Înainte ca Tetris să devină unul dintre cele mai faimoase jocuri pe calculator din lume, a pornit într-o călătorie extraordinară: când dezvoltatorul de jocuri pe computer, născut în Olanda, Henk Rogers, a descoperit jocul de către programatorul rus Alexey Pajitno, la sfârșitul anilor 1980. , Cortina de Fier a URSS este pe cale să cadă. Cu scopul de a-și comercializa munca pe console de jocuri video la nivel mondial, Rogers dobândește licența pentru Tetris. Făcând acest lucru, însă, se lasă prins într-un vâltor de minciuni și corupție, astfel încât la un moment dat chiar trebuie să negocieze cu serviciul secret rus, KGB. Pe măsură ce mai multe părți, inclusiv giganții de jocuri video Atari și Nintendo, își revendică pretenții legale asupra jocului, Rogers este implicat într-o luptă juridică masivă.

Filmul ”În linia de apărare”, o producție Disney, este o dramă inspirată de povestea emoționantă a fostului jucător de fotbal american de la Universitatea Clemson, Ray McElrathbey, un tânăr care face față multor provocări, a cărui pasiune și consecvență îl ajută să depășească toate obstacolele. Susținut de coechipierii săi și întreaga Universitate Clemson, Ray are performanțe bune pe teren, crescându-l, în tot acest timp, fratele său de 11 ani, Fahmarr.

O biografie a lui Dan Eldon, un activist și fotojurnalist în vârstă de 22 de ani, care se avântă în prima linie a unei campanii de salvare a refugiaților somalezi.

În timpul celui de-al doilea rãzboi mondial, japonezii au reusit constant sã descifreze transmisiile militare codate ale Aliatilor, împiedicând astfel actiunile acestora. De aceea, în anul 1942, armata americanã a recrutat mai multe sute de soldati si cadre superioare, descendenti din indienii Navajo si i-a antrenat sã foloseascã un cod cifrat bazat pe limba lor maternã. Acest cod nu a fost niciodatã descifrat de japonezi si e considerat un element cheie în câstigarea rãzboiului. Datoritã succesului si posibilitãtii ca acest cod sã fie utilizat din nou în alte rãzboaie (cel din Coreea, de pildã), cunoscãtorii lui au fost pusi sã jure cã nu-si vor divulga contributia la rãzboi. Codul a fost fãcut public de-abia în anul 1968. Ca urmare, cei care au contribuit la reusita sa au rãmas, în mare parte, anonimi. Acest film le este dedicat lor.