Saksalainen Wim Wenders voitti Paris, Texasilla Cannesin Kultaisen palmun ja nousi hetkeksi ykkösohjaajien kastiin. Wendersiä auttoi näytelmäkirjailija Sam Shepardin vahva käsis, jossa neljä vuotta kadoksissa ollut mies ilmestyy aavikolta ihmisten ilmoille. Harry Dean Stanton esittää hienosti miestä, joka etsii haikeissa tunnelmissa poikaansa ja vaimoaan. Ry Cooderin soundtrackista tuli klassikko.
Fanny ja Alexander (Fanny och Alexander) on Ingmar Bergmanin ohjaama elokuva vuodelta 1982. Bergman leikkasi samasta aineistosta myös laajemman neliosaisen televisiosarjan, ja työsti sen käsikirjoituksesta kirjan. Elokuva kertoo hyvin toimeentulevan Ekdahlin teatterisuvun elämästä 1900-luvun alun Ruotsissa kahden lapsen, Fannyn ja Alexanderin kautta.Elokuva sai neljä Oscar-palkintoa: paras vieraskielinen elokuva (palkinnon vastaanotti Ingmar Bergmanin puolesta Jörn Donner), Sven Nykvist kuvauksesta, Anna Asp ja Sisanne Lingheim parhaasta lavastuksesta ja Marik Vos Lungh pukusuunnittelusta. Se palkittiin myös Golden Globe -palkinnolla parhaana ulkomaalaisena elokuvana.Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa olivat mukana Nils Brandt ja Stina Ekblad.
Sabrina on rikkaan Larrabeen perheen autonkuljettajan ainoa tytär, joka on yksipuolisesti rakastunut Larrabeen huikentelevaiseen David- poikaan. Kun Sabrina palaa kahden vuoden Pariisinmatkalta sivistyneenä ja aikuistuneena kaunottarena, alkaa Davidin pää kääntyä. Myös vakavampi isoveli Linus huomaa tytön, ja pian ovat molemmat veljet ihanan Sabrinan lumoissa. Billy Wilderin klassinen rakkauselokuva on yhtä suloinen kuin nimihenkilönsäkin.
Tositarinaan perustuva elokuva nuorisorikollisista, jotka saavat toisen mahdollisuuden. Sean Porter on nuorisovankilan valvoja, joka uskoo kurin, itseluottamuksen ja yhteisöllisyyden voimaan nuorten auttamisessa. Hän päättää yrittää opettaa vankilassa istuville jenginuorille uusia arvoja amerikkalaisen jalkapallon avulla. Jalkapallokauden aikana joukkueen jäsenet joutuvat koetukselle sekä henkisesti että fyysisesti, ja monet löytävät tien ulos jengien puristuksesta.
The Tree of Life on ylistys elämälle. Se tutkii ihmiselämän piinaavimpia ja henkilökohtaisimpia kysymyksiä niin intiimin kuin kosmisenkin kaleidoskoopin läpi. Elokuvan impressionistinen tarina kertoo Yhdysvaltain Keskilännessä 1950-luvulla asuvasta perheestä. Tarinassa seurataan perheen vanhimman pojan elämänkaarta lapsuuden viattomuudesta aikuisuuden pettymyksiin hänen yrittäessään käsitellä monimutkaista suhdetta isäänsä (Brad Pitt). Jack (jota aikuisiällä esittää Sean Penn) tuntee olevansa modernissa maailmassa eksynyt sielu, joka etsii vastauksia kysymyksiin elämän alkuperästä ja tarkoituksesta. Malickille ominaisten kuvastojen kautta saamme nähdä, miten sekä luonto että henkisyys muovaavat paitsi yksilöiden ja perheiden elämää, myös kaikkea elämää.
Kiivaiden veljesten tarina sijoittuu 1960- ja 70-lukujen pieneen italialaiseen kylään. Veljekset riitelevät rajusti politiikasta ja ennen kaikkea samasta naisesta. Kuluu 15 vuotta Italian historiaa, ennen kuin veljekset huomaavat olevansa itse asiassa hyvin samanlaisia eroavaisuuksistaan huolimatta. Tarina pakenemisesta ja palaamisesta, riidasta ja sovinnosta sekä lopulta kasvamisesta.
Perheenäiti Gail menee perheensä kanssa laskemaan koskia nuoruutensa maisemiin. Joella perhe tapaa mieskolmikon, jonka ainoa koskenlaskutaitoinen mies katoaa salaperäisesti. Gail suostuu auttamaan heidät määränpäähänsä mutta kun toinen miehistä alkaa käyttäytyä uhkaavasti, perhe karkaa ja jättää heidät oman onnensa nojaan. Se ei kuitenkaan onnistu kovin helposti.
Ollaan ihmisiksi (Seres queridos/Espanja 2004, 86') Railakas komedia siirtää Lähi-Idän kiistat madridilaiseen kerrostaloon ja tuo niihin perheulottuvuuden, kun espanjalaisen juutalaisperheen tytär tuo kotiin palestiinalaisen sulhasensa.