Hongkong vuonna 1962. Samaan vuokrataloon, samaan rappuun muuttaa samana päivänä kaksi nuorta avioparia. Nainen ja mies ohittavat toisensa ahtailla käytävillä, kapeissa portaissa ja pimeillä kujilla. He tuskin vilkaisevat toisiaan. Nainen on matkalla nuudelikojulle. Mies polttaa tupakkaa ja pitää sadetta. Kumpikin on aina yksin. Heidän puolisojensa kasvoja emme näe, kuulemme vain heidän äänensä. Pian käy ilmi, että näillä puolisoilla on suhde...

Ikävien väärinkäsitysten sarja johtaa tilanteeseen, jossa Robbie Turneria (McAvoy) syytetään rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Syytökset tuhoavat Robbien ja Cecilian (Knightley) orastavan rakkauden ja muuttavat dramaattisesti heidän koko loppuelämänsä.

Tapahtumapaikkana on aina taksi, jossa toisiaan sivuavat mitä erilaisimmat ihmiskohtalot. Elokuvan ehdottomina helminä ovat kohtaukset New Yorkista: Itä-Saksalaisen emigrantin ja Brooklyniläisen YoYon kumppanuuden kehittyminen, Roomasta: suositun koomikon, Roberto Benignin sanallinen ilotulitus sekä Helsingistä, missä apeat miehet potevat elämän tuskaa hyisen yön kynnyksellä.

Koskettavan ja palkitun draaman pääosassa loistaa Oscar-ehdokas Johnny Depp, joka esittää Peter Panin luojaa J.M. Barrieä. Barrie löytää uuden innoituksen näytelmäkirjailijan uralleen yksinhuoltajaäidin (Oscar-voittaja Kate Winslet) ja tämän poikien avulla, mutta tätä ystävyyttä eivät kaikki katso hyvällä.

Iivana Julma (ven. Иван Грозный, Ivan Groznyi) on Sergei Eisensteinin ohjaama kaksiosainen elokuva, jonka ensimmäinen osa on vuodelta 1944, toinen vuodelta 1946. Eisensteinin teos on neuvostoelokuvan klassikoita. Elokuva sukeltaa 1500-luvulla eläneen Venäjän tyrannimaisen tsaarin Iivana Julman mielenliikkeisiin. Tsaari kokoaa vallan itselleen, ja papit ja pajarit ryhtyvät juonittelemaan häntä vastaan.

Chow asuu hotellihuoneessa ja kirjoittaa tieteisromaaneja. Muistoissa painaa menetetty rakkaus Su Li-Zhen sekä mystinen kambodzhalainen kaunotar ja uhkapeluri Black Spider. Chow'n ja naapurihuoneen numero 2046 tytön välille roihahtaa kiihkeä suhde, joka sekoittaa seksin ja rakkauden. Sydämiä särkyy yhä lisää. Hotellinomistajan tytär on rakastunut onnettomasti japanilaiseen nuorukaiseen. Chow toimii kielletyn rakkauden posteljoonina ja tytär päätyy tieteistarinoiden haamukirjoittajaksi.

Bennett Millerin ohjaamassa Capotessa keskitytään kirjailijan menestysteokseen Kylmäverisesti. Kirja on tosipohjainen raportti vuonna 1959 Kansasissa tapahtuneesta maanviljelijäperheen raa’asta murhasta ja surmatyön tehneiden kahden nuoren miehen kohtalosta.

Leo Macías kirjoittaa suosittuja tunteisiin vetoavia novelleja, mutta on piiloutunut Amanda Gris -salanimen taakse. Kirjailija tuntee itsensä onnettomaksi ja tyytymättömäksi sekä työhönsä että mieheensä Pacoon, jonka työ sotilaana vie tätä Brysseliin ja Bosniaan - ja joka on täten jatkuvasti poissa kotoa. Leo yrittää tehdä mitä vain muuttaakseen elämänsä suuntaa...

Työnarkomaani Michael Newmanilla on paineita: vaimo vaatii huomiota, yhteisiä ystäviä (puhumattakaan omista kavereista) pitäisi tavata ja lapsetkin haluaisivat joskus nähdä isäänsä. Kaiken tämän lisäksi Michaelin on tehtävä vaikutus epäkiitolliseen pomoonsa saadakseen hyvin ansaitun ylennyksen tai mahdollisesti jopa osakkuuden firmasta. Erikoisella, tavaratalon taaimpaan takahuoneeseen kätketyllä myyjällä, Mortylla, on kuitenkin ratkaisu hänen ongelmaansa: kokeiluasteella oleva kaukosäädin, jonka avulla hän voi ohittaa elämän pienet häiriötekijät. Kun Michael riemuissaan vaimentaa, hyppää yli ja selailee ohi perheensä ja ystäviensä, hän huomaa, ettei olekaan enää itse kaukosäätimen herra. Kaukosäädin on alkanut vähitellen hallita hänen elämäänsä.

Etsivä Lea Sommer -sarjasta tuttu Hannelore Elsner näyttelee tummasävyisessä saksalaisfilmissä vasemmistolaista kirjailijaa Hanna Flandersia, jonka maailma romahtaa kommunismin kaatuessa. Surullinen Hanna ei löydä ymmärtäjiä vuoden 1989 Berliinistä, jossa riemuitsevat ihmisjoukot hakkaavat idän ja lännen jakaneen muurin säpäleiksi. Hanna Flandersin traaginen esikuva on ohjaajan äiti, kirjailija Gisela Elsner.

Alkuteoksen hengelle uskollisessa elokuvasovituksessa kirjailijan alter ego Henry Chinaski paiskii pätkätöitä tehtaissa ja varastoissa rahoittaakseen rakkaita harrastuksiaan: ryyppäämistä, uhkapeliä, epämääräisten naisten kanssa peuhaamista ja ennen kaikkea edellisistä kirjoittamista. Henryn kirjoittamisvimmaa ei lainkaan lannista se, etteivät kustantajat tunnu ymmärtävän miehen värikkäiden ja vahvasti omaelämäkerrallisten tekstien päälle.