În ceea ce fără îndoială este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei Nașul cu această poveste despre două generații din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute, care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului. Prima prezintă umilele începuturi ale clanului sicilian și ascensiunea în New York a tânărului Don Vito, interpretat acum într-un rol secundar premiat cu Oscar de Robert De Niro. A doua prezintă ascensiunea lui Michael, noul Don al clanului.

Un insomniac gata să cedeze și un vânzător de săpun fără scrupule își canalizează agresiunea masculină într-o formă de terapie nouă și șocantă. Ideea lor se prinde și „cluburi de luptă” se formează în fiecare oraș, până când apare un excentric și pornește o spirală ieșită de sub control către uitare.

Un pușcaș marin american observă efectele de dezumanizare ale războiului din Vietnam pe care le are asupra camarazilor din câmpul de antrenament până la bătăile de stradă sângeroase din Hue.

Filmul este o adaptare după cartea clasică scrisă de Harper Lee. El spune povestea unui copil într-un oraș american mic în anii 1930 unde prejudecățile legate de culoare, ura rasială, și facerea dreptății pe cont propriu sunt la ordinea zilei. Gregory Peck a primit un Oscar pentru potretizarea excelentă de tată singur numit Atticus Finch.

Termenul desemnează un hobby destul de bizar: tipi care stau cât e ziua de lungă pe peronul gării și notează sosirea și plecarea trenurilor. Noaptea, ei compară notițele cu cele din ziua precedentă, observă ce s-a schimbat în mersul trenurilor, îi sună pe ceilalți pentru a se ține la curent unii pe alții cu mișcările trenurilor. În argoul drogaților, se referă la urmele înțepăturilor de pe brațele lor, care se înșiră aidoma gărilor de-a lungul căilor ferate. Pentru a face și mai incredibil personajul interpretat de mine, am fost tentat la un moment dat să iau heroină. Apoi am renunțat. Efectele acestui drog sunt foarte bine descrise în romanul lui Irvine Welsh. - Ewan McGregor

În aprilie 1945, Germania era aproape de înfrângere cu armata rusă apropiindu-se dinspre est și aliații atacând dinspre vest. În Berlin, capitala celui de-al treilea imperiu, Adolf Hitler proclamă că Germania încă va dobândi victoria și le ordonă generalilor și consilierilor să lupte până la ultimul om. Când sfârșitul vine în final, și Hitler zace mort de mâna lui, cei care au mai rămas din militarii lui trebuie să găsească o cale să încheie omorul care este bătălia Berlinului, să pună armele jos și să se predea.

Rănitul soldat din războiul Civil American, John Dunbar, încearcă să se sinucidă - și devine, în schimb, un erou. Ca recompensă, el este repartizat la postul său de vis, o intersecție îndepărtată de pe frontiera de vest, și în curând face prieteni neașteptați din tribul local Sioux.

Odiseea unei familii de țărani săraci, expropriați în timpul anilor '30 de la ferma Oklahoma și care pleacă cu un camion hodorogit în California, în căutarea unei vieți mai bune

Film științifico-fantastic inspirat din romanul omonim al lui Stanislaw Lem. Patru savanți aflați la bordul unei stații orbitale unde cercetările au fost abandonate, se confruntă cu stranii și inexplicabile fenomene, determinate de curioasa planetă Solaris, alcătuită dintr-o substanță înzestrată cu proprietățile creierului omenesc.

În această ultimă parte a trilogiei despre familia Corleone, Al Pacino joacă rolul lui Michael, liderul puternic al familiei. La cei 60 de ani ai săi, Michael e dominat de două pasiuni: să-și elibereze familia de crime și să găsească un succesor potrivit. Succesorul ar putea fi pătimașul Vincent, dar el ar putea fi, de asemenea, și cel care schimbă dorința lui Michael de a face afaceri legale într-un infern al violenței.

Melancolicul Louis, tânăra Claudia și aventurosul Lestat se reîntâlnesc pe parcursul mai multor secole în această poveste de groază bazată pe romanul lui Anne Rice.

“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.

După optsprezece ani de căsnicie, încununată de prezența a doi copii, Barbara Rose își dă seama că ceva nu funcționează în viața ei: soțul ei, Oliver, care i-a asigurat o existență la nivel înalt, nu a mulțumit-o niciodată. Lumea perfectă pe care Oliver a putut să le creeze în toți acești ani i se pare lipsită de sens și atunci când cuplul intră în criză, efectele sunt devastatoare.

Will este un londonez elegant și iresponsabil, care își inventează un fiu imaginar și vânează posibile partenere de sex la terapia pentru părinți singuri.