Sergio Leonen eeppinen ja mukaansatempaava alamaailman kuvaus, joka kattaa 50 vuotta historiaa. Robert De Niro ja James Wood esittävät kaveruksia, joiden ystävyys joutuu koetukselle kuoleman ja mysteerin pyörteissä. Kaverukset aloittavat uransa viinan salakuljettajina ja päätyvät lopulta gangsterikuninkaiksi. Vahvaan tukikaartiin kuuluvat Tuesday Weld, Joe Pesci, Jennifer Connelly ja Elizabeth McGovern.

Päähenkilö Baxter on vakuutusvirkailija, joka omaa uraansa edistääkseen lainaa asuntoaan esimiestensä syrjähyppyihin. Elokuva on tragikomedia uskottomuudesta, rakkaudesta ja juonittelusta.

Elokuva kertoo minnesotalaisen rahapulassa olevan autokauppiaan Jerry Lundegaardin tarinan. Tämä palkkaa kaksi miestä, "hassunnäköisen" Carl Showalterin ja lakonisen Gaear Grimsrudin, kidnappaamaan vaimonsa ja pyytämään miljoonan dollarin lunnaat rikkaalta appiukoltaan. Kidnappaajat saisivat lunnasrahoista palkaksi 40 000 dollaria kumpikin ja uuden auton. Suunnitelma kuivuu kokoon, kun osavaltion poliisi pysäyttää kidnappaajat lähellä Minnesotan Brainerdia. Showalterin epäonnistuneen lahjusyrityksen jälkeen Grimsrud tappaa poliisin ja kaksi ohiajanutta silminnäkijää. Paikallinen poliisipäällikkö Marge Gunderson tutkii kuolemia. Seitsemännellä kuulla raskaana oleva Marge seuraa johtolankoja läpi Minneapolisin aina Minnesotan takametsille.

Kuoleva isä, elämässään pettynyt nuori vaimo, intohimoinen sairaanhoitaja, miespuolinen peliohjelman vetäjä, isänsä rakkautta kaipaava ihmelapsi, päihteitä käyttävä tytär ja kuuluisa hurmuri - siinä San Fernado Valleyssä pelattavan pelin pelinappulat. Magnolia on huikea, taitavin siveltimenvedoin maalattu amerikkalaisen pikkukaupungin muotokuva. Elokuva patoutuneista tunteista, kätketystä rakkaudesta ja ihmisen taistelusta jokapäiväisen olemassaolonsa oikeuksien puolesta.

Viimeiseen hengenvetoon (À bout de souffle) on ranskalaisen Jean-Luc Godardin ohjaustyö vuodelta 1960 ja yksi Ranskan uuden aallon elokuvan avainteoksia.Godardin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva perustuu uuden aallon ohjaajakollega François Truffautin käsikirjoitukseen ja ensi-iltansa se sai vuosi Truffautin 400 kepposta -elokuvan jälkeen. 1959 oli ensi-iltaan ehtinyt myös Alain Resnais'n Hiroshima, rakastettuni. Kolmikko laski perustan elokuvan uudelle aallolle. Viimeiseen hengenvetoon sai tuoreeltaan tunnustusta visuaalisen tyylinsä ja filmissä sovelletun hyppyleikkauksen ansiosta.

Tapahtumapaikkana on aina taksi, jossa toisiaan sivuavat mitä erilaisimmat ihmiskohtalot. Elokuvan ehdottomina helminä ovat kohtaukset New Yorkista: Itä-Saksalaisen emigrantin ja Brooklyniläisen YoYon kumppanuuden kehittyminen, Roomasta: suositun koomikon, Roberto Benignin sanallinen ilotulitus sekä Helsingistä, missä apeat miehet potevat elämän tuskaa hyisen yön kynnyksellä.

Kohtalokkaana talviyönä New Yorkissa tohtori Harford lähtee eroottiselle retkelle, joka saattaa koitua hänen avioliittonsa tuhoksi. Eroottisen fantasiansa perässä hän melkein sekaantuu murhaan. Kaikki saa alkunsa vain siksi, että hänen vaimonsa tunnustaa kerran himoinneensa toista miestä. Mestari Kubrickin viimeiseksi jäänyt erotiikkaa tihkuva elokuva koskettelee epäilystä, pelkoa, itsetuntoa, anteeksiantoa. Loistelias värimaailma ja kaihoisa kuvaus pakottavat pitämään silmät auki.

Toimittajan urasta haaveileva Andrea päätyy avustajaksi Runway-muotilehteen, jota palvottu ja pelottava Miranda Priestly johtaa rautaisin ottein. Andrean idealismi karisee nopeasti, kun hän yrittää selvitä pomon antamista tehtävistä, jotka tuntuvat välillä mahdottomilta. Mutta muodin edelläkävijöillä on myös etuja, joista tavikset voivat vain haaveilla.