Îngrozit de indiferența medicilor săi, „Patch” Adams decide să urmeze el însuși o carieră în medicină și se înscrie la Universitatea din Virginia. Acolo nu atrage oamenii doar cu cămășile sale colorate hawaiene, ci și cu vederile sale ciudate și metodele de vindecare neconvenționale. Pentru că pentru Patch Adams, accentul se pune pe oameni. Și așa îi face pe copiii bolnavi de cancer să râdă de nasul său roșu de clovn și reușește în felul lui cu totul special să ofere o nouă viață chiar și pacienților condamnați. În timp ce pe de o parte cucerește inima frumoasei studente Carin, pe de altă parte duce administrația universitară îngustă la minte în pragul nebuniei. Atunci când Patch vrea în secret să-și întemeieze propriul spital, el depășește în mod clar marcajul. Ca pedeapsă, el urmează să fie exclus din studii...

Joe, un magnat al supermagazinelor, și Kathleen, proprietara unui magazin independent, se îndrăgostesc pe internet. Însă niciunul nu știe că el încearcă să o falimenteze.

Nominalizat la 7 premii ale academiei americane de film, “Prințul Mareelor” a fost regizat de Barbra Streisand care interpretează și rolul principal, cel al lui Susan Lowenstein, un psihiatru din New York care încearcă să ajute o scriitoare cu tendințe sinucigașe și îi reconstruiește istoria familiei cu ajutorul fratelui geamăn, un antrenor de fotbal american din sud, Tom Wingo (Nick Nolte). Rănit de forțele care au distrus-o pe sora lui, Tom începe o călătorie dureroasă printre amintirile îngropate de mult și se agață de propria salvare care este și cea a surorii lui. În același timp, Tom îi dă lui Susan Lowenstein curajul să vorbească despre relația cu soțul ei abuziv. Acești doi oameni din lumi diferite se confruntă cu propria durere, descoperă lucruri surprinzătoare unul despre celălalt și despre ei înșiși și se îndrăgostesc.

O contabilă rămâne însărcinată cu iubitul ei căsătorit, care refuză să-și părăsească soția și să-și asume responsabilitatea copilului. Lăsată de una singură, gravida se împrietenește cu un șofer de taxi cu inima mare care o duce în grabă la spital, atunci când se declanșează contracțiile. El se îndrăgostește repede și de ea și de copilul precoce care comentează omniscient acțiunea (inclusiv propria-i naștere) prin vocea pișicheră a lui Bruce Willis. Pentru că încă mai suspină după fostul ei iubit businessman, contabila respinge, la început, atențiile șoferului de taxi. Dar treptat, ea începe să-l vadă ca mai mult decât un babysitter.

Hollywood, 1942. Guvernul american face presiuni asupra regizorului Michael Curtiz, de origine maghiară, care este pe cale să termine filmările la „Casablanca”, pentru a accentua mesajul propagandistic al filmului și a influența opinia publică în favoarea intervenției țării în războiul european.