Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.

Un accident de mașină reunește un grup de oameni răvășiți ce descoperă conexiuni neașteptate între ei: un matematician suferind de o boală terminală, o mamă îndurerată de pierderea familiei și un fost criminal trecând printr-o criză a credinței.

Povestea unei bătrâne văduve evreiești pe nume Daisy Werthan și relația ei cu șoferul ei de culoare, Hoke. De la o simplă relație de muncă inițială a crescut în 25 de ani o puternică prietenie între cele două personaje foarte diferite, într-o perioadă în care acele tipuri de relații erau evitate.

Adam Sandler îl interpretează pe Barry Egan, un individ antisocial care e dominat de șapte surori și căruia îi e foarte greu să găsească dragostea.. Până când aceasta îl găsește pe el. Atunci când o femeie misterioasă intră în viața lui, dă frâu liber emoțiilor și fluctuează între furia incontrolabilă, dorință și îndoială de sine.