Kuuden Oscarin klassikko nuoresta näyttelijästä, joka pyrkii huipulle soluttautumalla suuren tähden lähipiiriin.
Manhattan on 1979 valmistunut romanttinen komediafilmi Isaac Davisista (Woody Allen), kahdesti eronneesta 42-vuotiaasta komediakirjoittajasta, joka tapailee 17-vuotaista lukiolaistyttöä (Mariel Hemingway). Isaac kuitenkin rakastuu parhaan ystävänsä kumppaniin (Diane Keaton). Käsikirjoituksen laativat Allen ja Marshall Brickman, joka osallistui myös elokuvan Annie Hall tekemiseen, ja sen ohjasi Allen. Manhattan on mustavalkoinen laajakangaselokuva.
Kun 7-vuotias Olive saa kuulla pääsevänsä osallistumaan lasten missikilpailuun Kaliforniassa, koko perhe pakkautuu vanhaan minibussiin matkatakseen maan halki, jotta Olive saa toteuttaa unelmansa. Isä-Richard yrittää myydä yhdeksän askeleen menestymisohjelmansa, äiti-Sheryl yrittää pitää perhettä koossa ja teini-ikäinen Dwayne on lopettanut puhumisen tyystin.
Mykkä Ada myydään 1800-luvun lopulla vaimoksi Uuteen-Seelantiin. Kommunikaatio-ongelmista kärsivä avioliitto alkaa huonosti, kun jäyhä maatilallinen luovuttaa pois Adan rakkaan pianon. Saadakseen soittimensa takaisin nainen alkaa myydä hellyyden hetkiä pianon hankkineelle miehelle. Holly Hunter, tytärtä esittävä Anna Paquin ja Jane Campionin käsikirjoitus palkittiin Oscarilla. Cannesista tuli Kultainen palmu.
Kaksi toisilleen vierasta ihmistä tapaa Tokiossa. Charlotte on Tokiossa kiireisen valokuvaajamiehensä Johnin kanssa. John ei osoita paljoakaan kiinnostusta vaimoaan kohtaan, ja Charlotte viettää suurimman osan ajastaan yksin hotellissa. Siellä hän tapaa näyttelijä Bob Harrisin, joka on Tokiossa tekemässä viskimainosta. Bob on tehnyt erityisen tuottoisan sopimuksen, mutta hän on uupunut ja kyllästynyt koko tilanteeseen – samoin kuin vaimoonsa. Vaimo soittaa Bobille Los Angelesista useita kertoja päivässä kuullakseen Bobin mielipiteen heidän talonsa sisustuksesta. Tyhjyyden tunne painostaa, mutta Charlotten ja Bobin välille syntyy yhtäkkinen yhteenkuuluvuuden tunne keskellä vierasta maailmaa. Yhdessä he tutustuvat Tokioon ja japanilaisten karaoke-mieltymykseen ja yllättäen he löytävät olemassaololle syvemmän merkityksen kuin ennen.
Rob Gordon on sinkku. Sinkku, jota ympäroivät tuhannet LP-levyt sekä kotona että hänen omistamassaan levykaupassa. Tyttöystävä Laura on juuri jättänyt Robin ja lisännyt uuden luvun hänen epäonnistuneiden romanssiensa historiikkiin. Rob ei voi ymmärtää miksi hän ei ole koskaan onnistunut pitämään hengissä yhtään suhdetta. Johtuuko se hänen levykokoelmastaan vai onko hänen persoonallisuudessaan jotakin kerta kaikkiaan pielessä? Rob alkaa eipätoivoisesti etsiä vastauksia kysymyksiinsä, eivätkä edes hänen peruskouluaikaiset tyttöystävänsä pääse häneltä karkuun. Samalla Robin on hoidettava suhteita ihmisiin, joita hänen on tavattava, vaikkei haluaisikaan - nimittäin levykaupassa työskenteleviin kavereihin. Mutta itsekeskeinen viisastelija Barry ja ujo musiikkiasiantuntija Dick eivät osaa auttaa Robia tämän rakkaussotkuissa. Heidän elämässään näet "rakkaus" lausutaan v-i-n-y-y-l-i.
Jess on toisen sukupolven maahanmuuttaja Englannissa ja pukeutuu mieluummin peliasuun kuin perinteiseen sariin. Vanhemmat siunailevat hänen tavattomia, länsimaisia harrastuksia. Heistä futis estää tyttöä löytämästä itselleen kunnon aviomiestä ja opettelemasta keittiössä tarvittavia taitoja. Jess kun viettäisi kaiken aikansa puistossa tekniikkaa ja harhautuksia hiomassa. Sitten Jess tapaa Julesin, joka kuuluu paikalliseen naisjoukkueeseen. Jess ja Jules ystävystyvät ja heidän yhteispeli kentällä on ilmiömäistä. Jess liittyy joukkueeseen salaa vanhemmiltaan. Seikkailu uhkaa kuitenkin loppua lyhyeen. Jessin sisko on menossa naimisiin ja samana päivänä on tärkeän turnauksen loppuottelu. Finaali ratkaisee pääsevätkö Jules ja Jess näyttämään kyntensä Yhdysvalloissa: tyttöjen tähtäimessä on ura ammattilaisena. Hääpäivä koittaa ja joukkueet astelevat viheriölle. Jessiä ei näy. Ensimmäinen puoliaika lähestyy loppuaan, kun Jess saa apua odottamattomalta taholta...