Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.

Ratsuväen luutnantti John Dunbar saa komennuksen preerian yksinäiselle vartioasemalle, susien ja intiaanien keskelle. Perillä mies alkaa arvostaa siouxheimoon kuuluvien intiaanien elämäntapaa ja hänestä tulee siouxien uskottu.

Yritysten ympäristöasioihin erikoistunut puolustusasianajaja Rob Bilott on tehnyt hyvää työtä Big Chem -yritysten parissa ja päässyt vastikään lakitoimiston osakkaaksi. Kaksi maanviljelijää Länsi-Virginialaista kertoo Bilottille, että paikallinen DuPont -tehdas päästää myrkkyjätettä luontoon tuhoten heidän viljelysmaansa ja tappaen heidän karjansa. Bilott toivoo selvittävänsä totuuden yhdessä vanhemman osakkaan Tom Terpin kanssa. Hän tekee yrityksen toiminnasta valituksen, josta alkaa 15 vuotta kestävä ennennäkemätön taistelu. Tapaus koettelee hänen avioliittoaan Sarahin kanssa ja laittaa vaakalaudalle hänen maineensa, terveytensä ja toimeentulonsa.

Vaikka ensimmäisestä kuukävelystä on kulunut vain vajaa vuosi, pitivät amerikkalaiset tiedotusvälineet Apollo 13:n avaruusmatkaa rutiinilentona, kunnes avaruuden hiljaisuuden rikkoivat sanat: “Houston, meillä on ongelma...”. Astronautit Jim Lovell, Fred Haise ja Jack Swigert taistelevat henkensä edestä rikkoutuneessa avaruusaluksessa lähes 130.000 kilometrin päässä maasta. Samanaikaisesti astronautti Ken Mattingly, lennonjohtokeskuksen päällikkö Gene Kranz ja sankarillinen miehistö taistelevat aikaa ja todennäköisyyksiä vastaan saadakseen avaruusaluksen miehistöineen turvallisesti kotiin.

Sama kaipuu, samat pelot ja sama kirja yhdistävät kolmea eri aikoina elävää naista. Yksi naisista on Virginia Woolf, joka kirjoittaa kirjaansa Clarissa Dallowaysta vuoden 1923 Englannissa. Kotiäiti Laura Brown elää 1950-luvun Amerikassa eikä voi laskea kirjaa käsistään ja kolmas nainen, Clarissa Vaughn, on rouva Dallowayn moderni versio.

Transamerica on yhdysvaltalainen Duncan Tuckerin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva vuodelta 2005. Elokuvassa Felicity Huffman esittää Bree Osbournea, joka viikkoa ennen sukupuolenkorjausleikkaustaan saa kuulla olevansa 17-vuotiaan pojan isä. Huffman oli roolistaan ehdolla parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi.

Poseidon on aikansa suurin höyrylaiva, jolla vietetään parhaillaan uuden vuoden aattoa iloisissa merkeissä. Musiikki soi, ihmiset tanssivat, kilistelevät lasejaan. Lähistöllä on sattunut vedenalainen maanjäristys, joka on nostattanut valtavan aallon. Aalto kohtaa laivan eikä aluksen kapteeni miehistöineen pysty väistämään aaltoa. Aalto kaataa laivan ylösalaisin ja ainoa tie pelastautua on kivuta “laivan pohjaan” ja yrittää päästä sitä kautta ulos ennen kuin laiva uppoaa. Onko se edes mahdollista selviytyneille juhlijoille. Pohja on paksua terästä.

"Wag the Dog - häntä heiluttaa koiraa" kertoo USA:n presidentistä, joka pari viikkoa ennen varmalta näyttävää uudelleenvalintaansa sotkeutuu arkaluontoiseen seksiskandaaliin. Ennen kuin asia joutuu tiedotusvälineiden käsittelyyn, presidentin neuvonantajat kutsuvat apuun salaperäisen poliittisen konsultin Conrad Breanin. Brean päättää tukeutua vanhaan kunnon konstiin kääntääkseen median huomion toisaalle. Sisäpoliittisen skandaalin kumoaa parhaiten ulkopoliittinen kriisi. Tekaistun kriisin toteuttajaksi Brean valitsee valtakunnan parhaimman silmänkääntäjän, Hollywoodtuottaja Stanley Motssin ja kriisin aiheuttajaksi täydellisen kohteen, Albanian.

Vuoden 1950 Pittsburghiin sijoittuva tarina kuvaa palavahenkisesti entisen Negro Leaguesin baseball-pelaajan Troy Maxsonin elämää ja sykkii rakkauden ja anteeksiannon yleismaailmallisten totuuksien tahdissa.

Suzanne Stone tietää mitä haluaa: televisioon ja kuuluisuuteen. Mikään teko ei ole liian alhainen varmistamaan Suzannen haaveiden toteutumisen. Hän aloittaa pienen aseman säätiedotusten lukijana, mutta todellinen tähtäin on paljon korkeammalla...

Homoutensa vuoksi armottoman kiusaamisen kohteeksi joutuneen pojan isä lähtee kiertämään Yhdysvaltoja levittääkseen tietoa syrjinnän vaikutuksista.

Lontoo, 1929. Frank Webber, Scotland Yardin kiireinen etsivä, tuntuu olevan enemmän kiinnostunut työstään kuin tyttöystävästään Alice Whitesta. Alice tuntee itsensä sivuutetuksi ja suostuu treffeille tyylikkään ja hyväkäytöksisen taiteilijan kanssa, joka kutsuu hänet hienoon asuntoonsa.