מנהלת מערכת יחסים עם סעיד, בחור פלשתינאי שגדל במחנה פליטים. סעיד עובד במוסך קטן עם חאלד, חבר מילדות, והשניים מעבירים אחר צהריים שקט, שותים תה ומעשנים נרגילה על גבעה שמשקיפה על שכם. השלווה שלהם מופרת על ידי ג'מאל. ג'מאל נשלח להודיע להם שהם נבחרו על ידי הארגון לבצע פיגוע התאבדות בתל אביב בתגובה להריגת שני ערבים.
סטודנטית מתחילה לחוות התקפים קיצוניים בזמן לימודיה באוניברסיטה באוסלו, נורבגיה. עד מהרה היא מגלה כי ההתקפים האלימים הם סימפטום של יכולות בלתי מוסברות, ולעתים קרובות מסוכנות.
שש נפשות המחפשות אהבה נפגשות בקורס ערב ללימוד איטלקית ומאותו רגע שום דבר לא יישאר כפי שהיה... הסרט מלמד שכדי לדבר בשפת האהבה עליך קודם כל ללמוד להרגיש אותה.קומדיה רומנטית ראשונה מבית "דוגמה", מצחיקה, מרגשת ומלאת תקווה.