Chris Gardner este un familist care încearcă din răsputeri să supraviețuiască. În ciuda bravelor sale încercări de a-și menține familia pe linia de plutire, mama fiului său în vârstă de cinci ani, Christopher cedează nervos sub presiunea constantă a lipsurilor financiare. Nemaifiind capabilă să le facă față, decide cu jumătate de inimă să plece. Chris, devenit acum singurul părinte, continuă cu încăpățânare să caute o slujbă mai bine plătită folosindu-se de toate trucurile de publicitate pe care le cunoaște. Este acceptat ca stagiar la o prestigioasă firmă de agenți de bursă și, deși nu este plătit, lucrează totuși în speranța că la sfârșitul stagiului va obține o slujbă și va avea parte de un viitor promițător.

Malcolm Sayer, un doctor nou venit, află că o secție a spitalului este plină cu pacienți catatonici, victime ale unei epidemii de encefalită petrecută cu mulți ani în urmă. Malcom este tulburat de situația precară a acestor oameni, dar și de faptul că sunt în această stare de decenii. După ce găsește un posibil remediu medicamentos, doctorul cere permisiunea să îl încerce pe Leonard Lowe, unul dintre pacienți.

Lilja trăiește în sărăcie și visează la o viață mai bună. Mama ei se mută în Statele Unite și o abandonează mătușii, care o neglijează. Lilja se petrece cu prietenii ei, Natasha și Volodya. Disperată după bani, începe să lucreze ca prostituată, iar mai târziu îl întâlnește pe Andrei. El îi oferă o slujbă bună în Suedia, dar când sosește Lilja, viața ei intră rapid într-o spirală descendentă.

Filmul ”În linia de apărare”, o producție Disney, este o dramă inspirată de povestea emoționantă a fostului jucător de fotbal american de la Universitatea Clemson, Ray McElrathbey, un tânăr care face față multor provocări, a cărui pasiune și consecvență îl ajută să depășească toate obstacolele. Susținut de coechipierii săi și întreaga Universitate Clemson, Ray are performanțe bune pe teren, crescându-l, în tot acest timp, fratele său de 11 ani, Fahmarr.

Scufundarea Titanicului este prezentată într-o manieră extrem de realistă în această dramă britanică tensionată. Dezastrul este reprezentat în mare parte din perspectiva celui de-al doilea ofițer al liniilor maritime, Charles Lightoller. În ciuda numeroaselor avertismente cu privire la gheață, nava pleacă, cu căpitanul Edward John Smith păstrându-o într-o retezare constantă. Când nava osândită lovește în cele din urmă un munte de gheață (aisberg), echipajul și pasagerii descoperă că nu au destule bărci de salvare și că tragedia urmează.

Filmul este inspirat după o poveste adevărată, care s-a petrecut în ajunul Crăciunului în 1914, în timpul Primului Război Mondial în multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului. Când a izbucnit războiul în vara lui 1914, a luat prin surprindere milioane de bărbați și i-a aruncat în vârtejul lui. A venit Crăciunul, cu zăpadă, și o mulțime de familii și soldați s-au reunit. Dar surpriza nu va veni din inimile generoase care stau în tranșeele franceze, scoțiene sau germane.

Remake-ul clasicului horror de George A. Romero. O ciumă inexplicabilă a decimat populația planetei, transformând morții în zombi oribili care caută continuu carne și sânge uman pentru a supraviețui. În Wisconsin, un grup divers de oameni care au scăpat de ciumă încearcă să-și salveze viața refugiându-se într-un centru comercial, unde trebuie să învețe nu numai să se protejeze de hoardele zombie, ci și să trăiască împreună.

În 1862, la doi ani după ce și-a pierdut soțul, Anna Leonowens a părăsit India împreună cu fiul ei Louis pentru Siam, unde a trebuit să-i educe pe cei cincizeci și opt de copii ai regelui Mongkut. Anna descoperă o lume complexă și secretă dominată de un zeu viu care exercită putere absolută asupra supușilor săi. Întâmpinată cu neîncredere, Anna se arată fermecătoare, fermă și diplomatică, fără a ezita să deranjeze protocolul. Regele, care aspiră să-și reformeze țara cu blândețe, acceptă de bunăvoie aceste abateri de la tradiție.

În 1970, concursul Miss World s-a desfășurat la Londra, iar Bob Hope a fost gazda evenimentului. În acea perioadă, Miss World era cel mai urmărit spectacol TV de pe planetă, cu peste 100 de milioane de telespectatori. Susținând că aceste concursuri de frumusețe înjosesc femeile, nou-formata Mișcare de Eliberare a Femeilor a devenit faimoasă peste noapte, invadând scena și întrerupând transmisia în direct a galei. Nu numai asta, dar când spectacolul a fost reluat, rezultatul a provocat controverse: câștigătoarea nu a fost concurenta suedeză, preferata tuturor, ci Miss Grenada, prima femeie de culoare care a fost numită Miss World. În doar câteva ore, telespectatorii din întreaga lume au văzut cum patriarhia a fost înlăturată de pe scenă și idealul occidental de frumusețe a fost răsturnat.

Un reporter căzut în dizgrație de la New York Times dezvoltă o relație complexă cu criminalul care i-a furat identitatea.