Saksalaiset perustivat vuonna 1943 maksimisuojatun Stalag Luft III -sotavankileirin, joka suunniteltiin kestämään nerokkaimmatkin pakoyritykset. Näin tehdessään he täyttivät leirin vangeilla, jotka kaikki ovat tunnettuja useista pakoyrityksistään. Aluksi vangit yrittävät paeta yksinään, tajuten pian, että kyseinen vankileiri on paremmin suojattu, kuin yksikään heidän aiemmin kohtaamistaan leireistä. Kun Roger Bartlett, joka tunnetaan useiden nerokkaiden pakojen suunnittelijana, tuodaan vankileirille, hän pistää käytäntöön valtavan suunnitelman, saada 250 sotavankia vapauteen. Suunnitelma vaatii jokaisen kokeneen pakenijan taitoja, sekä erittäin paljon työtä. Ideana on kaivaa tunneleita maan alle, jotka johtavat leirin vieressä olevaan metsään ja vangit voisivat väärennettyjen passien ja lippujen avulla matkustaa pois saksasta. Tositapahtumiin perustuvan elokuvan hahmoista osa perustuu oikeisiin ihmisiin, ja pakoyrityksestä kehittyi kaikkien aikojen suurin pakoretki.

Erin Gruwell on päätynyt opettajaksi väkivallan ja rotujännitteiden repimään kouluun alueelle, jolla luodit viuhuvat. Hän taistelee välinpitämätöntä järjestelmää vastaan yrittäen tehdä luokkahuoneesta tärkeän paikan oppilaidensa elämässä. Hänen ansiostaan ryhmä ”opetuskelvottomia” nuoria vaihtaa tarinoitaan ja oppii suvaitsevaisuuden voiman, ottaa pirstoutuneen elämänsä jälleen omaan hallintaansa ja muuttaa maailmansa.

Joka tuuleen kylvää on Stanley Kramerin ohjaama yhdysvaltalainen draamaelokuva, joka kertoo Daytonin kuuluisasta evoluutioteorian vastaisesta ”apinaoikeudenkäynnistä” eli Scopesin oikeudenkäynnistä.

Kolmen ihmisoikeusaktivistin ajaessa pitkin autiota valtatietä, he näkevät pahaenteisten ajovalojen lähestyvän. Rauhoitellen toisiaan, he eivät aavista näiden valojen pian häviävän yöhön ja ampuvan lähtölaukauksen yhdelle historian räjähdysherkimmistä murhatutkimuksista. Kuvaan astuu suorapuheinen Ward (Dafoe) ja petollisen huoleton Anderson (Hackman). Pystyvätkö nämä vastakkaisia kantoja edustavat FBI-agentit voittamaan erimielisyytensä ja ratkaisemaan pienen Ku Klux-Klanin asuttaman yhteisön hyytävän mysteerin ennen kuin koko kaupunki repeytyy kahtia rasismin kourissa?

Hiljattain nimitetty vankilanjohtaja joutuu todistamaan törkeää korruptiota ja vakavia epäkohtia, kun hän teeskentelee olevansa vanki nähdäkseen itse vankien olot. Hän päättää saada oikeutta, mutta huomaa pian että toisten voimakkaat edut ovat uhattuina.

35-vuotias ikkunanpesijä John on kasvattanut yksinhuoltajana neljävuotiasta Michaelia sen jälkeen, kun lapsen äiti jätti heidät pian pojan synnyttyä. Kun John saa kuulla, että hänellä on vain muutama kuukausi elinaikaa, hän päättää suojella Michaelia kauhealta tilanteelta etsimällä hänelle uuden, täydellisen perheen. Vaikka aluksi John luulee tietävänsä, millainen täydellinen perhe on, valinta osoittautuu yllättävän vaikeaksi. Miten perheettä voi arvioida lyhyen tapaamisen perusteella? Tunteeko hän lapsensa tarpeeksi hyvin tehdäkseen päätöksen tämän puolesta? Kun John huomaa olevansa mahdottoman tehtävän edessä, hän suostuu lopulta ottamaan apua vastaan nuorelta sosiaalityöntekijältä, joka avaa hänelle täysin uuden mahdollisuuden. Hänen on hyväksyttävä joukko isoja ja kipeitä asioita: oman kohtalonsa epäreiluus, siitä kumpuavat vihan tunteet ja totuuden kertomisen välttämättömyys. Sekä se, että lopulta lapsen elämän suurimmissa päätöksissä on seurattava lapsen omaa vaistoa.

Arvostettu kirjailija ja historioitsija Deborah E. Lipstadt joutuu taistelemaan historiallisen totuuden puolesta ja osoittamaan, että holokausti todella tapahtui, kun hän nimeää David Irvingin holokaustin kieltäjäksi ja tämä syyttää häntä kunnianloukkauksesta.

Vuonna 1970 Lontoossa järjestettiin Miss Maailma -kilpailu, jota isännöi yhdysvaltalainen komedialegenda Bob Hope. Tuolloin Miss Maailma oli maailman katsotuin tv-ohjelma, jolla oli yli 100 miljoonaa katsojaa. Väittäen, että kauneuskilpailut halvensivat naisia, vasta perustettu Women’s Liberation Movement saavutti yön yli mainetta tunkeutumalla lavalle ja häiritsemällä kilpailun suoraa lähetystä. Sen lisäksi, että kun show jatkui, tulos aiheutti hämmennystä: voittaja ei ollutkaan ruotsalainen suosikki Marjorie Johansson vaan miss Grenada Jennifer Hosten, ensimmäinen musta nainen, joka kruunattiin Miss Maailmaksi. Muutamassa tunnissa maailmanlaajuinen yleisö oli nähnyt länsimaisen kauneuden ihanteen lavalta ajetun patriarkaatin kääntyneen päälaelleen.

Quoyle (Kevin Spacey) on mies, jonka elämä on täynnä epäonnistumisia. Kaikki muuttuu, kun hänen elämäänsä astuu kaunis, mutta epämääräistä elämää viettävä Petal (Cate Blanchett). Quoyle ja Petal alkavat seurustella, menevät naimisiin ja saavat Bunny-tyttären. Eräänä päivänä Petal häipyy ja Quoyle saa kuulla, että tämä on saanut surmansa auto-onnettomuudessa. Quoylen elämä muuttuu jälleen, kun hänen tätinsä Agnis (Judi Dench) ehdottaa matkaa suvun synnyinseudulle Newfoundlandiin. Perillä heitä odottaa ränsistynyt sukutalo ja joukko toinen toistaan oudompia asukkaita. Quoyle pestautuu paikallislehden toimittajaksi ja saa tehtäväkseen toimittaa palstaa nimeltä "Laivauutisia". Menestyksekkään laivojen tarkkailun ohessa Quoyle ehtii tutustua Wavey Prowseen (Julianne Moore). Waveyella, kuten monella muullakin tuulen tuivertamien kallioiden asukkaalla, on synkkä salaisuutensa. Quoylen suvustakin paljastuu outoja asioita, joita on pidetty salassa sukupolvien ajan