הסרט מספר את חייו של פורסט גאמפ בחור בעל מנת משכל נמוכה ופגישתו עם אהובת חייו ג'ייני, הסרט מתעד את פגישתו המקרית של פורסט עם כמה האנשים והארועים החשובים ביותר באמריקה מ-1950 עד 1970 אך הוא טיפש מידי מכדי להבין ולשים לב מה הוא עושה. הסרט זכה ב-6 אוסקרים כולל הסרט הטוב ביותר.

שני מוזיקאים שבניגוד לטובתם צפו בחיסול חשבונות אכזרי של המאפיה, נאלצים להצטרף לחבורה של להקת בנות בלבד העושה את דרכה למיאמי. טוני קרטיס הוא הסקסופוניסטית ג'וזפין וג'ק למון הוא דפני, נגנית הקונטרבס. חייהם מסתבכים כאשר הם מתאהבים בשוגר קיין, זמרת הלהקה (מרילין מונרו). הבימוי הנפלא, התסריט השנון והמשחק יוצא הדופן הופכים את הקומדיה המקברית שההתחזות נמשכת לכל אורכה, לסרט הדראג האולטימטיבי של כל הזמנים. למרבה ההפתעה ואי הצדק האוסקר הבודד שהוענק לסרט היה עבור התלבושות.

סרטו של הבמאי הדני, לארס וון טרייר, שהזמין את ביורק להיות השחקנית הראשית ואחראית על הפס קול בסרטו על קהילת מהגרים בארצות הברית. ביורק, בסרטה הראשון, משחקת את סלמה, שהגרה לארצות הברית עם בנה. לסלמה יש קשיי ראייה קשים במיוחד, היא מאוד אוהבת מוזיקה ומשחקת בתאטרון, גם כשהיא לא מצליחה לראות היכן הבמה. היא עובדת במפעל על מנת לפרנס את עצמה ושומרת כל אגורה ממשכורתה למטרה נעלה. אט אט ראייתה דועכת עד שכמעט נעלמת. כשבעל הבית שלה, שנכנס לחובות, מגלה שהיא מחביאה כסף לא מועט בביתה, הוא מחליט לקחת אותו כדי לשלם את חובותיו, רק שסלמה הבינה שלקח את הכסף ומתעמתת איתו והעלילה מסתבכת. סרט קשה לצפייה, הן מבחינת אופן הצילום והן מבחינת מצבה הקשה של הדמות.

אימרה יוונית גורסת כי רק נשים שעיניהן נשטפו בדמעות, ראייתן צלולה. אצל מנואלה זה לא בדיוק עובד. בלילה שבו התבשרה על מות בנה בכתה עד שיבשו עיניה, אבל חייה מעולם לא נראו כל כך אפלים וקודרים. באותו לילה נוראי בביה"ח קראה את המשפט האחרון שכתב בנה ביומנו ובו מובעים געגועים לדמות אב. וכך, לזכר פרי בטנה, היא עוזבת את מדריד ויוצאת לברצלונה בחיפוש אחר הגבר שאותו עזבה לפני כמעט 18 שנה וכרסה בין שיניה. היא רוצה לספר לו על התיסכול שטרד את בנם המנוח לפני שנהרג, על כך שקראה לו אסטבן על שמו - ז"א עד שהחליף האב את שמו ללולה...

סמלים ראשונים, כמעט נבואיים, למרידות הנוער בשנות השישים, בדמויותיהם של מינאו וג'יימס דין האגדי, המגלם תפקיד של בן להורים מן המעמד הבינוני: אב חלש ואם דומיננטית. הוא מסתבך עם המשטרה והופך לאלים. דיוקן מזעזע של נער הנתון במצוקת ההתבגרות. אחת מהמלודרמות החברתיות הקלאסיות של תקופת אייזנהאואר, המבקרת בחריפות כמה מאורחות חייה של המשפחה האמריקאית הממוצעת. הסרט עוסק גם בפוריטניות המינית שהולידה הדחקות שהובילו לאלימות קשה. אחד משלושת הסרטים העלילתיים של ג'יימס דין.

אמאל היא עיירה שוודית מנומנמת, המקום הכי משעמם בעולם, או כמו שאלין אומרת : פאקינג אמאל. אלין, יפיפייה מרדנית בת שש עשרה, מתה שמשהו יקרה לה, היא יצאה כבר עם כל הבנים, אבל עדיין לא חוותה את ההתרגשות האולטימטיבית. הרבה ילדים מאוהבים בה, גם אגנס. אגנס שלא מזמן הגיעה עם משפחתה לגור באמאל, מאוהבת בה בחשאי, אבל חושפת את ליבה רק בפני המחשב. כדי לצאת מהבידוד החברתי שבו היא שרויה, מזמינה הילדה את כל הכיתה ליום הולדתה. רק אלין ואחותה, משועממות עד זוב דם, מגיעות למסיבה ואיכשהו עולות על הסוד הגדול