În ceea ce fără îndoială este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei Nașul cu această poveste despre două generații din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute, care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului. Prima prezintă umilele începuturi ale clanului sicilian și ascensiunea în New York a tânărului Don Vito, interpretat acum într-un rol secundar premiat cu Oscar de Robert De Niro. A doua prezintă ascensiunea lui Michael, noul Don al clanului.
În această ultimă parte a trilogiei despre familia Corleone, Al Pacino joacă rolul lui Michael, liderul puternic al familiei. La cei 60 de ani ai săi, Michael e dominat de două pasiuni: să-și elibereze familia de crime și să găsească un succesor potrivit. Succesorul ar putea fi pătimașul Vincent, dar el ar putea fi, de asemenea, și cel care schimbă dorința lui Michael de a face afaceri legale într-un infern al violenței.
Calea Samuraiului este povestea unui killer modern din New York. Ghost Dog trăiește neștiut de nimeni pe acoperișul unei clădiri abandonate, înconjurat de un stol de porumbei. Nimeni nu-i știe adevăratul nume, nici măcar cei care l-au angajat în slujba lor. Este un solitar, maestru al puterii de adaptare, se mișcă nevăzut și fantomatic pe străzile New York-ului. Ghost Dog este un asasin, însă unul loial celui care odată i-a salvat viața, un mafiot new-yorkez. Concepția lui asupra vieții este aceea de a urma strict regulile doctrinei Hagakure, Cartea luptătorilor samurai. Când va fi trădat de cel pe care îl respectă și pentru care lucra, își va urma calea, singura pe care o cunoaște: Calea Samuraiului. Toți trădătorii vor plăti, până la unul.
Japonia secolului al XIX-lea. Zatoichi este un hoinar orb care trăiește de pe urma pariurilor și masajelor. Însă în spatele umilei sale purtări, Zatoichi este un maestru al sabiei, binecuvântat cu un atac fulgerător și lovituri de o precizie uimitoare. Zatoichi descoperă un oraș retras din munți, la discreția unei bande de răufăcători condusă de Ginzo, care ucide fără milă pe oricine i se opune, și mai rapid decât oricând, avându-l recrutat și pe puternicul samurai ronin Hattori. Într-un local de pariuri, Zatoichi și prietenul său de încredere Shinkichi se întâlnesc cu două gheishe, Okinu și sora sa, Osei. Pe cât de frumoase, pe atât de periculoase, cele două au venit în oraș pentru a-și răzbuna părinții uciși. Singurul lor indiciu este numele Kuchinawa, însă surorile gheise au multe trucuri ascunse. În curând, ucigași înfricoșători ajung să-l vâneze pe Zatoichi. Cu legendara sa sabie la brâu, soarta lui Zatoichi va fi trecută prin multe confruntări sângeroase...
După căderea Romei, englezii sunt ținuți în frâu în mod brutal de către regele irlandez Donnchadh. Unul dintre liderii englezi, lordul Marke, vrea să unească triburile engleze ca să formeze o națiune suficient de puternică pentru a se conduce singură. Cel mai bun cavaler al lui Marke este Tristan, pe care Marke l-a crescut de când a rămas orfan în urma unui atac irlandez în care a murit și familia lui Marke. Cu Tristan alături, Marke crede că îi poate uni pe englezi și că va putea elibera Anglia de stăpânirea irlandeză. Dar Tristan are un secret teribil...
Acuzat si inchis pe nedrept, Edmond Dantes afla de la batranul sau tovaras de celula secretul unei comori ascunse, iar dupa moartea acestuia evadeaza si descopera bogatia care il va ajuta sa se razbune.
Povestea este plasată în 1898, iar eroul principal este ofițerul britanic Harry Feversham, care alege să demisioneze chiar în ajunul unei lupte împotriva rebelilor sudanezi. De la prietenii și logodnica lui, Feversham primește patru pene albe, simbolul lașității. Astfel, ofițerul se deghizează în arab și decide să plece în Sudan într-o misiune sub acoperire, pentru a-și răscumpăra onoarea. Când fostul său regiment este atacat, Feversham este cel care le salvează în secret viețile celor care îl catalogaseră drept laș.