Ramon a fost culcat de aproape treizeci de ani în grija familiei sale. Singura lui fereastră către lume este cea din camera lui, lângă marea în care a călătorit atât de mult și unde a suferit accidentul care i-a întrerupt tinerețea. De atunci, singura sa dorință este să-și încheie viața cu demnitate. Sosirea a două femei îi va schimba lumea: Julia, avocata care vrea să-și susțină lupta și Rosa, o vecină a orașului care va încerca să-l convingă că viața merită trăită. Personalitatea luminoasă a lui Ramón sfârșește prin a-i captiva pe amândoi, care vor trebui să se pună la îndoială ca niciodată înainte de principiile care le guvernează viața. Știe că numai persoana care îl iubește cu adevărat va fi cea care îl va ajuta să facă acea călătorie finală.
Malcolm X, faimosul lider afro-american, al cărui tată, preot, a fost ucis de Ku Klux Klan, devine gangster și ajunge la închisoare. Aici descoperă religia musulmană prin scrierile lui Elijah Muhammad. Când iese din închisoare, începe să predice învățăturile lui Elijah. Pleacă, în pelerinaj la Mecca, unde se convertește la religia musulmană. Își schimbă numele și decide să nu mai predice împotriva albilor, dându-și seama de eroarea
Evocare a vietii cunoscutului si extravagantului comic Andy Kaufman, celebru in America anilor ‘'70. De cand se stie, Andy Kaufman a facut haz de toata lumea, dar si de el insusi, caci si-a inventat un alter-ego nesuferit si zgomotos. Ii place genul ciudat de comedie sarcastica pe care o juca adesea si in viata de toate zilele. Dar cand o boala incurabila ii va intrerupe brusc cariera, ii va fi greu sa lupte cu realitatea si soarta.
Biografia polifacetului Howard Hughes, care a moștenit ceva bani de la compania tatălui său pentru a se muta la Hollywood, unde a adunat o avere mare. A fost unul dintre cei mai de seamă producători din cinematografia americană în anii 1930 și 40, lansând cariere precum Jean Harlow și devenind proprietarul RKO Radio Pictures. Dar Hughes, pe lângă faptul că a fost producător, a fost un renumit industrial și om de afaceri care și-a avut importanța în lumea aviației.
Peisajul politicii interne a Rusiei Sovietice din anii 1950 se transformă într-o comedie neagră în acest film regizat de Armando Iannucci, câștigător al premiilor Oscar și Emmy. În noaptea zilei de 2 martie 1953, un bărbat moare. Un accident vascular cerebral i-a cuprins tot corpul. Se sperie. Este pe cale să își dea ultima suflare și dacă îți joci cărțile corect atunci acest job poate fi al tău. Acest om este Joseph Stalin - dictator, călău, precum și Secretarul General al URSS. Moartea lui Stalin este o parodie despre cele două zile de dinaintea funeraliilor “Părintelui Națiunii”. Zilele care pun în lumină atmosfera sarcastică a nebuniei, depravării și inumanității regimului totalitar. Zilele în care bărbații din jurul lui [Stalin] se vor lupta pentru a-i prelua puterea. Toate acestea bazate pe evenimente adevărate.
Povestea începe intr-o zi de 4 iulie, în timp ce Ron Kovic își serbează ziua de naștere. Devenit un adevărat erou al orășelului său natal, tânărul Kovic își șochează toți cunoscuții înrolându-se în Marină, ca să poata lupta împotriva comuniștilor din Vietnam. Din păcate, curând află că există o mare diferență între luptătorul ideal și experiența războiului, că liniile morale care îi fuseseră induse de părinți și în care crezuse cu atâta tărie sunt de fapt inexistente în realitatea dură a războiului. Kovic este întâi derutat, apoi profund deziluzionat, descoperind că mulți dintre camarazii săi nu sunt cu nimic superiori inamicilor.
De la nașterea sa în Betleem până la moartea și eventuala înviere, viața lui Iisus Hristos este tratată obiectiv în această povestire epică. Aspectele majore ale vieții lui Hristos sunt atinse, inclusiv executarea tuturor băieților nou-născuți în Egipt de către regele Irod; Botezul lui Hristos de către Ioan Botezătorul; și trădarea de către Iuda după Cina cea de Taină care duce în cele din urmă la răstignirea lui Hristos și la întoarcerea miraculoasă.