סרט הביכורים של אנדריי טרקובסקי הוא ללא ספק אחת היצירות היפות והמרשימות ביותר שצולמו בשחור-לבן אי פעם.תקופת מלחמת העולם השנייה. איוון, הוא ילד בן 12 החולם להיות מרגל ונוהג לאסוף ידיעות מעבר לקווי האויב. לכאורה, איוון הוא ילד עשוי ללא חת, אך למעשה, בחלומותיו מתגלה ילד שהוצא בכוח מעולם הילדות, ונזרק אל תוך אימת המלחמה. על ידי חוויה ויזואלית חריגה בעוצמתה מצליח טרקובסקי לצייר דיוקן של אובדן הילדות בזמן מלחמה. זוכה אריה הזהב בפסטיבל ונציה.
"תחת אותו ירח" מספר את סיפוריהם המקבילים של קרליטו בן ה-9 ושל אמו, רוזריו. בתקווה לספק חיים טובים יותר לבנה, רוזריו עובדת באופן בלתי חוקי בארה"ב בזמן שאמה מטפלת בקרליטו במכסיקו. נסיבות בלי צפויות גורמות הן לקרליטו והן לאמו לצאת למסע משלהם במאמץ נואש להתאחד. לאורך הדרך, אמא ובנה עומדים בפני אתגרים ומכשולים אבל אף פעם לא מאבדים תקווה שיום אחד יהיו שוב ביחד. סרטה של פטרישיה ריגן הוא לא רק סיפור משפחתי מחמם לב אלא גם הצצה לנושא המאוד השנוי במחלוקת של ההגירה הבלתי חוקית.
בגן ביתה של הגב' מקנזי, רעייתו השנייה של אחד קולין מקנזי ושכנתם של הורי הבמאי פיטר ג'קסון, התגלה אוצר בלום: קופסאות של סרטים שכוחי-אל מראשית ימי הראינוע. תחקיר זריז של ג'קסון גילה עובדה מדהימה - אותו פלוני מקנזי הוא חלוץ הקולנוע האמיתי, מי שיצר חומרי-גלם להסרטה מביצים טריות, שבנה את המצלמה הממוכנת הראשונה בגיל 12 ששנה אח"כ הצליח לתעד את המראת המטוס הראשונה, שצילם את הסרט הראשון בצבע, שהמציא את פס הקול שחתום על הפיצ'ר הראשון בתולדות האמנות השביעית, שהמציא את קומדיות הסלפסטיק, שיצר ראשון אפוס היסטורי גדול - אמן גדול שאפילו הצליח לתעד את מותו שלו באחד מקרבות מלחמת האזרחים בספרד. עפ"י תכני הסרט התעודי הנ"ל, שמשולבים בו גם ראיונות עם מומחים המדברים בהתלהבות על הקולנוען הנשכח, מדובר באחת התגליות החשובות ביותר של הארכיאולוגיה הסינמטית והקרנותיו בניו זילנד עשו כותרות שמנות. אבל בדיקה מדוקדקת יותר גילתה כי פיטר ג`קסון וקוסטה בוטס, בעצם מזייפים סרט דוקומנטרי - ועושים זאת בכישרון רב - כדי ללעוג להמולה התקשורתית הגדולה שהתרגשה אשתקד סביב מאה שנות קולנוע, התוצאה בהחלט מענגת.
הסרט מספר את סיפורה של קרול, עקרת בית עשירה מקליפורניה אשר נופלת קורבן למחלה מסתורית. בסרט תאור של תופעה מעניינת בשם "חולי סביבתי", אבל הרבה יותר מכך הוא תיאור נוקב ואכזרי של החברה האמריקאית. הסרט תואר בין השאר כסרט אימה על נפש האדם והוא מציע מבט על תופעות ניו-אייג' למיניהן ועל ניכור וחוסר משמעות בחברה המערבית בכלל.
היחסים בין שני אחים, אבא שמנסה לתקשר עם בנו והאישה הצעירה שנכנסת בין שלושתם. הסיפור מתחיל כשקיילב סינקלייר אוסף את אחיו פאטר לקולג' ומביא אותו ואת חברתו החדשה אמה לביתם לכבוד חג ההודיה. קיילב, שלאחרונה נפרד מחברתו ויחסו החשדני, מזהיר את פאטר שאמה תפרד ממנו באכזריות, אבל הוא לא יכול לעצור עצמו מלהשאב אליה. ככל שאהבתו העיוורת של קיילב גוברת, הוא מוכרח להחליט האם לפעול עפ"י רגשותיו או לשמוע בקול אחיו.
דרמה מאופקת ועשויה להפליא שקטפה את פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבלי הקולנוע ההומו-לסביים בלוס אנג'לס, ניו-יורק וסן פרנסיסקו. ג'יין הייתה מתעמלת עולה בשמי הספורט אך ההזדמנות לכבוש את הענף הוחמצה עקב תאונה. שנים אחר כך היא עולה על נתיב חדש בחייה, במופע אקרובטי-אומנותי משותף עם סרינה יפת התואר. במגע עדין וקשוב בונה נד פאר יצירה מרגשת וכובשת לב על גילוי עצמי עם הופעה מרשימה של דריה וובר כג'יין, חוסן ושבריריות המשולבים יחדיו. הסרט משחק בימים אלו בסינמטק תל-אביב והתקציר לקוח מהאתר שם
"הכחולים של דוריאן" הוא סיפור זוהר ושמח על גבר בעיירה קטנה, אשר מבין למה הוא כזה לא יוצלח, הוא הומו!. ההתבגרות שלו מוכיחה את הכאב אשר עובר במוחו של דוריאן (מייקל מקמיליאן). הוא מנודה וגם מטרה לבדיחות על הומואים בידי חבריו לכיתה בתיכון. הוא שונה, ומבין מדוע וכאשר הוא קולט שהוא "הומו סטריאוטיפי". הוא במהרה מכריז על הגילוי העצמי שלו שהוא הומופוביה, לאביו האהוב. לפני שאביו יזרוק אותו מהבית, הוא הולך ל-nyu (אוניברסיטת ניו-יורק) ששם הגיבור שלנו מתוודע לעולם חדש של בתי קפה, וגברים נאים ומתורבתים.