"יצורים שהתמחותם בנצלנות", מגדיר אחד המשתתפים את משמעותם של תאגידים בעידן הקפיטליסטי הדורסני. קטעי ארכיון ומרואיינים בהם מייקל מור, נועם חומסקי, מילטון פרידמן ונעמי קליין, עריכה דינמית וגישה מדעית מביאים דיון מרתק בסוגיות הפרטה ועשיית רווחים על חשבון המועסקים. תעודה לכל פועל. סרטם של מארק אכבר וג'ניפר אבוט שזכה בפרס מיוחד של חבר השופטים בפסטיבל אמסטרדם, בפרס הקהל בפסטיבל סאנדאנס ובפרסים רבים אחרים.תקציר: talsurfer001

מייקל מור שב לעסוק בנושא שהפך למזוהה ביותר עם הבמאי הלוחמני - המאבק בשליטה האגרסיבית של הקואופרטיבים על חייהם של האזרחים האמריקאים. הפעם 'החשוד' הוא מסוכן ודורסני יותר מ-"ג'נרל מוטורס", ו'זירת הפשע' רחבה יותר מזו של עיירת הולדתו של מור, פלינט שבמישיגן. ממרחבי אמריקה התיכונה עד למסדרונות השלטון שבוושינגטון וגורדי השחקים שבמנהטן - מייקל מור יוצא נגד הפרשנות המעוותת שהעניקה אמריקה לרעיון הקפיטליזם והעוול שהיא גרמה כתוצאה מכך למיליוני אזרחים תמימים.

בשנת 2004 בישרה חברת הביומד "תראנוס" ומי שעמדה בראשה – הסטודנטית המבריקה, אליזבת הולמס, את בשורת העתיד ברפואה: מעתה אין עוד צורך בלקיחת הדם ה"מסורתית". החברה החדשה המריאה: בשנת 2014 הוערכה שוויה של "תראנוס" ב-9 מיליארד דולר והיא הצליחה לגייס ממשקיעים בעלי שם עוד 400 מיליון דולר. הולמס עצמה, שהפכה למיליארדרית הצעירה ביותר בעולם מהון עצמי, זכתה לכינוי "סטיב ג'ובס הבאה". שנה לאחר מכן, סדרת כתבות ב-"וול סטריט ג'ורנל" חשפה שמדובר במתיחה - בדיקות הדם שהציעה החברה לא נעשו כלל בעזרת הטכנולוגיה שפיתחה. בעקבות הפרסומים נפתחה חקירה פלילית והרשות לניירות ערך בארה"ב הגישה תביעה אזרחית נגד "תראנוס" והולמס בגין גיוס כספים והונאת משקיעים. ערכה של החברה צנח מ-9 מיליארד לפחות מאפס.