Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.

Doi muzicieni sunt martori la o lovitură a mafiei și se luptă să găsească o cale de ieșire din oraș înainte ca ei să fie găsiți de mafioți. Singura lor oportunitate este să se alăture unei formații formată numai din fete, care pleacă într-un turneu. Ca să se facă scăpați ei trebuie mai întâi să se deghizeze în femei, apoi să-și țină identitățile secrete și să se descurce cu problemele pe care acest lucru le aduce - cum ar fi o celegă din formație atrăgătoare și un pretendent foarte determinat.

Maxim de Winter, un englez bogat, care încă se resimte după moartea soției sale, Rebecca, ia în căsătorie o tânără de condiție modestă. Cei doi se instalează în palatul Manderley, din Cornwall, unde stăpânește cu puteri depline d-na Danvers, menajera devotată fostei doamne de Winter. Tânăra soție se simte din ce în ce mai apăsată de strania putere pe care o are Rebecca asupra tuturor, chiar și după dispariția sa.

Primul film al lui Stanley Kubrick cu o distribuție profesionistă și pentru prima dată a obținut recunoașterea publică ca regizor neconvențional pe care îl cunoaște acum. Povestea este a unor foști prizonieri care intenționează să înființeze un pistă de curse, astfel încât să poată trăi o viață fără grijile monetare. Unul dintre cele mai excepționale filme artistice ale anilor '50.

Filmul este povestea vieții și carierei celebrului regizor Edward D. Wood Jr., cunoscut ca cel mai slab regizor al tuturor timpurilor. Acțiunea se concentrează în jurul anilor 1950, când el a realizat filmele 'Glen or Glenda', 'Bride of the Monster' și 'Plan 9 From Outer Space' și ne arată aspecte din viața sa de travestit și ne dezvăluie prietenia cu actorul cândva foarte apreciat, dar acum aflat într-un mare con de umbra profesional, Bela Lugosi.

Prim-profesorul Immanuel Rath îi găsește pe unii dintre studenții săi uitându-se la fotografii pline de viață ale interpretei de cabaret Lola Lola și vizitează un club local, The Blue Angel, în încercarea de a-i prinde acolo. Văzând-o pe Lola cântând, profesorul este plin de poftă, renunțând în cele din urmă la funcția de la școală pentru a se căsători cu tânăra. Cu toate acestea, căsătoria lui cu o cochetă -- a cărei sarcină este să atragă bărbații -- se dovedește a fi mai dificilă decât și-a imaginat Rath.

New York, anii `20. Din lipsă de bani, tânărul dramaturg David Shayne e nevoit să se înțeleagă cu gangsterul Nick Valenti: acesta îi finanțează noua piesă, iar el o distribuie în spectacol pe iubita lui Nick – Helen, o actriță fără talent. Ea este păzită de un bodyguard – Cheech, care îi dă lui David mai multe idei interesante. Premiera are succes, dar, din nefericire, Cheech își ia prea în serios rolul de dramaturg și începe să intervină în viața celor care realizează spectacolul.

Vietnamul francez, 1929. O tânără dintr-o familie cu probleme financiare se întoarce acasă. Pe drum, cunoaște un chinez bogat. Între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste care depășește barierele de rasă și cultură... Povestea sensibilă, delicată, ca o stampă orientală, este amplificată emotional de muzica elegantă a compozitorului Gabriel Yared. Tema muzicală a filmului revine mereu, ca fantasma unei amintiri erotice. Yared extrage o inegalabilă poezie dulce-amară din amestecul instrumentelor cu coarde.

In timpul unei calatorii prin Germania, chimistul american Ned Faraday se indragosteste de Helen, o seducatoare cantareata de cabaret, care accepta sa-i devina sotie. Cativa ani mai tarziu, cei doi si baietelul lor alcatuiesc o familie fericita, pana in clipa in care Ned se imbolnaveste si trebuie sa urmeze un foarte costisitor tratament medical in Europa. Pentru a face rost de banii necesari sotului sau, Helen se angajeaza intr-un club de noapte, unde il cunoaste pe milionarul Ned Townsend, care nu ramane insensibil la farmecul „Blondei Venus".