Tämä loistava jatko-osa ensimmäiselle Kummisetä -elokuvalle jatkaa Corleonen perheen mahtimiesten tarinaa. Toisessa osassa ohjaaja Francis Ford Coppola kertoo rinnakkain kahden sukupolven elämästä: Don Viton lapsuuden ja nuoruuden - roolissa lahjakas Robert De Niro - ja perheen nuorimman pojan Michaelin (Al Pacino) nousun uudeksi Doniksi. Ensimmäisen Kummisedän näyttelijäkaarti jatkaa rooleissaan, ja he ovat Coppolan johdolla tehneet kiistatta elokuvahistorian parhaan jatko-osan. Robert De Niro sai ensimmäisen Oscarin ja elokuva palkittiin kuudella Oscarilla, mm. vuoden parhaana elokuvana.

Kaksi chicagolaista muusikkoa todistaa vahingossa Valentinuksen päivän verilöylyn. Pakomatkallaan kaverukset naamioituvat naisiksi ja liittyvät tyttöorkesteriin, joka matkustaa keikalle Floridaan. Tony Curtis ehtii myös parodioida Cary Grantia esittäessään miljonääriä, jonka impotenssia ukulelea soittava Marilyn yrittää parantaa. Oikea miljonääri taas rakastuu naisen hepenissä liikkuvaan Jack Lemmoniin. Marilynin repliikit vaativat kymmeniä uusintaottoja.

Tri Caligarin kabinetti (Das Cabinet des Dr. Caligari) on vuonna 1920 ensi-iltansa saanut saksalainen mykkäelokuva. Robert Wiene ohjasi sen Carl Mayerin ja Hans Janowitzin käsikirjoituksen pohjalta. Elokuvaa pidetään sekä kauhufiktion että ekspressionistisen elokuvataiteen merkkipaaluna. Se oli myös ensimmäinen elokuva, jonka loppuratkaisussa tarinan asetelma käännetään päälaelleen edeltäviin tapahtumiin nähden.

Pienessä kaupungissa metsän keskellä asustelee joukko ystäviä - herkkä Gordie, sisukas Chris, urhea Teddy ja mammanpoika Vern. Poikanelikko suunnistaa muutamaksi päiväksi etsimään kadonneen pikkupojan ruumista jotta voivat palata sankareina kotiin. Reissun aikana koetukselle joutuu niin heidän itsetuntonsa kuin rohkeutensa.

Väsähtänyt draamakriitikko Mortimer Brewster joutuu setvimään sukunsa asiat kuntoon. Kriitikkopolon kaksi tätiä vaanivat vanhoja yksinäisiä ukonketaleita, Boris Karloffin näköinen veli on ilmiselvä sosiopaatti, toinen veli luulee olevansa Teddy Roosevelt, tuore morsian alkaa käydä kärsimättömäksi – ja Brewsterin on laitettava kaikki reilaan yhden ainoan yön aikana.

Kummisetä-trilogian päätös tehtiin 16 vuotta kakkososaa myöhemmin pitkälti Coppolan Zoetrope-studion kassavajeen täyttämiseksi, mutta toki saagan korkea taso on silti tallella. Kolmososassa vanha Michael Corleono veljeilee Vatikaanin kanssa ja yrittää luotsata perheen bisneksiä kunniallisemmalle pohjalle. Michaelin veljenpoika ja manttelinperijä sen sijaan uskoo mafian väkivaltaisempaan perinnepuoleen. Lisäksi Michaelin tytär rakastuu tähän serkkuun.

Tarina alkaa nuivan pankkiukon kotoa, jossa vaimontekele väittää, että heidän perheessä vietetään tylsää elämää. No eihän siinä tarvita kuin yksi käänne, ja koko paletti menee uusiksi. Ja se käänne on, kun pankkiukko hoitaa työtään ja ryöstäjä astuu kehiin. Konservatiivisesta ukkelista tulee sankari, kun hän tyrmää kriminaalin squashmailalla. Pankkia ryöstäneen vaimo ottaa pultit rystylyönnin suorittanutta ukkelia kohtaan, koska ryöstörahoilla piti rahottaa keinohedelmöitys. Pankkiukkelilla alkaa omatunto soimaamaan, ja hän haluaa hyvittää squashmailalla vankilassa viruvalle kriminaalille ja tämän vaimolle aiheuttamansa harmin. Se siitä tylsästä elämästä...

S.E. Hintonin romaaniin pohjautuva kertomus nuorisojengiläisistä, jotka joutuvat pakenemaan kaupungista maalle virkavalta kintereillään.

He tappavat 52 ihmistä kolmessa viikossa ja tiedotusvälineet tekevät heistä kuuluisuuksia: he ovat Mickey ja Mallory. Heidän summittaisilla ja kylmäverisillä murhillaan on aina yksi silminnäkijä, joka tekee selkoa "M ja M -murhista". Tiedotusvälineet mässäilevät niillä ja kansa kuuntelee...

Amerikkalaisen sarjakuvataiteilija Frank Millerin luoma Sin City on kuvitteellinen, seksin ja väkivallan täyteinen kaupunki, jossa fuusioituvat New York, Los Angeles ja New Orleans. Elokuva koostuu erillisistä, Millerin sarjakuviin pohjautuvista ja tätä Sin Cityn jatko-osaa varten käsikirjoittamistaan, toistensa kanssa hieman limittyvistä tarinoista. Järkälemäinen Marv istuu edelleen viskilasi kourassa ihailemassa Nancy-stripparia. Nancy haaveilee kostavansa rakkaansa kuoleman Sin Cityn pääpirulle, demoniselle senaattori Roarkille. Tämän kaatamisesta fantasioi myös nuori korttihai Johnny, joka ei lannistu edes elämänsä pahimman selkäsaunan jälkeen. Sin Cityssä hengestään pääseminen on edelleen helppoa, vallastaan kiinni pitäminen ei niinkään. Äijät ovat karskeja lauseita murisevia, arpisia lihaskimppuja, jotka ottavat vastaan lyöntejä ja luoteja kaatumatta. Naiset ovat kohtalokkaita kaunottaria, sulokkaita seksityöläisiä tai ärhäköitä, oikeuksistaan kiinni pitäviä taistelijoita.