כאשר בעלה וילדיה נוסעים ליריד במדינת איווה, נותרת פרנצ'סקה ג'ונסון לבד בחוותה. רוברט קינקייד, צלם של המגזין נשיונל ג'יאגרפיק, מגיע לאזור לצלם את הגשרים שבמחוז מדיסון, ולבקשתו פרנצ'סקה מתלווה אליו כמדריכה לארבעה ימים. ילדיה עתידים למצוא את שלושת כרכי היומן בו שטחה הכל אודות אותם ארבעה ימים קצרים מדי, בהם כל חייה ומה שהאמינה בו השתנו ללא הכר. מריל סטריפ הייתה מועמדת לאוסקר על תפקיד זה.
שיר אהבה לעיר ניו-יורק, כמחווה רומנטית של וודי אלן , המתעלמת מחלקיה האפלים של העיר. וודי אלן מתרכז במילייה של האינטלקטואלים הדברנים, אליהם הוא משתייך, כשהוא מנסה להיחלץ ממילייה זה, המדבר על אמנות בלי להיות מסוגל ליצור אותה, באמצעות אהבה תמימה לנערה בת טיפש עשרה, אך בוגרת בהרבה מחבריו האחרים. המוסיקה של ג'ורג' גרשווין מאיירת היטב את מצב רוחו העגמומי-חגיגי של הסרט, בצילומיו היפהפיים של גורדון וויליס, בשחור לבן. יחד עם זאת, הסרט אינו נעדר אירוניה עצמית, במינון האלני המקובל. ניו-יורק של "מנהטן" היא עיר לפוסטרים.
העיבוד של בונואל לרומן מאת ז'וזף קאסל, נחשב עד היום מופת לאדפטציה קולנועית. סוורין, אשה צעירה ופריז'ידית המאוהבת בבעלה, מנהלת חיים כפולים: ביום היא רעיה למופת ובלילה פרוצה המממשת את הפרוורסיות של לקוחותיה. בונואל שוטח את השקפותיו על ההבחנות בין טוב ורע, אירוטיקה ומוסר, אהבה ומוסכמות. את השיפוט המוסרי הוא מותיר בידי הצופים.
אדה מקג'ארט, (הולי האנטר) אישה אילמת המוצאת בפסנתר את הכלי לביטוי עצמיותה. אביה משיא אותה לחוואי ניו זילנדי, ומשגר אותה ואת בתה לחוף ניו זילנד עם הפסנתר, הבעל הטרי, אליסטר סטיוארט (סאם ניל) אינו מודע לצורך הנפשי של רעייתו בפסנתר, ומותיר אותו מאחור על החוף,בצר לה, פונה אדה לג'ורג' באינס (הארווי קיטל) החוואי השכן, ומבקשת ממנו שיעלה עבורה את הפסנתר מהחוף, ובין השניים מתפתחת מערכת יחסים מורכבת. סרט ניו זילנדי רגיש זה, זכה בפרס האוסקר לסרט הזר בשנת 1993, הסרט מתאר באופן חודר את רגשותיהם העצורים של הבעל המופנם, האישה האילמת, המובאת למקום פראי ומנוכר, והשכן הנוקט בפעולות לא שיגרתיות ע"מ זכות באהבתה. הסיום הדרמטי ישאיר אתכם עם הרהורים על כח רצון החיים.
בוב האריס הוא שחקן קולנוע מפורסם בשנות ה-50 לחייו, המגיע לביקור קצר בטוקיו במטרה להשתתף בקמפיין פרסומת לוויסקי מקומי. שרלוט שוהה בטוקיו יחד עם בעלה הצלם המבלה את מרבית זמנו בעבודה ומותיר את שרלוט בודדה ומשועממת. בוב ושרלוט - שני זרים בעיר זרה במפגש מול תרבות כה שונה ומרתקת, לילה אחד מצטלבות דרכיהם של השניים בבאר בית המלון היוקרתי. המפגש המקרי הופך אט אט לידידות חדשה והשניים יוצאים יחד לגלות את נפלאות טוקיו הצבעונית והמטורפת.
סיפורה האמיתי של טינה ברנדון, צעירה בודדה שהתחזתה באופן אמין ומושלם לגבר מקסים וכריזמטי בשם ברנדון טינה, ותעתעה בתושביה של קהילה כפרית קטנה בנברסקה. טינה מתמרנת בין זהויות ומגדרים ובין מציאות ופנטזיה, ומנהל/ת מערכת יחסים עם נערה בת 19, עד הסוף הבלתי נמנע, כנראה. סיפורו של הצעיר ברנדון טינה שהיה בעצם נערה בשם טינה ברנדון שנרצחה ע"י חבריה בעיירה פולס סיטי, נברסקה. הילארי סוונק, מגלמת את הגיבורה שאינה יכולה לממן לעצמה ניתוח לשינוי מין ומתחזה לנער. מכיוון שלא מדובר בניו יורק או בסן פרנסיסקו החופשיות, אלא בעיירה שמרנית במערב התיכון, הסיכון שהיא נוטלת על עצמה גדול שבעתיים. מה גם שהיא (בתור הוא) מפתה את חברתו של החבר הטוב, צעיר שזה עתה השתחרר מהכלא. כל הדמויות מסביב לברנדון נראות כאילו יצאו מאחת התוכניות של ג'רי ספרינגר - "זבל לבן" במובן הרע ביותר של ההגדרה. לכן כל כך מרגש וכואב לראות את ניסיונותיו/ ניסיונותיה של ברנדון טינה לזכות באהבה ובידידות דווקא בקרב אנשים אלה. למעט לאנה שמתאהבת בברנדון בחושבה שהוא אכן גבר , התגובה של שאר "חבריו" כשהתרמית נחשפת היא נוראית ואכזרית.
עיבוד מרשים לספרו החשוב של גינתר גראס, שהקדים את זמנו בעשור לפחות. סיפור משפחתו של הילד אוסקר דרך זווית הראייה של מי שבחר להפסיק לגדול כשגילה עד כמה מלוכלך ולא אמין הוא עולמם של המבוגרים, ובסופו של דבר בחר ליטול בו חלק. עלייתם של הנאצים לשלטון מאפשרת גם לחריג כמו אוסקר להשתלב בחברה הארית הטהורה, ונפילתם היא הפתח שלו להשתחרר מהאינפנטיליות שבה דבק כל חייו. הילד דיוויד בננט - שמופיע היום בעיקר בתיאטרון - העניק לעיבוד הקולנועי חלק נכבד מייחודו. הסרט זכה באוסקר לסרט הזר
שיגעון של מסיבה, הוא סרט נעורים צרפתי משנת 1980 בכיכובה של סופי מרסו שהיה להצלחה בינלאומית. הסרט בוים על ידי קלוד פינוטו ומככבים בו גם קלוד ברסו ובריג'יט פוסי. ריצ'רד סנדרסון שר את שיר הנושא "Reality", שהפך ללהיט ולקלאסיקה. שמו העברי של הסרט נבחר על ידי צופי זהו זה!, בתחרות שנערכה לגבי שם הסרט, כשיצא בארץ בסוף 1982.
יצירת מופת פסיכולוגית שביים ג'ון יוסטון (הנץ ממלטה), עם אליזבת' טיילור כאשתו הממורמרת של קצין בכיר בבסיס צבאי, שמוצאת לה דרכים צדדיות להשתעשע כשבעלה החוקי לא מקיים את מה שהבטיח ביום חתונתם... הוא, מצידו (מגולם בגאונות על ידי מרלון ברנדו), טועה בסבך המיניות הבלתי ניתנת לביטוי שלו, ומתדרדר למשבר זהות אלים. עם הארווי קייטל (רחובות זועמים) בתחילת הקריירה.
עיבודו של שאברול לרומן הקאנוני של פלובר. איזבל הופר המדהימה מגלמת את דמותה האגואיסטית של אמה בובארי, שנישאת לרופא, משתעממת עד מהרה ומתחילה לנהל רומנים מהצד. היא מתאהבת עד מעל הראש בסטודנט משכיל ונישאת ברוח הרומנטיקה לפנטזיה אותה היא לא מצליחה לממש. הקשר האובססיבי וחובותיה ההולכים ומצטברים מובילים אותה בדרך לגיהנום פרטי. הופר זכתה בפרס השחקנית הטובה בפסטיבל הבינלאומי של מוסקבה. אין ספק שמגיע לה.
ג'ו (יואן מגרגור) הוא בטלן חסר בית שמוצא את דרכו כעוזר בספינתו של לס, כאשר בין ג'ו ואשתו של לס, אלה, מתפתח רומן שתוצאותיו הרסניות. בינתיים מתגלה לה גופת אישה צעירה אשר צפה על פני המים - האם זו תאונה ? התאבדות ? או שמה רצח ? כאשר חקירת המשטרה מתקדמת ונעצר חשוד, אנו לומדים שג'ו יודע הרבה יותר ממה שהוא מגלה, ושבעבר היתה לו מערכת יחסים עם אותה אשה מנוחה.
מותחן אימה-פסיכולוגי בכיכובה לנה האדי ("סיפור חייה של שרה קונור", 300) המגלמת אישה הנתקלת לפתע בדמות עצמה ברחוב ומאז חייה נהפכים לסיוט.סרט מהרשימה השחורה (After Dark Horrorfest).
הסופרת הנודעת, קתרין טראמל, ממשיכה להסתבך עם המשטרה בחשדות למעשי רצח עם רקע מיני. הפעם עוקב אחריה הסקוטלנד יארד הבריטי, שמשגר את הפסיכיאטר מייקל גלאס, כדי לנסות לפתור את המסתורין האופף את התנהלותה. כמו בפרק א', גם הד"ר גלאס, נשבה בקסמיה ומאבד את האיזון.