'עצמאות' היתה סיסמתו של עיתונאי התחקירים האמריקני איי. אף. סטון, שפרסם את הניוזלטר השבועי המוערך שלו בין השנים 1953 ו-1971. 'אתה לא יכול למלא את תפקידך, אלא אם אתה חופשי!', הוא אמר. משנתו היוותה השראה לעיתונאים רבים, ביניהם גלן גרינוולד, שפרסם את הסודות של אדוארד סנודן, וג'ון קרלוס פרֶיי, שחקר את קברי ההמונים בגבול ארה"ב-מקסיקו. גרינוולד ופריי, כמו גם עיתונאים חוקרים עצמאיים אחרים מכניסים אותנו אל מאחורי הקלעים של עבודתם ומאפשרים למצלמות לתעד אותם כשהם משתמשים במסמכים של הממשל כדי לחשוף תרמיות. זו עבודה שכוללת סבלנות רבה וכשרון לא מבוטל לעבודת ניירת. 'כל הממשלות משקרות' היה המוטו של סטון, והמוטו הזה ממשיך לעמוד כל העת לנגד עיניהם של העיתונאים המתועדים בסרט, שחושפים סיפורים שתקשורת המיינסטרים – הנשלטת על ידי תאגידים – מגלה עניין מועט מאד בהם.
הבמאי הנחשב מייקל מור בודק את מערכת הבריאות של ארה"ב, בכך שהוא ממשיך במופע של אדם אחד במטרה לגלות את האמת. מור, שופך אור על הבעיות שקיימות במערכת הבריאות של ערים ומדינות בארה"ב ומגלה שלמרות היותה המעצמה הגדולה בעולם, יש לה לא מעט בעיות בכל מה שקשור בקבלת טיפול הולם לחולה, ציוד לא תקין ועוד.
תעודה של הדוקומנטריסט העולה כריס סמית' (יס מן, American Movie), שהיא בעצם ראיון אחד ארוך (עם הבלחות של חומר ארכיוני) עם מייקל רופרט האיש ונבואות הזעם. רופרט בנם של סוכנים ממשלתיים ושוטר בעברו, הפך לעיתונאי חוקר עצמאי שמתריע מפני אסון גלובאלי מתקרב. בהסתמך על ההתקדמות המואצת בתחום הטכנולוגי, רופרט טוען שאנו על סף משבר שיוביל לאפוקליפסה. הוא גם טוען שניבא את המשבר הכלכלי הנוכחי, אך איש לא האזין. ירמיהו שקם לתחייה או סתם עוד אדם בודד, מתוסכל ופרנואיד?
סרט תיעודי על סגירתו של מפעל ג'נרל מוטורס ב פלינט, מישיגן, אשר הביא לאובדן של 30,000 משרות. פרטים אודות ניסיונותיו של הבמאי מייקל מור להשיג ראיון עם מנכ"ל GM רוג'ר סמית.