סרט זה מצייג את הסגנון הניאו ריאליסטי באופן המובהק ביותר. הסיפור הוא על אדם נשוי עם ילד, שבמיטב כספו קונה אופניים על מנת לעמוד בדרישה המוקדמת לעבודה בתליית מודעות, והופך ממובטל לבעל משרה. עולמו נחרב כאשר אופניו נגנבים, ועמם כל עתידו יורד לטמיון. מחיפוש נואש אחד למשנהו, הוא מחליט לגנוב אופניים בחזרה, אך בשל גמלוניותו, שרשרת הגניבות מפסיקה , כאשר הוא, הקורבן, מותקף על ידי המון זועם, המכלה עליו את זעמו כמייצגם של גונבי האופניים.

"איש הפיל" מבוסס על ספרו של ג'ון מריק על יצור אנושי אומלל, בעל צורה מעוותת, שחי באנגליה הוויקטוריאנית, ושימש מוצג בקרקס. למרות שלינץ' משתמש באלמנטים הלקוחים מסרטי אימים קלאסיים, אין כאן כוונה לזעזע, אלא ליצור משל פשוט על נשמה טהורה ששוכנת בגוף מפלצתי, ונסיון לבחון את הנצלנות והסקרנות של בני האדם.

לאחר שנכווה, כמו רבים אחרים לפניו, מהמקארתיזם האמריקני, חזר ז'ול דאסן (טופקאפי) לצרפת, שם ביים את יצירת המופת הזו. לאחר שהשתחרר מהכלא מחליט טוני להצטרף לחבריו על מנת לבצע שוד יהלומים ראוותני. את סצינת השוד, שנמשכת 28 דקות בשקט מוחלט, ללא דיאלוגים או מוזיקה, לא תשכחו לעולם. ללא ספק אחד מסרטי הפשע הטובים שנעשו אי-פעם, שהקנה לדאסן את פרס הבמאי הטוב ביותר בפסטיבל קאן. עם ז'אן סרבה.

כוחו המסוכן של המון זועם והקונפליקט עם שלטון החוק בא לידי ביטוי במערבון קלאסי זה, על שני בוקרים נודדים המצטרפים להמון זועם במטרה לתפוס שודדי בקר רצחניים. בתפקיד הראשי: הנרי פונדה, הגיבור השקט של הוליווד, ואנטוני קווין בתפקיד משנה. בשנת 1998 נבחר הסרט, ע"י המועצה הלאומית לסרטים אמריקאים, כאחד הסרטים החשובים ביותר שנעשו בארה"ב מבחינה אסתטית, תרבותית והיסטורית.

סאטין היא הכוכבת הזוהרת של מועדון הלילה המפורסם ביותר, בתחילת המאה העשרים. היא באה ממעמד נמוך, ומתכוונת להתחתן עם בן אצולה, כדי לבסס את מעמדה. אלא שבגורל רוצה אחרת וסופר צעיר כובש את לבה דרך שירים ומנגינות. כולם רוצים נתח מסאטין והנערה הצעירה חייבת להחליט לאן פניה מועדות.

סרט שהוא נקודת ציון חשובה בקולנוע האיטלקי, לדעת רבים – מבשרו של הניאוריאליזם האיטלקי. התסריט הוא עיבוד חופשי, (חסר זכויות) ל"הדוור תמיד מצלצל פעמיים", של ג’יימס קיין. נווד מתאהב באשת פונדקאי, והם מחליטים לחסל את הבעל, שעומד בדרכם. בהשפעת הקולנוע של רנואר וקארנה והרומנים הנאטורליסטיים של ג’ובני ורגה, מעניק ויסקונטי משמעות חברתית עמוקה למלודרמה הקיצונית שכתב קיין. זהו גם אחד העיבודים האירוטיים ביותר לרומן זה. למרות שהוא נוצר בימי הפאשיזם, מצליח ויסקונטי ליצור סרט אמיץ וליבראלי, הן מבחינה נושאית והן מבחינה סגנונית.

הודו, שנות ה- 80 של המאה- 19. שני סמלים משוחררים מצבא הוד מלכותה מגיעים למשרד עיתונו של רודיארד קיפלינג כדי שישמש כעד לחוזה ביניהם - לא נשים ולא אלכוהול עד שתוגשם תוכניתם המטורפת, המסמלת את אופי העידן הקולוניאלי כולו. שני הידידים הטובים מתכננים לצאת צפונה למחוז קפיריסטן שבו, עפ"י שמועות עקשניות, הטמין אלכסנדר הגדול אוצר גדול. אחרי הרפתקאות שונות ומשונות הם מגיעים למחוז חפצם שבו מחכות להם כמה הפתעות גדולות שיעמידו במבחן את אופיים ואת חברותם. ג'ון יוסטון, אחד היוצרים הגדולים ביותר של הקולנוע העולמי לדורותיו, יצר סרט סוחף המכיל בחובו לא מעט אמירות פוליטיות נוקבות שכוחן יפה גם בימינו אנו.

אדה מקג'ארט, (הולי האנטר) אישה אילמת המוצאת בפסנתר את הכלי לביטוי עצמיותה. אביה משיא אותה לחוואי ניו זילנדי, ומשגר אותה ואת בתה לחוף ניו זילנד עם הפסנתר, הבעל הטרי, אליסטר סטיוארט (סאם ניל) אינו מודע לצורך הנפשי של רעייתו בפסנתר, ומותיר אותו מאחור על החוף,בצר לה, פונה אדה לג'ורג' באינס (הארווי קיטל) החוואי השכן, ומבקשת ממנו שיעלה עבורה את הפסנתר מהחוף, ובין השניים מתפתחת מערכת יחסים מורכבת. סרט ניו זילנדי רגיש זה, זכה בפרס האוסקר לסרט הזר בשנת 1993, הסרט מתאר באופן חודר את רגשותיהם העצורים של הבעל המופנם, האישה האילמת, המובאת למקום פראי ומנוכר, והשכן הנוקט בפעולות לא שיגרתיות ע"מ זכות באהבתה. הסיום הדרמטי ישאיר אתכם עם הרהורים על כח רצון החיים.

מערבון איטי ובלתי שגרתי בשחור-לבן של הבמאי הייחודי, ג'ים ג'רמוש (גוסט דוג), עם ג'וני דפ בתפקיד הראשי. לטענת הבמאי, קריאה בספר על הגות ומחשבה אינדיאנית, הזכירה לו מאוד את כתביו של המשורר וויליאם בלייק ? מקור שמו של הגיבור. רואה חשבון סהרורי נשלח לכל הרוחות ויוצא למסע שבו חושבים אותו בטעות למשורר האמריקאי הנודע. הסרט משופע בהופעות אורח קטנות ומרשימות, כמו זו של איגי פופ כשפחתם של שני "אדונים". את המוסיקה לסרט תרם ניל יאנג.

סרטו של טוד היינס (הרחק מגן עדן) הוא סיפורה של תקופת ה"גלאם רוק". 1971- הגלאם רוק כבש את העולם עם גיטרות וליפסטיק. בראיין סלייד האקסנטרי (ג'ונתן ריס מאיירס) והרוקר האמריקאי קורט ווילד (איאן מקרגור) שברו מוסכמות וניסו לזעזע את העולם. 1974 – בשיא תהילתו סלייד מביים את מותו ונעלם מאור הזרקורים. המוות המבויים נחשף וסלייד הופך לאנונימי. כנראה שסמים, סקס ורוק נ' רול היו יותר מדי בשבילו. 1984 – עשור למותו המבויים של סלייד. העיתונאי ארתור סטוארט שיה ממעריציו של סלייד וחלק מסצנת הגלאם נשלח לחקור מה קרה לבראיין סלייד ומה האמת שמאחורי המיתוס

התקופה: נובמבר 1932המקום: אחוזת גוספורד פארק, השוכנת בליבו של איזור כפריהאירוע: מסיבת סוף שבוע יוקרתית אותה עורכים סיר וויליאם מקורדל (מייקל גמבון) ואישתו, ליידי סילביה (קריסטין סקוט תומאס).בין המוזמנים חברים וקרובים שיחדיו מהווים חבורה אקלקטית עליה נמנים בין השאר דוכסית, גיבור מימי מלחמת העולם הראשונה, מפיק סרטים אמריקאי ועוד.בעוד האורחים המכובדים מבלים בחדריהם המפוארים, משרתיהם האישיים ממלאים את המסדרונות וחדרי השירות, בהם הם עובדים לרווחתם של אדוניהם.אך גם בעולם העליון של העשירים וגם בעולם התחתון של המשרתים, שום דבר לא באמת כפי שהוא נראה.הסרט מצליח לנווט ברגישות בין שני העולמות, בין גינוני נימוסין ומיסתורין ומתאר אירועים חוצי דורות ומעמדות המגיעים לשיאם בסיפור רצח (או אולי בעצם שני מקרי רצח.?)"גוספורד פארק" חושף את היחסים המורכבים בין שני העולמות, אלו שבמעלה המדרגות ואלה שבתחתיתן, ושופך אור על חברה ודרך חיים העומדים לפני קיצם.

בשלהי 1880 עזבה האלמנה קתרין ולדון את חיה הנוחים בניו יורק ויצאה למסע להגשים את חלומה ולהפוך לציירת. היעד שלה הוא יערות דקוטה, שם היא פוגשת בצ'יף אינדיאני בעל מוניטין מאיים ובחייל אמריקאי שמשימתו להשתלט על אדמת האינדיאנים. מערכת היחסים שנוצרת בינה לבין הצ'יף חושפת בפניה אמת היסטורית שלא הכירה, ופותחת את ליבה מחדש למחילה ולאהבה.

עיבודו של מייקל אנדרסון (המרוץ לחיים) לספרו של ז'ול ורן. הסרט בכיכובו של דייויד ניבן (תותחי נאברון, הפנתר הורוד) זכה בכל פרסי האוסקר החשובים (הסרט הטוב ביותר, עריכה, צילום, מוזיקה). עוד משתתפים: ג'ון גילגוד, טרוור האוורד, פרננדל, שארל בואייה, מרלן דיטריך, שירלי מק'ליין ופרנק סינטרה. הדיסק מכיל בונוסים שיכולים להעסיק במשך חודש, כולל את סרטו של ז'ורז' מלייס "המסע אל הירח".

בזמן מלחמת האזרחים האמריקאית, חייל פצוע מ-"האיחוד" שנכלא בפנימיית בנות של "הקונפדרציה", מנסה להיחלץ משם בזכות הונאתן של הנשים הבודדות במקום וגורם להן בתחילה לצאת זו נגד זו, ולבסוף כנגדו.