פיטר או'טול הישיש (לורנס איש ערב) וג'רמי נורת'אם (שושלת טיודור, פארק גוספורד) מגלמים אב ובנו באנגליה האדווארדיאנית של תחילת המאה ה-20. או'טול הוא פיסק, בריטי קר ומנוכר שלא מצליח להתגבר על מות בנו הבכור במלחמת הבורים, ועל מותה של אשתו זמן קצר לאחר השכול. יחסיו עם בנו הצעיר, פיסק ג'וניור, מתוחים מאוד. פגישה עם הודי אקסצנטרי בשם סוואמי פראש, והרצאה בנושא גילגול נשמות, פותחים את ליבו של הזקן למציאת משמעות מעבר לאפרוריות של התפיסה הרציונלית.

סאטירה פיוטית של הבמאי פיליפ דה ברוקה על חוסר ההגיון שבמלחמה הפכה במהלך שנות השישים והשבעים לסרט פולחן בכל רחבי העולם. תושבי בית חולים לחולי נפש משתלטים על כפר שתושביו נטשוהו מאימת הקרבות במהלך מלה"ע הראשונה. משל על שפיות ושיגעון בו העולם כולו איבד את שפיות דעתו ורק המשוגעים שומרים עדיין על שפיותם

וויין ברי מתכוון לפתוח מחדש מלון נטוש ולנהל אותו עם אשתו. בינתיים מוטלת על השניים האחריות לנסות לנהל את משפחתם המתוסבכת, ג'ון הוא שחקן פוטבול מצליח מה שלא מונע ממנו לסבול מבריונים שמציקים לו, יחסיו עם אחותו פראני אינם נורמטיביים. פרנק הוא הומוסקסואל, אג סובל מסיוטים ולילי הפסיקה לגדול.

אלכס הוא סופר צעיר, מכור להימורים, שחייב לגמור את הספר שלו לפני שמלווים בריבית יהרגו אותו. כדי להספיק הוא שוכר קלדנית שעוזרת לו גם בתהליך הכתיבה. המשולש הרומנטי בסיפור הופך אט אט למציאותי, כאשר החיים מחקים את האמנות.

ספרה כובש הלבבות של ג'יין אוסטין ("על תבונה ורגישות") בעיבוד מודרני. לא עוד שמלות מלמלה ותסרוקות נפוליאוניות אלא מכוניות מבריקות וג'ינסים צמודים. סטודנטית צעירה צריכה לבחור בין שני גברים ולומדת שמראה חיצוני ורושם ראשוני יכולים מאוד להטעות. במאי: אנדרו בלאק.