Brutalul șef al mafiei din Boston, Frank Costello, a reușit să-l introducă ilegal pe Colin Sullivan, unul dintre cei mai de încredere oameni ai săi în forța de poliție a orașului, pentru a fi la curent cu activitățile planificate ale poliției. Și pentru că tactica de a-ți spiona adversarul cu ajutorul unei cârtițe este veche, dar eficientă, comisarul de poliție Queenan și sergentul Digman au venit și ei cu această idee. Detectivul său sub acoperire, Billy Costigan, și-a făcut rapid drumul pentru a deveni unul dintre cei mai apropiați confidenți ai Nașului Costello. Când atât mafia, cât și departamentul de poliție află că în rândurile lor există un spion fără a-i cunoaște identitatea, Sullivan și Costigan trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru ca celălalt să fie prins mai întâi pentru a-și menține propria acoperire.
În Viena postbelică, Austria, Holly Martins, un scriitor de western-uri, sosește fără bani ca oaspete al prietenului său din copilărie Harry Lime, dar află că acesta a murit într-un accident de circulație și că este îngropat chiar în acea zi. Scriitorul nu este la capătul surprizelor sale. La cimitir, este abordat de maiorul Calloway, pentru care Lime nu era decât un traficant vulgar, un ticălos. Șocat, Martins decide să investigheze moartea. În curând îl întâlnește pe misteriosul baron Kurtz, unul dintre cei doi martori ai accidentului, celălalt fiind un român pe nume Popescu...
Blonda Betty Elms abia a sosit la Hollywood pentru a deveni vedetă de cinema când întâlnește o brunetă enigmatică cu amnezie. Între timp, în timp ce cele două pornesc să rezolve identitatea celei de-a doua femei, regizorul Adam Kesher se confruntă cu probleme de rău augur în timp ce distribuie cel mai recent proiect al său.
Un avocat dintr-un oraș de provincie apără un tată de culoare judecat în Mississippi fiindcă s-a răzbunat pe niște albi care i-au agresat fiica.
De o frumusețe statuară care-i ascunde nebunia, un afacerist se mândrește până la patologic cu viața de corporatist și se lasă pradă instinctelor ucigașe de moment.
Filmul lui James Bridges este o imbinare de genuri la moda: film de suspense, film catastrofa, film despre mijloacele de comunicare. De-a lungul anilor ’70, fiecare din aceste genuri si-a dovedit cu prisosinta priza la public. Realizatoarea unei populare emisiuni TV (Jane Fonda) si operatorul ei (Michael Douglas) sunt martori involuntari ai unui incident la o centrala nucleara californiana. Filmul lor este confiscat si ascuns, iar grupuri financiare interesate sa ii reduca la tacere nu ezita sa il suprime pe dispecerul Godell (Jack Lemmon) in timpul unui interviu, motivand ca, dereglat psihic, reprezenta un pericol public. "Sindromul chinezesc", caz de avarie in care reactorul scapat de sub control poate topi totul dedesubt, pana in partea cealalta a Pamantului, trezeste o dubla reactie de indisciplina in lant la Centrala si la televiziune.
Bruce Willis revine ca detectivul polițist John McClane - de data aceasta folosind metodele sale vechi pentru a prinde un hacker iscusit din spatele unui atac care ar putea distruge întreaga națiune.