Hannah Stern – moderni, murrosikäinen, amerikkalainen juutalaistyttö – ei suhtaudu lainkaan innolla perheensä uskonnollisiin perinteisiin. Kun Hannah siirtyy maagisesti toisen maailmansodan aikaiselle natsien keskitysleirille ja joutuu itse kohtaamaan juutalaisten kokemat kauhun hetket, hän alkaa ymmärtää mitä hänen perheensä ja kansansa ovat joutuneet läpikäymään.

Lea, Adrian ja heidän kuurona syntynyt pikkuveljensä Theo lähtevät Pariisin sykkeestä lomalle pittoreskiin Provenceen. Sisarusten on tarkoitus viettää loma yhdessä isoisänsä Paulin kanssa, jota he eivät ole koskaan tavanneet sukuriidan vuoksi. Omaan rauhaan tottunut Paul elää kuvankauniissa maisemissa, oliivipuiden katveessa. Sukupolvien törmäyksellä ei voi välttyä, kun tapoihinsa pinttynyt isoisä joutuu lastenlasten pyöritykseen.

Margaret Atwoodin romaanin ensimmäinen filmatisointi valmistui jo vuonna 1990 Volker Schlöndorffin ohjaamana elokuvana. Uskonnollinen äärioikeisto on ottanut vallan tulevaisuuden Yhdysvalloissa, ja nuoren Katen kaltaiset, yhä harvinaisemmat hedelmälliset naiset alistetaan seksuaaliseen orjuuteen ja synnytyskoneiksi.

Uskonnon professori Saul Naumann huomaa tyttärensä ainutlaatuisen kyvyn tavata sanoja, jolloin hän omistautuu pakkomielteen omaisesti tämän valmentamiseen maanlaajuista tavauskilpailua varten. Naumann ei kuitenkaan huomaa ponnistelujensa tuhoisaa vaikutusta perhe-elämäänsä.