O poveste înduioșătoare a unui vănzător de cărți italian de origine evreiască care trăiește în propriul să basm. Viața sa creativă și fericită se va opri brusc atunci când toată familia sa este deportată într-un lagăr de concentrare în timpul celui de-al doilea război mondial. În timp ce este închis el încearcă să-și convingă fiul că totul este doar un joc.

Un pușcaș marin american observă efectele de dezumanizare ale războiului din Vietnam pe care le are asupra camarazilor din câmpul de antrenament până la bătăile de stradă sângeroase din Hue.

Filmul este o adaptare după cartea clasică scrisă de Harper Lee. El spune povestea unui copil într-un oraș american mic în anii 1930 unde prejudecățile legate de culoare, ura rasială, și facerea dreptății pe cont propriu sunt la ordinea zilei. Gregory Peck a primit un Oscar pentru potretizarea excelentă de tată singur numit Atticus Finch.

Frank W. Abagnale a lucrat ca doctor, avocat și copilot la o companie aviatică populară – toate înainte de a împlini 21 de ani. Maestru al înșelăciunilor, el a fost și un foarte bun falsificator, reușind să câștige milioane de dolari cu ajutorul unor cecuri false. Agentul FBI Carl Hanratty și-a stabilit drept prioritate să-l prindă pe Frank şi să-l aducă în fața justiției, dar Frank se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să-și continue urmărirea.

84 ani mai târziu, o femeie în vârstă de 101 de ani, pe nume Rose DeWitt Bukater spune povestea nepoatei ei Lizzy Calvert lui Brock Lovett, Lewis Bodine, Bobby Buell și Anatoli Mihailovici pe Keldysh despre viața sa stabilită pe 10 aprilie 1912, pe o navă numită Titanic atunci când tânăra Rose se îmbarcă pe navă cu mama ei, Ruth DeWitt Bukater, și logodnicul ei, Caledon Hockley la clasa întâia. Între timp, un vagabond și artist pe nume Jack Dawson și cel mai bun prieten al lui Fabrizio De Rossi câștiga bilete de clasa a treia pe navă într-un joc. Și ea explică întreaga poveste de la plecare până la moartea Titanicului la prima și ultima călătorie a sa pe 15 aprilie 1912 la 2:20 dimineața.

Rănitul soldat din războiul Civil American, John Dunbar, încearcă să se sinucidă - și devine, în schimb, un erou. Ca recompensă, el este repartizat la postul său de vis, o intersecție îndepărtată de pe frontiera de vest, și în curând face prieteni neașteptați din tribul local Sioux.

Povestea adevărată a dificultăților tehnice care au zguduit misiunea lunară Apollo 13 în 1970, punând în pericol viața astronautului Jim Lovell și a echipajului său, călătoria eșuată transformându-se într-o saga palpitantă de eroism. Deplasându-se la peste 200.000 de mile de Pământ, astronauții conlucrează cu echipajul de la sol pentru a preveni tragedia.

“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.

Un ucigaș în serie sufocă o femeie cu o cravată. Poliția din Londra are un suspect, dar el este omul greșit.

Prin izbucnirea Războiului Civil, membrii a doua familii prietene devin inamici, prin înrolarea lor în armate rivale. Consecințele războiului în viața acestora sunt puse în legătură cu evenimente istorice majore, cum ar fi asasinarea lui Lincoln sau apariția Ku Klux Klan-ului. Prima producție cinematografică importantă și coerentă este și una foarte controversată, din pricina poziției pro-sudiste a regizorului său.