בתקופה שבה בעלות הברית במלחמת העולם עדיין צוירו בקווים הירואיים בקולנוע, מעיז סידני לומט המצוין (רשת שידור) לתאר תמונה מאוד ביקורתית כלפי הבריטים. מחנה אסירים של הצבא הבריטי, בו אסורים חיילים מרדניים למיניהם, מנוהל תוך שימוש באמצעים סדיסטיים במיוחד. הדובדבן שבקצפת הוא גבעה מלאכותית באמצע המחנה עליה צריכים לטפס האסירים במהלך תיזוזים מפרכים. זוכה פרס BAFTA על הצילום ופרס בפסטיבל קאן על התסריט.
מיכלאנג'לו אנטוניוני ("יצרים") חוזר לחקור את המבע הקולנועי ואת מושג הזהות בסרט בכיכובו של ג'ק ניקולסון. עיתונאי מגיע לצפון אפריקה כשהוא כבר די מואס בחייו. כשהוא חוזר למלונו יום אחד ומגלה ששכנו מת, הוא מחליט לגנוב את זהותו ולהמשיך את חייו של המת, כולל עמידה בפגישותיו הצפויות במינכן ובברצלונה. הכל מסתבך לו, באופן די צפוי, כשמתברר שהאיש היה סוחר נשק שהסתובב בין גורמים מפוקפקים. עם מריה שניידר ("הטנגו האחרון בפריז"). שימו לב לשוט הווירטואוזי המסיים את הסרט.
סרטו של סידני פולאק זוכה 7 פרסי האוסקר בינהם לסרט הטוב ביותר. מריל סטריפ היא קארן בליקסן הנוסעת עם בעלה לאפריקה ומתאהבת בצייד נאה. סיפורה הוא סיפור אמיתי. סרט עוצר נשימה העשוי באומנות, מסיפורי האהבה הגדולים של הקולנוע.
הסרט עוסק בסיטה, האלה ההודית מהסיפור "הראמאיה", המתלווה לאדון ראמה לגלות בת 14 שנים ביער. סיטה נחטפת על ידי ראוואנה, שליט לאנקה. הסרט עוסק ביחסים בין ראמה לסיטה.
כשכנופיית ציידים אפריקאית פושטת על החווה של משפחתה, נוני הצעירה, הארי וינסלו נער האמריקאי ומורה דרך מקומי חייבים לברוח למדבר קלהארי ולהגיע לעיירה הקרובה.
סרטו של פייר יאמאוגו, סרט מבורקינה –פסו . סרט פמיניסטי אפריקני. סיפורה של נאפוקו דירהא שהואשמה באכילת נשמות. היא תישפט על ידי זקני הכפר. ישנם עדין מחוזות באפריקה בהם החוקים המסורתיים עדיין נותנים את הטון ונמצאים מעל לחוק. מבוסס על סיפורה האמיתי של DIARHA .מספר מיקרי מוות בילתי מפוענחים מיוחסים ל"אוכלי נשמות" כלומר לנשים ,שלדעת הכפריים ניחנות בכוחות מאגיים ובכוחות רשע והן אחראיות למקרי מוות אלה. אבי המשפחה אונס את ביתו ומאשים את אשתו בכישוף. גורלה נחרץ ע"י זקני הכפר ונדונה לגירוש מן הכפר. רק "הפריחה" של הכפר מוציאה את האמת לאור....