חייו של סוהר באגף הנידונים למוות משתנים כשלמקום מגיע אסיר גדל גוף בעל כוחות ריפוי מופלאים, המואשם ברצח ילדה קטנה.

סיפורם של ארבעה ילדים שביצעו מעשה קונדס שנגמר באסון, והובאו למוסד לעבריינים צעירים. תהליך ה-"שיקום" מלווה באונס מצד הסוהרים והתעללויות שהשהאירו בהם צלקות לכל החיים. עכשיו, למעלה מעשר שנים אחרי ריצוי עונשם, מוצא אחד מהם הזדמנות לנקום בסוהר האכזרי ביותר מהמוסד.

אחרי שתמו פרקי הסדרה המונומנטלית "טווין פיקס" (שלאחרונה נבחרה ע"י מבקרים מכל העולם כיצירת הטלוויזיה הטובה ביותר בתולדות המדיום), יצר דייוויד לינץ' את הסרט הזה המתאר את עשרת ימיה האחרונים של לורה פלמר לפני הירצחה. הסרט היה אמור לספק את כל התשובות לשאלות שהעלתה הסדרה, אך במקום זאת רק הכניס תהיות נוספות ללב המעריצים. כפי שזכור הסדרה הורדה בזמנו מהמסכים בארה"ב בטרם הושלמה כראוי ע"י לינץ' בגלל הירידה ברייטינג. לכן, בצעד מחאה, פותח לינץ' את הסרט בריסוק של מכשיר טלוויזיה.

אמה עוזבת את הבית ובנה מחפש אחריה. סרט מקסים ביופיו.

לי, זונה חסרת בית, פוגשת בגיי-בר את סלבי, לסבית צעירה שנשלחה מבית הוריה אל דודתה, כדי "לרפא" אותה מהלסביות. סלבי מנסה לפתות את האישה הבוגרת, המשוחררת, גסת הרוח והפרועה. לי, שאינה לסבית, מגלה פתאום את האהבה. לאחר חיים של ניצול מיני ועבודה בזנות, היא נחשפת לחום וחיבוק אמיתי. לי מנסה לשנות את אורח חייה ומתחילה לחפש עבודה שתפרנס בכבוד אותה ואת בת זוגה הצעירה והעצלה. כשהיא נכשלת בניסיונותיה, היא נאלצת לחזור לזנות, כדי לממן מזון, מגורים והרבה שתייה. אחד מלקוחותיה תוקף אותה פיזית ומינית, ולי, באקט של זעם והגנה עצמית, יורה בו וגונבת את כספו ואת מכוניתו. כך מתחילה שרשרת של רציחות של עוד חמישה גברים.

הסרט שנעשה אחרי "הציפורים" וחוקר את הפסיכולוגיה של אישה גנבת. סודה של מארני הוא רצח אותו בצעה בילדותה והפוביה שלה הוא תיבת פנדורה שפתיחתה "מחזיקה" את הסרט. סרט מותח מאוד למרות השימוש הפשטני כמעה בפסיכולוגיה.

פליסיטי הופמן כוכבת הסדרה "עקרות בית נואשות" זכתה על תפקידה בסרט זה בפרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל טרייבקה 2005. ברי היא נוצריה אדוקה וטרנסקסואל רגעים לפני הניתוח לשינוי מין אליו היא חסכה במשך שנים. היא מקבלת טלפון מבחור צעיר בשם טובי שמתגלה כבנה, תוצאה של מפגש מיני חד פעמי לפני שנים. טובי נעצר בניו-יורק ובלחץ הפסיכולוגית שלה ברי יוצאת לשחררו מהכלא. טובי חושב שברי היא מיסיונרית שמנסה להחזיר אותו למוטב וברי לא טורחת לתקן את הטעות, הם יוצאים יחד במסע מניו יורק ללוס אנג'לס לקראת עתיד לא ברור.

מותחן פסיכולוגי ייחודי וזוכה פרסים. בחורה צעירה שזה עתה נכנסה להריון מוצאת עצמה מפתחת תחביב ביזארי ומסוכן של בליעת חפצים חדים, ובכך מסכנת את עצמה ואת עוברה.

סרט אפל המתרחש דווקא תחת שמי התכלת של עיירה שקטה ומבוססת בפלורידה. שתי תלמידות תיכון - בתה המפתה של אשה עשירה ומפוקפקת וחברתה הפריקית - מאשימות מורה מקומי באונס. סרט מפתיע שהולך ומתפתל בסבך של שקרים, קשרים ותפניות עלילתיות בלתי צפויות.

גבר עשיר שגר בוילה, לוקח פרויקט לכתוב את כל סיפור חייו, אבל קודם כל הוא צריך לקחת את משפחתו ולדאוג לה כי כל אחד מהם רוצה משהו אחר.

פייר פאולו פזוליני, משורר, סופר ובמאי, מרקסיסט נלהב שנזרק מן המפלגה הקומוניסטית בגלל היותו הומוסקסואל, יצר במהלך הקריירה שלו סרטים שנויים במחלוקות  אך אף אחד מהם אינו מתקרב ל"סאלו או 120 הימים של סדום", אותו הספיק לסיים קודם שנרצח.  עיבודו של פזוליני לספרו של המרקיז דה סאד הוא אולי אחד הסרטים המטרידים והדוחים שנעשו אי פעם. הוא גם אחד החשובים שנעשה. הסרט מותח ביקורת חריפה על הפאשיזם והאידאליזם, וטוען שגאולה מוסרית היא רק מיתוס. הבמאי העביר את עלילת הספר לרפובליקה של סאלו, מדינת בובות פשיסטית בחסות נאצית. נשיא, דוכס, בישוף ושופט דקדנטיים שחוטפים קבוצה של גברים ונשים צעירים לווילה מבודדת כדי לענות ולנצל אותם מינית. אונס, רצח, אכילת צואה הם רק השלב הראשון במסכת ההשפלות והברוטאליות. הסרט קשה מאוד לצפייה והוא נאסר לשידור במדינות רבות. בישראל, הצנזורה על סרטים ומחזות מעולם לא התירה את הקרנתו (עד ביטולה של זו ב-1991).

אב ששוכב עם בתו הזונה; בן המכה את אמו המתמכרת להרואין, ובעצמו הופך קורבן להתעללות מצד חבריו; אלה הדמויות בסרטו השערורייתי ומעורר המחלוקת של טקאשי מייקה (אודישן, עיר הנשמות האבודות), שנעשה במסגרת סדרת סרטיLove Cinema שצולמו כולם במצלמה דיגיטלית. לא לבעלי קיבה רגישה