Francis Ford Coppolan eeppisessä mestariteoksessa Marlon Brando sai Oscarin roolistaan Corleone perheen johtohahmona. Brandon esittämä Don Corleone ei ole elokuvaversiossa niin selkeä päähenkilö kuin Mario Puzon romaanissa. Sen sijaan huomio keskittyy varsin pian Don Corleonen poikaan Michaeliin, jonka varassa saaga etenee loppuunsa. Ohjaaja Coppola maalaa hyytävän muotokuvan sisilialaisen mafiaperheen vallan noususta ja laskusta Amerikassa. Elokuva on erinomainen kuvaus niin italialaisen Corleonen perheen elämästä kuin heidän harjoittamasta likaisesta rikollisesta toiminnasta. Mario Puzon best-selleriin perustuvan tarinan antia ovat myös Al Pacinon, James Caanin ja Robert Duvallin vakuuttavat roolit. Vuonna 1972 Kummisetä sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta, joista se palkittiin kolmella Oscarilla mm. parhaana elokuvavana. Kummisedän ohjaajaksi kaavailtiin alun perin Sergio Leonea.

Hiljattain edesmenneen Janet Leigh`n esittämä Marion kavaltaa työnantajansa rahoja ja pakenee kaupungista. Eksyttyään myrskyssä hän kirjoittautuu Norman Bates -nimisen miehen pitämään syrjäiseen ja hiljaiseen motelliin. Leigh ei leffan kuvausten jälkeen enää mielellään käynyt suihkussa. Jatko-osat ovat huttua, mutta ensimmäinen on yksi kaikkein aikojen leffaklassikoista.

Pienessä kaupungissa metsän keskellä asustelee joukko ystäviä - herkkä Gordie, sisukas Chris, urhea Teddy ja mammanpoika Vern. Poikanelikko suunnistaa muutamaksi päiväksi etsimään kadonneen pikkupojan ruumista jotta voivat palata sankareina kotiin. Reissun aikana koetukselle joutuu niin heidän itsetuntonsa kuin rohkeutensa.

Vuosi 1967. Susanna Kaysen elää 60-lukua kuten kuka tahansa 17-vuotias, ymmällään oleva nuori nainen. Kunnes hän päättää päästä pahasta päänsärystä ja huuhtelee purkillisen aspiriinia vodkalla, jonka seurauksena vanhemmat passittavat Susannan mielisairaalaan "lepäämään". Rajatilapersoonallisuudeksi määritelty Susanna joutuu viettämään vuoden psykiatrisessa hoidossa, ja ystävystyy pian muiden enemmän tai vähemmän häiriintyneiden nuorten naisten kanssa. Heistä voimakkain on sosiopaatti Lisa, joka opettaa Susannalle niksit selviytyä hoitolaitoksen kovasta kurista. Mutta tärkein opetus on vielä jäljellä: miten saada elämänsä takaisin?

Omassa mielikuvitusmaailmassaan elävä koditon historianopettaja pelastaa rääväsuisen newyorkilaisen radiojuontajan tuholta.

Joulukuussa 1941 Yhdysvaltain Tyynenmeren laivasto on ankkurissa tukikohdassaan Havaijilla. Rafe McCawley ja Danny Walker ovat tukikohdan lentäjiä ja kaveruksia. Viime aikoina herroja on hiertänyt rakkaus samaan naiseen. Kaikki muuttuu, kun japanilaisten hyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan alkaa. Amerikkalaiset yllätetään ja tuho on melkoista. Sankarilliset miehet kamppailevat parhaansa mukaan ja heidän rakastamansa nainen paiskii hommia sairaanhoitajana. Sotilaiden univormut uudistettiin elokuvaa varten piukemmiksi, jotta ne vetoaisivat tämän päivän naiskatsojiin. Cuba Gooding Jr. melskaa sivuosassa. Erikoistehosteet ovat taas megaluokkaa, kuten Jerry Bruckheimerin leffoissa tapana on. Kuuden laivan tuhoamiseen kului 700 pötköä dynamiittia ja 4 000 gallonaa bensaa.

Älykkään 14-vuotiaan Haleyn ei pitäisi chattailla 32-vuotiaan valokuvaajan Jeffin kanssa netissä ja luvata tapaavansa miehen. Äkkiä hän onkin Jeffin kotona sekoittamassa drinkkejä ja riisumassa vaatteitaan valokuvausta varten.