Francis Ford Coppolan eeppisessä mestariteoksessa Marlon Brando sai Oscarin roolistaan Corleone perheen johtohahmona. Brandon esittämä Don Corleone ei ole elokuvaversiossa niin selkeä päähenkilö kuin Mario Puzon romaanissa. Sen sijaan huomio keskittyy varsin pian Don Corleonen poikaan Michaeliin, jonka varassa saaga etenee loppuunsa. Ohjaaja Coppola maalaa hyytävän muotokuvan sisilialaisen mafiaperheen vallan noususta ja laskusta Amerikassa. Elokuva on erinomainen kuvaus niin italialaisen Corleonen perheen elämästä kuin heidän harjoittamasta likaisesta rikollisesta toiminnasta. Mario Puzon best-selleriin perustuvan tarinan antia ovat myös Al Pacinon, James Caanin ja Robert Duvallin vakuuttavat roolit. Vuonna 1972 Kummisetä sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta, joista se palkittiin kolmella Oscarilla mm. parhaana elokuvavana. Kummisedän ohjaajaksi kaavailtiin alun perin Sergio Leonea.
Tämä loistava jatko-osa ensimmäiselle Kummisetä -elokuvalle jatkaa Corleonen perheen mahtimiesten tarinaa. Toisessa osassa ohjaaja Francis Ford Coppola kertoo rinnakkain kahden sukupolven elämästä: Don Viton lapsuuden ja nuoruuden - roolissa lahjakas Robert De Niro - ja perheen nuorimman pojan Michaelin (Al Pacino) nousun uudeksi Doniksi. Ensimmäisen Kummisedän näyttelijäkaarti jatkaa rooleissaan, ja he ovat Coppolan johdolla tehneet kiistatta elokuvahistorian parhaan jatko-osan. Robert De Niro sai ensimmäisen Oscarin ja elokuva palkittiin kuudella Oscarilla, mm. vuoden parhaana elokuvana.
Tiheätunnelmainen klassikko pikkukaupungin lakimiehestä, joka mutkikkaaksi käyvässä oikeudenkäynnissä puolustaa murhasta syytettyä upseeria.
Väsähtänyt draamakriitikko Mortimer Brewster joutuu setvimään sukunsa asiat kuntoon. Kriitikkopolon kaksi tätiä vaanivat vanhoja yksinäisiä ukonketaleita, Boris Karloffin näköinen veli on ilmiselvä sosiopaatti, toinen veli luulee olevansa Teddy Roosevelt, tuore morsian alkaa käydä kärsimättömäksi – ja Brewsterin on laitettava kaikki reilaan yhden ainoan yön aikana.
Anora, nuori seksityöntekijä Brooklynista, saa tilaisuuden kokea tuhkimotarinan, kun hän tapaa ja päätyy yllättäen naimisiin oligarkin pojan kanssa. Kun uutiset liitosta kiirivät Venäjälle, hänen satumainen kohtalonsa on uhattuna, kun miehen vanhemmat matkustavat New Yorkiin saadakseen avioliiton mitätöityä.
Laulaja. Kapinallinen. Rikollinen. Sankari. Soinnut, jotka kulkevat kuin juna, rautainen katse ja ääni tumma kuin yö – legendaarinen ”Mies mustissa” mullisti musiikkimaailman ja vakiinnutti paikkansa aitona amerikkalaisena ikonina. Innoittava tositarina järkkymättömästä miehestä, joka ei suostunut tinkimään soundistaan, sanomastaan - tai elämänsä rakkaudesta.
Kummisetä-trilogian päätös tehtiin 16 vuotta kakkososaa myöhemmin pitkälti Coppolan Zoetrope-studion kassavajeen täyttämiseksi, mutta toki saagan korkea taso on silti tallella. Kolmososassa vanha Michael Corleono veljeilee Vatikaanin kanssa ja yrittää luotsata perheen bisneksiä kunniallisemmalle pohjalle. Michaelin veljenpoika ja manttelinperijä sen sijaan uskoo mafian väkivaltaisempaan perinnepuoleen. Lisäksi Michaelin tytär rakastuu tähän serkkuun.
Ujo asianajaja ihastuu amerikkalaiseen kaunottareen ja sotkeutuu tämän suorittamaan timanttivarkauteen. Naisen suunnitelmia sotkevat myös mielipuolisen macho poikaystävä ja änkyttävä eläintenystävä.
Väkivaltainen kohtaaminen kohottaa idyllisessä pikkukaupungissa asuvan perheenisän sankariksi ja uutisaiheeksi. Julkisuuden myötä mallikansalaisen taustalta alkaa kuitenkin paljastua salaisuuksia.
Pikkurikollinen H.I. McDonnoug (Nicolas Cage), ei ole löytänyt kunnollista suunta elämälleen ja enimmäkseen ryöstelee pieniä ruokakauppoja. Lopulta hän joutuu vankilaan, jossa tapaa poliisilaitoksen kuvaajan Edin (Holly Hunter). H.I. ja Ed rakastuvat. Pari yrittää lasta, tuloksetta. Adoptio ei onnistu, sillä H.I:n menneisyys on rikosten siivittämä. Pari näkee uutisissa jutun rikkaasta Nathan Arizonanasta jonka vaimo synnytti juuri viitoset. Pari saa mielestään hyvän idean. He kidnappaavat yhden Arizonan lapsista!
Mitä synkimmässä komediassa 18 vuotta kestänyt, täydelliseltä vaikuttanut avioliitto hajoaa yhtäkkiä liitoksistaan. Riemastuttavan häijy Barbara ja Oliver yrittävät aiheuttaa toisilleen mahdollisimman paljon kärsimystä. Pelkän avioeron sijaan he julistavat sodan ja taistelevat katkeraan loppuun asti valtavasta kartanostaan ja sen irtaimistosta. Edes Oliverin asianajajan neuvot eivät pysäytä säälimättömän julmaa taistelua, joka muuttuu yhä synkemmäksi ja vaarallisemmaksi.
Eräänä uudenvuodenpäivänä kolmenkympin virstanpylvään ohittanut Lontoon kaunistus Bridget Jones, krapulaisena ja yhä sinkkuna, päättää ottaa elämänsä hallintaan ja alkaa pitää päiväkirjaa: "Päätös numero yksi: kymmenen kiloa painosta pois. Numero kaksi: mukava, järkevä poikaystävä eikä enää romanttisia suhteita tirkistelijöihin, suuruudenhulluihin, tunneköyhiin paskiaisiin eikä pervertikkoihin." Päiväkirjan sivut pöllyävät kun Bridget Jonesin elämään tupsahtaa kaksi miestä, sovinistinen seksipeto Daniel Clever ja herkkä ja huomaavainen Mark Darcy. ”Bridget Jones-elämäni sinkkuna” perustuu Helen Fieldingin bestselleriin.
Huolimatta komeasta ulkokuorestaan ja viehättävästä käytöksestään – ja perässään juoksevista naisista – 32-vuotias Lontoolaispoikamies Charles (Grant) ei ota sitoutuakseen. Ihmetellessään ystäviensä edesottamuksia alttarin jälkeisessä elämässä, hänen halunsa seurata esimerkkiä haihtuvat olemattomiin. Kaikki kuitenkin muuttuu Charlesin tavatessa vapaamielisen amerikkalaiskaunottaren, Carrien (MacDowell). Välittömästi rakastunut Charles ryhtyy liehittelyleikkiin – todeten ihastuksensa kohteen aikovan kuin aikovankin naimisiin... jonkun toisen kanssa!
Sokkotreffit (eng. Blind Date) on vuonna 1987 kuvattu romanttinen komediaelokuva. Elokuvan pääosia esittävät Kim Basinger, Bruce Willis, John Larroquette, William Daniels, George Coe, Mark Blum, Phil Hartman, Stephanie Faracy ja Alice Hirson. Elokuvan on ohjannut Blake Edwards. Elokuvassa Walter Davisin (Willis) veli järjestää hänelle sokkotreffit vaimonsa serkun Nadian (Basinger) kanssa. Tilanne kuitenkin riistäytyy käsistä Nadian juotua vähän liikaa. Elokuva oli taloudellinen menestys ja Willisin ensimmäinen pääroolielokuva.