Τέλη 19ου αιώνα. Σε μία επαρχία της Λομβαρδίας τέσσερις φτωχές οικογένειες χωρικών παλεύουν για την επιβίωσή τους, δουλεύοντας για τον ίδιο γαιοκτήμονα. Μοιραζόμενοι την ίδια στέγη και αυλή, τα ίδια όνειρα, έγνοιες, κρυφούς πόθους, φόβους και αγωνίες. Η ταινία ακολουθεί και παρακολουθεί τις καθημερινές ιστορίες των αφανών ηρώων της ζωής - κατά τη διάρκεια ενός χρόνου. Μια ταινία κυριολεκτικά μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου, αφού ο Ολμι φέρει επάξια εις πέρας κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο: Να γυρίσει μια ταινία εποχής σε φυσικούς χώρους και με ερασιτέχνες ηθοποιούς, κρατώντας ο ίδιος έναν πολύπλευρο ρόλο (σενάριο, σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας και μοντάζ) και εν τέλει δημιουργεί ένα σχεδόν αριστούργημα.

Iran, 1986. Το αυτοκίνητο του Sahebjam διαλύεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό και αρχίζει έναν διάλογο με την Zahra. Του λέει μια ιστορία για την ανιψιά της, Soraya, στην οποία κανόνισε γάμο με ένα τύραννο που είχε τραγικό τέλος.

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Κίνας, όπου τα παιδιά συνηθίζουν να αφήνουν το σχολείο για να εργαστούν και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, μία 13χρονη αντικαθιστά για λίγες μέρες το δάσκαλο του σχολείου. Όταν ένας μαθητής φεύγει για να βρει δουλειά στην κοντινή μεγαλούπολη, η Γουέι θα κάνει το παν για να τον φέρει πίσω, ακολουθώντας κατά γράμμα την εντολή του δασκάλου “ούτε ένας λιγότερος στην τάξη”. Η ταινία είναι γυρισμένη σε φυσικούς χώρους, με ερασιτέχνες ηθοποιούς και συγκινεί με την αλήθεια και την απλότητά της.

Σε ένα συντηρητικό ορεινό χωριό της Ελβετίας μια νοικοκυρά αποφασίζει να στρατευτεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 1971 για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Επίσημη υποβολή της Ελβετίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Η ταινία είναι μια σατυρική κωμωδία για την υποστήριξη των κυβερνητικών εκστρατειών για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, με έμφαση στην εξάλειψη της αφόδευσης σε ανοιχτούς χώρους, ειδικά στις αγροτικές περιοχές. Η ταινία είχε 3 υποψηφιότητες στην 63η Τελετή Απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων Filmfare, συμπεριλαμβανομένων αυτού της Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Narayan Singh και Καλύτερου Ηθοποιού για τον Akshay Kumar. Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Bill Gates ανέφερε πως η ταινία "Toilet: Ek Prem Katha" είναι ένα από τα έξι θετικά πράγματα που συνέβησαν το 2017. Ο Keshav (Akshay Kumar) είναι ένας χωρικός που έχει μείνει ανύπαντρος επειδή ο πατέρας του, που είναι ένας πολύ συντηρητικός και προληπτικός ιερέας, πιστεύει πως το ωροσκόπιο του γιου του έχει κάτι αρνητικό που τον καθιστά άτυχο. Αναγκάζεται να παντρευτεί μία μαύρη δαμάλα, για να του φύγει η κακοτυχία.

Μετά την αποφυλάκισή του, ένας κλέφτης επιστρέφει στο ερημικό σημείο όπου είχε κρύψει τα κλοπιμαία. Διαπιστώνει, όμως, πως εκεί ακριβώς έχει χτιστεί το τέμενος ενός «αγνώστου αγίου» και γύρω του ένα ολόκληρο χωριό.

Το 1941 οι κάτοικοι ενός ουκρανικού χωριού οργανώνουν ομάδες αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών, ενώ ένας Γερμανός γιατρός χρησιμοποιεί τα παιδιά της περιοχής ως αιμοδότες των τραυματισμένων στο μέτωπο συμπατριωτών του.

Ένας Αμερικανός κασκαντέρ συμμετέχει στα γυρίσματα ενός γουέστερν στο Περού. Με το τέλος τους αποφασίζει να μείνει εκεί, επιλέγοντας να ζήσει με μια πόρνη σε ειδυλλιακή απομόνωση.