Schindlerin lista kertoo saksalaisesta yrittäjästä, Oskar Schindleristä, joka pelasti yli tuhannen puolanjuutalaisen hengen holokaustissa toisen maailmansodan aikana. Elokuvan nimi viittaa listaan, jossa oli niiden juutalaisten nimet, jotka Schindler otti töihin tehtaaseensa.

Julman arkinen kuvaus puolanjuutalaisen pianistin ja säveltäjän Wladyslaw Szpilmanin kokemuksista Varsovassa toisen maailmansodan aikana, natsien alkaessa valloittaa Eurooppaa. Juutalaisena hän joutuu kokemaan vainon ja rajoitukset, joita hänelle, hänen sukulaisilleen ja koko hänen kansalleen asetetaan. Wladyslawin perhe lähetetään työleirille, mutta hän onnistuu pakenemaan Varsovan getosta pääkaupungin raunioihin. Kärsimyksestä, nöyryytyksestä ja henkiinjäämistaistelusta tulee hänen arkeaan.

Diktaattori on Charles Chaplinin ohjaama, käsikirjoittama ja myös osittain tuottama satiirinen komediaelokuva. Chaplin itse esiintyy 1940 valmistuneen yhdysvaltalaisen elokuvan kahdessa pääosaroolissa. Adolf Hitleriä, kansallissosialismia ja fasismia parodioiva teos oli Chaplinin ensimmäinen varsinainen äänielokuva, ja myös yksi hänen tunnetuimmista töistään.

Peräti kahdeksalla Oscarilla palkittu klassikko kolmesta sotilaasta, jotka palaavat toisesta maailmansodasta pieneen kotikaupunkiinsa ja huomaavat sen käyneen hyvin vieraaksi.

Kiinan viimeisen keisatin elämäntarina upeasti kuvitettuna. Hänet oli kasvatettu hallitsemaan ikivanhojen traditioiden mukaan, eikä kukaan ollut valmistanut häntä kohtaamaan muuttuvaa maailmaa. Hän nousee valtaistuimelle kolmevuotiaana ja tulee hallitsemaan satoja miljoonia kiinalaisia. Pu Yin elämä alkaa kuin satu tuhansine palvelijoineen ja loistavin rituaalein. Mutta kun Kiina joutuu 1900-luvulla väkivaltaisiin muutoksiin ja sisällissota johtaa keisarikunnan tuhoon, hän päätyy puutarhuriksi Pekingin puistoon.

Lentokone ammutaan alas toisen maailmansodan viime hetkillä. Kuin ihmeen kaupalla hengissä selvinnyt kasvoton ja nimetön lentäjä odottaa vain kuoleman armahdusta. Sairaanhoitaja Hana, jonka oma elämä on pirstaleina, ottaa miehen potilaakseen. Yhdessä he jäävät hylättyyn huvilaan odottamaan ympärillä riehuvan sodan päättymistä. Heidän seuraansa liittyvät myös salaperäinen Caravaggio ja intialainen Kip. Ajattomassa tilassa nämä ihmiset kulkeutuvat toistensa tarinoiden mukana läpi Pohjois-Afrikan, Kairon ja Italian. Pala palalta eteemme piirtyy katkeransuloinen, sensuelli ja unohtumaton rakkaustarina.

Joulukuussa 1941 Yhdysvaltain Tyynenmeren laivasto on ankkurissa tukikohdassaan Havaijilla. Rafe McCawley ja Danny Walker ovat tukikohdan lentäjiä ja kaveruksia. Viime aikoina herroja on hiertänyt rakkaus samaan naiseen. Kaikki muuttuu, kun japanilaisten hyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan alkaa. Amerikkalaiset yllätetään ja tuho on melkoista. Sankarilliset miehet kamppailevat parhaansa mukaan ja heidän rakastamansa nainen paiskii hommia sairaanhoitajana. Sotilaiden univormut uudistettiin elokuvaa varten piukemmiksi, jotta ne vetoaisivat tämän päivän naiskatsojiin. Cuba Gooding Jr. melskaa sivuosassa. Erikoistehosteet ovat taas megaluokkaa, kuten Jerry Bruckheimerin leffoissa tapana on. Kuuden laivan tuhoamiseen kului 700 pötköä dynamiittia ja 4 000 gallonaa bensaa.

Pikkupoika Oskarin lapsuus sijoittuu yhteiskunnan muutoksista kuohuvaan Saksaan, 1920-30 -luvuille. Varhaiskypsä Oskar joutuu jo ensimmäisinä vuosinaan todistamaan aikuisten kylmän kyynisyyden ja raadollisuuden, minkä takia hän tekee päätöksen olla koskaan kasvamatta isoksi. Kansallissosialistien saavuttaessa vuosi vuodelta enemmän kannatusta ja valtaa, pelon ja terrorin ottaessa voimakkaammin jalansijaa ja natsien fanatismin viedessä maan lopulta sotaan, vaikuttaa aikuisten maailma yhä korruptoituneemmalta ja mielipuolisemmalta. Oskar jatkaa elämäänsä lapsena läpi toisen maailmansodan raivon sekä Natsi-Saksan nousun ja tuhon, kapinoiden ympäröivää hulluutta vastaan aseenaan ainoastaan syntymäpäivälahjaksi saamansa peltirumpu sekä kyky kiljua niin korvia vihlovan korkealta, että lasit särkyvät kuin illuusiot.

Olympia on Leni Riefenstahlin ohjaama saksalainen dokumentti- ja propagandaelokuva Berliinin vuoden 1936 olympialaisista. Elokuvan kestää lähes neljä tuntia ja se esitettiinkin kahdessa osassa: Kansojen juhla (Fest der Völker) ja Kauneuden juhla (Fest der Schönheit).

Olympia on Leni Riefenstahlin ohjaama saksalainen dokumentti- ja propagandaelokuva Berliinin vuoden 1936 olympialaisista. Elokuvan kestää lähes neljä tuntia ja se esitettiinkin kahdessa osassa: Kansojen juhla (Fest der Völker) ja Kauneuden juhla (Fest der Schönheit).