אחרי המשבר הכלכלי של 2007-8 בארה"ב ועלייתה של תנועת Occupy Wall St, נושא האי-שוויון בחלוקת העושר הפך לסוגיה בוערת, שעלתה למודעות הציבור באופן חסר תקדים. בשלושים השנה האחרונות, כלכלת ארה"ב הכפילה את פעילותה. אלא שהרווחים הגיעו לקומץ קטן בלבד: אחוז אחד מהאוכלוסייה, הוא הוא המאיון העליון, זוכים ליותר מ-20% מכל ההכנסות – פי שלושה ממה שזכו לו ב-1970. העיוות הופך קיצוני עוד יותר בקרב 400 האמריקאים העשירים ביותר באמריקה, שלרשותם עומד עושר גדול יותר מאשר 150 מיליון אמריקאים שבתחתית הרשימה. רוברט רייך הכריזמטי, סופר, פרופסור בהארווארד וברקלי והוגה דעות, שמילא תפקיד רשמי בשלושה ממשלים אמריקאים, ביניהם שר העבודה של קלינטון, מקדיש את שלושת העשורים האחרונים של חייו כדי להעלות את נושא אי-השוויון על ראש שמחת הציבור האמריקאי. בסרט הוא פורש את משנתו מאירת העיניים, שאנחנו, כאן בישראל, יכולים ללמוד ממנה הרבה מאד על הכלכלה שלנו ועל הכיוונים המסוכנים אליהם היא חותרת.

הלילה האחרון של הימים הטובים בחברת השקעות בוול סטריט לפני ההתמוטטות הגדולה בקיץ 2008 שהביאה לפרוץ המשבר הכלכלי שהשפיע על העולם כולו. באמצעות סיפורן של מספר דמויות העובדות בחברת ההשקעות אנו מתוודעים לדרמה הגדולה שהתרחשה באותם ימים ולסיבות שגרמו לה. כאשר פיטר סאליבן, אחד האנליסטים הזוטרים בחברה, מקבל מידע שרוב נכסי החברה עומדים לאבד מערכם, דבר שיביא להרס חייו והקריירה שלו ושל הקולגות שלו, השאלה היא האם ליידע את הלקוחות והמשקיעים או האם עליהם לדאוג קודם כל לעצמם, למכור מה שאפשר לפני שהחדשות הרעות יתפשטו? "הדמויות בסרט חושבות אך ורק על טובתן וטובת החברה בה הם מועסקים, אין תחושה של אחריות ציבורית. החברות הגדולות הן חסרות מוסר וקיימות כדי להצליח ובכל מחיר.

לארי קראון, גבר בגיל העמידה אשר שירת בעברו בחיל הים, מפוטר ממשרתו הבכירה בחברה משגשגת. כעת, כשהוא בחובות גדולים ובעל זמן פנוי רב מדי, הוא מחליט לפתוח דף חדש ולהירשם שוב לקולג'. יחד עם חבריו לכיתה - אנשים מסוגו אשר מחפשים לעצמם עתיד ורוד יותר, הוא מסגל לעצמו תחביב חדש הכולל נסיעה קבוצתית על קטנועים. בבית הספר הוא מתאהב במורה היפיפייה שלו, מרסדס.