Francis Ford Coppolan eeppisessä mestariteoksessa Marlon Brando sai Oscarin roolistaan Corleone perheen johtohahmona. Brandon esittämä Don Corleone ei ole elokuvaversiossa niin selkeä päähenkilö kuin Mario Puzon romaanissa. Sen sijaan huomio keskittyy varsin pian Don Corleonen poikaan Michaeliin, jonka varassa saaga etenee loppuunsa. Ohjaaja Coppola maalaa hyytävän muotokuvan sisilialaisen mafiaperheen vallan noususta ja laskusta Amerikassa. Elokuva on erinomainen kuvaus niin italialaisen Corleonen perheen elämästä kuin heidän harjoittamasta likaisesta rikollisesta toiminnasta. Mario Puzon best-selleriin perustuvan tarinan antia ovat myös Al Pacinon, James Caanin ja Robert Duvallin vakuuttavat roolit. Vuonna 1972 Kummisetä sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta, joista se palkittiin kolmella Oscarilla mm. parhaana elokuvavana. Kummisedän ohjaajaksi kaavailtiin alun perin Sergio Leonea.
Mafiaveljet kertoo New Yorkin järjestäytyneestä rikollisuudesta kolmelta vuosikymmeneltä, aina 1950-luvulta lähtien. Se perustuu Nicholas Pileggin kirjaan Wiseguy, joka on entisen gangsterin, Henry Hillin, elämäkerta. Henry Hill on nuori brooklynlaispoika, jonka haaveena on aina ollut tulla gangsteriksi. Hänen unelmansa toteutuvat, kun hän pääsee paikallisten mafiosojen juoksupojaksi. Iän ja taitojen karttuessa hän pääsee sisäpiiriin ja tutustuu Jimmy Conwayhin sekä Tommy DeVitoon, joiden kanssa hän tekee ryöstöjä ja murhia ympäri New Yorkia. Vuosien varrella Henrystäkin alkaa muodostua isokin kiho. Hillin rikollisura päättyi, kun hän säästyäkseen huumekauppatuomiolta ja välttääkseen kumppaniensa koston ryhtyi hallituksen todistajaksi.
Knallipäisen huligaanin Alexin matka moraalittomasta pikkurikollisesta aivopestyksi kunnolliseksi kansalaiseksi ja takaisin hulttioksi muodostaa dynaamisen kaaren Anthony Burgessin romaaniin perustuvassa Stanley Kubrickin futuristisessa sokkielokuvassa. Vaikka Kellopeliappelsiini herätti aluksi vastustusta, se kilpaili neljästä Oscar®- palkinnosta* (mm. parhaan elokuvan palkinnosta).
Kaksi chicagolaista muusikkoa todistaa vahingossa Valentinuksen päivän verilöylyn. Pakomatkallaan kaverukset naamioituvat naisiksi ja liittyvät tyttöorkesteriin, joka matkustaa keikalle Floridaan. Tony Curtis ehtii myös parodioida Cary Grantia esittäessään miljonääriä, jonka impotenssia ukulelea soittava Marilyn yrittää parantaa. Oikea miljonääri taas rakastuu naisen hepenissä liikkuvaan Jack Lemmoniin. Marilynin repliikit vaativat kymmeniä uusintaottoja.
Pienessä kaupungissa metsän keskellä asustelee joukko ystäviä - herkkä Gordie, sisukas Chris, urhea Teddy ja mammanpoika Vern. Poikanelikko suunnistaa muutamaksi päiväksi etsimään kadonneen pikkupojan ruumista jotta voivat palata sankareina kotiin. Reissun aikana koetukselle joutuu niin heidän itsetuntonsa kuin rohkeutensa.
Ruusun nimi on Umberto Econ romaaniin Ruusun nimi perustuva saksalais-ranskalais-italialainen elokuva vuodelta 1986. Pääosassa on Sean Connery.Tarina on keskiaikaan sijoittuva murhamysteeri. Se yhdistää keskiajan kuvausta nykyaikaiseen jännityselokuvan juoneen.
S.E. Hintonin romaaniin pohjautuva kertomus nuorisojengiläisistä, jotka joutuvat pakenemaan kaupungista maalle virkavalta kintereillään.
Elokuva kertoo FBI-agentti Sean Archerista, jonka poika kuolee harhalaukaukseen. Hän jäljittää poikansa tappajan Castor Troyn, mutta tämä joutuu onnettomuudessa koomaan. Archer saa tietää Troyn asettamasta pommista, ja saadakseen sen sijainnin selville tämän rikostoverilta hänen täytyy vaihtaa leikkauksessa kasvoja tämän kanssa ja mennä vankilaan hänenä esiintyen. Archerin ollessa vankilassa Troy herää koomasta ja varastaa itselleen Archerin kasvot ja henkilöllisyyden – tappaen sen jälkeen kaikki, jotka tiesivät Archerin olevan oikeasti vankilassa. Archerina esiintyen Troy paljastaa FBI:lle "selvittämänsä" pommin sijainnin, saaden mainetta ja kunniaa. Hän myös vikittelee Archerin vaimoa ja tytärtä. Saadakseen elämänsä takaisin Archerin täytyy paeta vankilasta ja saada häneksi luultu Troy kiinni.
Murha näkyvissä kuului neljän 60-luvulla tehdyn neiti Marple -elokuvan sarjaan ja oli ainoa, jota Agatha Christie itse ei ollut aktiivisesti mukana tekemässä. Neiti Marple tutkii tuttavansa murhaa ja joutuu nuorisovankila-tyyppisen laivan kyytiin. Murha ei jää viimeiseksi, sillä laivalla majailee kärttyisen kapteenin lisäksi varasliiga. Margaret Rutherfordin Marple-tulkinta poikkeaa melkoisesti tuoreemmista vastaavista.
Kaikki kadehtivat Will Freemania, jolla on upea auto, kauniita naisia eikä vastuun häivää elämässään. 12-vuotias Marcus ilmestyy Willin elämään sotkien hänen suunnitelmansa. Will saa kuitenkin Marcuksesta oivan tuen taistoissaan rakkauden rintamalla.