רוברטו בניני מצליח לספר באמצעות קומדיה מטורפת בעלת אלמנטים של פנטזיה את סיפור השמדת יהודי איטליה, מבלי ליפול ולו פעם אחת למלכודת של טעם רע. זהו סרט הומניסטי שבמרכזו אהבת אדם בכלל ואהבת אב לבן בפרט. בחלקו הראשון, הסלפסטיקי, מתואר סיפור אהבתם של מלצר יהודי שלומיאל ומורה נוצריה, המאורסת לפשיסט, בטוסקנה של שלהי מלחמת העולם השנייה. בחלקו השני של הסרט, הטעון והמורכב, נשלחים האב והבן למחנה ריכוז, ואליהם מתעקשת להצטרף גם האם. האב, שמחליט להגן על בנו הקטן מזוועות הנאצים, מעמיד פנים כאילו שהותם במחנה אינה אלא משחק נושא פרסים.
אמלי חיה בפריז, בעולם משלה, ממלצרת בבית קפה, גרה בדירה שכורה. חייה עוברים ללא ריגושים מיוחדים ואז יום אחד הכל משתנה. אמלי מגלה בדירתה קופסת פח ישנה ובה משחקי ילדות של ילד שהתגורר בדירה לפני שנים. היא מנסה לאתר את בעלי הקופסא, וכשהיא מצליחה להחזיר לו את ה-"אוצר", חייה וחייו משתנים. בעקבות כך מחליטה אמלי לשמח את הסובבים אותה ולעזור להם.
סיפור אהבה בין מעמדי בין צעירה אריסטוקרטית לצייר נווד על סיפונה של אוניית הפאר טיטניק. שיחזור מדויק ועתיר אפקטים של המפגש הטראגי עם הקרחון, שהוביל למותם של 1500 בני אדם וניפוץ האשליות בדבר יכולתם של בני האדם לייצר אונייה חסינה בפני טביעה. ברקע לסיפור האהבה הרומנטי בוחר קמרון להדגיש את המימד החברתי של האסון, כאשר הוא מתאר את ההצלה של העשירים וההפקרה של הנוסעים העניים במחלקות הזולות למותם ע"י צוות האונייה.
אריקה קוהוט מלמדת נגינה בפסנתר בקונסרבטוריון שבווינה. אישה בשנות הארבעים המוקדמות לחייה, גרה עדיין עם אימה ומרגישה חנוקה. אריקה בורחת מהשפעת אימה רק בביקוריה הקבועים בבתי הקולנוע לסרטי פורנו ומופעי חשפנות. המיניות שלה היא שילוב של מציצנות חולנית ופגיעה מזוכיסטית בעצמה. אריקה והחיים הולכים במסלולים שונים עד שיום אחד אחד מתלמידיה מחליט לפתות אותה...
כשהיו בתיכון, עמדו טד ומארי להיות זוג במסיבת הסיום של התיכון. עקב תאונה לא שגרתית שקרתה לטד, הם מעולם לא יצאו יחד. 13 שנים אחר כך, טד מבין שהוא עדיין מאוהב במארי. הוא שוכר חוקר פרטי, כדי לנסות ולאתר אותה. כאשר החוקר מגלה את מארי, הוא מתאהב בה ולכן הוא מעביר לטד מידע שקרי עליה ועושה שימוש במידע שאסף עליה, כדי לגרום לה לצאת דווקא איתו. כאשר טד מחליט להאבק ולהחזיר את מארי לחייו, מסתבך הכל.