Luchino Viscontin muhkea eepos Sisilian aatelisluokasta, jonka valta ja loisto alkavat kuihtua 1860-luvun poliittisen kuohunnan keskellä. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Sisiliaan vuosina 1860–1863 juuri Italian yhdentymisen alkuvaiheisiin. Garibaldin armeija on noussut Sisilian Marsalassa maihin ja ruhtinas Salina lähtee perheineen ja palvelusväkineen kesäresidenssiinsä Donnafugataan. Ruhtinas oivaltaa, että feodalismin päivät Italiassa ovat luetut ja niin hän sallii veljenpoikansa Tancredin avioitua tavallisen rahvaan edustajan, rikkaan kauppiaan tyttären Angelican kanssa. Elokuva on tullut tunnetuksi upeasta tanssikohtauksestaan ja hitaan raukeasta toiminnasta.

Fern asuu pienessä paketti autossa, jonka nainen on muuttanut asuttavaksi. Fern, kuten monet muut niin sanotut nomadit, vaeltelee ympäri Amerikkaa ja tekee pätkätöitä ravintoloissa ja muun muassa Amazonin varastolla. Fernin elämä on yksinkertaista ja helppoa, joskin yksinäistä. Fern on rauhallinen, hiljainen ja varautunut. Fern pysyttelee mielellään omissa oloissaan, mutta joutuu myöntämään tarvitsevansa joskus muiden apua. Kaikille nomadius ei ole Fernin tapaan oma valinta, vaan seurausta Yhdysvaltain kehnosta sosiaali- ja työttömyysturvasta, sairastumisesta tai asunnon menettämisestä. Oli vapaus illuusiota tai ei, elämää on silti jatkettava eteenpäin. Kun eläke ei riitä, tien päällä oleminen ja omassa autossa asuminen jäävät ainoiksi vaihtoehdoiksi. Keskiluokkaisen arjen tuttu oravanpyörä on vaihtunut toisenlaiseen kehään, jossa siirrytään pätkätöiden perässä.

Palestiinan Oscar-ehdokkaaksi hyväksytty draama kertoo kahdesta lapsuudenystävästä, jotka rekrytoidaan itsemurhaiskuun Tel Aviviin. Khaled ja Said naamioituvat israelilaisiksi ja lastaavat itsensä räjähteillä. Tarkastusasemalla kaverukset joutuvat kuitenkin erilleen toisistaan. Samalla toinen alkaa epäillä terrori-iskun oikeutusta. Elokuva ei ihannoi tai tuomitse henkilöitään, mutta tunnelma kehittyy pikkuhiljaa arkisesta pakahduttavaksi.

Kun Michael Keaton saa taivutettua japanilaisen autofirman avaamaan uudelleen kotikaupunkinsa autioituneen autotehtaan, hän on sankari. Mutta kun tehtaan omistaja palkkaa hänet vahtimaan, että vanhat työkaverit noudattavat japanilaisia työtapoja, sankarista tulee hetkessä hylkiö. Miesvoima hevosvoimaa vastaan liukuhihnalla ja salami sushia vastaan ruokalassa. Tuloksena on hupaisa törmäyskursi, kulttuurierojen sekamelskassa, jossa Michael Keatonilla on osuutensa.

Tohtori Robert Laing on Lontoon liepeille nousseen uuden, huippumodernin 40-kerroksisen tornitalon uusin asukas. Talon on määrä täyttää asukkaiden kaikki unelmat: koulut ja kaupat, kuntosalit ja kampaamo löytyvät saman katon alta. Se on oma pienoiskaupunkinsa, maailma pienoiskoossa, jossa eri yhteiskuntaluokat on sijoitettu omiin kerroksiinsa. Kaikki on suunniteltu toimimaan ja palvelemaan ihmistä. Hierarkkista säätyjakoa kuvastava kompleksi alkaa vähitellen natista liitoksistaan. Sähköt katkeilevat, hissit reistailevat ja jätehuolto horjuu. Samaan aikaan rakennuksen huipulla asuvien rikkaiden ja alempiin kerroksiin majoittuneen köyhemmän kansanosan suhteet kärjistyvät. Sivistyksen pintakiillon rapautuessa rikkaiden juhlat muuttuvat entistä hurjemmiksi. Viha ja pelko nostavat päätään, kun moraali ja inhimillisyys lentävät romukoppaan. Unelmakoti muuttuu luokkasodan taistelutantereeksi. High-Rise on dystooppinen scifi-elokuva, joka perustuu J.G. Ballardin romaaniin Tornitalo.

Kaikki käy, kun wanna-be-animaattori Gord Brody jättää vanhempiensa kellarin turvan ja lähtee Hollywoodiin etsimään tietään tähtiin - ja löytää matkan varrelta unelmiensa epänormaaleimman nymfomaanin.