Sir Ben Kingsley näyttelee Mohandas Gandhia Sir Richard Attenboroughn mukaansatempaavassa elämäkerrassa miehestä, joka nousi vaatimattomasta asianajajasta koko maailman tuntemaksi rauhan ja väkivallattomuuden symboliksi.Kriitikoiden ylistämä mestariteos GANDHI on kiehtova tarina aktivismista, politiikasta, passiivisesta vastarinnasta ja vapaudesta. Sen keskiössä on ainutlaatuinen mies, joka taisteli väkivallattoman taistelun britti-imperiumia vastaan ja vapautti kokonaisen kansakunnan.GANDHI voitti 8 Oscar®-palkintoa, mukaan lukien parhaan elokuvan, parhaan ohjaajan (Sir Richard Attenborough) ja parhaan miespääosan palkinnot. Sen ylistettyyn näyttelijäkaartiin kuuluvat myös Candice Bergen, Edward Fox, Sir John Gielgud, Roshan Seth ja Martin Sheen.

Kuuma kesäkuun päivä 60-luvun Hell's Kitchenissä muuttaa lopullisesti neljän nuoren pojan elämän. Tommy, John, Michael ja Shakes tekevät kepposen, jonka seurauksena vanhan mies kuolee. Huoleton nuoruus on hetkessä ohi, kun pojat joutuvat nuorisovankilaan. Elämä Wilkinsonin poikakodin vartijoiden armoilla jättää poikiin lähtemättömät jäljet. Arvet, jotka vaalenevat vasta useita vuosia myuöhemmin. Silloin kun on takaisinmaksun aika.

Volver – paluu (esp. Volver) on vuonna 2006 valmistunut Pedro Almodóvarin ohjaama espanjalaisen komediaelokuva.Almodóvarin elokuva osallistui valmistumisvuonnaan Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjaan. Tuomaristo päätyi poikkeuksellisesti jakamaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon kuuden Volverissa esiintyneen näyttelijättären kesken. Palkinnon saivat Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Chus Lampreave, Yohana Cobo ja Blanca Portillo. Myös elokuvan käsikirjoitus palkittiin. Cruz sai vivahteikkaasta roolitulkinnastaan ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa. Elokuvan keskeisessä kohtauksessa roolihahmon laulun laulaa kuitenkin todellisuudessa flamencotähti Estrella Morente.Ohjaaja Almodóvar palaa elokuvassa perusteemoihinsa. Tarina kertoo salatuista suhteista, isyyksistä, insestistä ja murhista. Niiden vastapainona siinä on myönteistä välittämistä ja auttamista. Juonessa on viittaus ohjaajan elokuvaan Salaisuuteni kukka.

Pitkiä aikoja Lontoossa lusinut linnakundi Wilson lähtee kostoretkelle Los Angelesiin. Hänen tyttärensä on kuollut unelmakaupungissa epäselvissä olosuhteissa ja jäljet johtavat liukkaan musiikkituottajan Valentinen Hollywood-palatsiin. Selviydyttyään lähes kuolemaan johtaneesta mäiskinnästä, tultuaan heitetyksi ulos pintabileistä ja pysyttyään vuoristotiellä hullusta taka-ajasta huolimatta, päättää Wilson aiheuttaa aivan omat harmit niitä ansaitseville. Ennen kuin tämä keikka on ohi tietää koko Losi, että engelsmanni (The Limey) kävi kaupungissa.

Laululintu on nuori nainen, joka asuu äitinsä kanssa ja viettää päivänsä vanhojen äänilevyjen parissa. Laululintu ei juurikaan puhu, mutta laulaa esim. Judy Garlandin, Marilyn Monroen ja Billie Holidayn äänillä. Eräänä päivänä Laululinnun rääväsuinen äiti tuo kotiinsa uuden valloituksensa, manageri Ray Sayn, joka kuulee tytön laulavan ja alkaa välittömästi järjestämään tälle keikkaa kaverinsa kapakkaan. Tie tähtiin ei kuitenkaan ole ollenkaan varma, sillä Laululintu laulaa vain kuolleen isänsä muistolle.

Elokuvassa LOVE IS STRANGE kuvataan kahden ihmisen pitkän yhteisen taipaleen haurautta sekä rakkautta, joka syvenee ja saa uusia ulottuvuuksia ajan myötä.

Nuhruinen palkkamurhaaja Julian tapaa heikoilla olevan myyntimiehen Dannyn meksikolaishotellin baarissa. Julian lupaa ratkaista Dannyn taloudelliset ongelmat, jos tämä auttaa häntä yhdessä keikassa, mutta Danny kieltäytyy kunniasta ja orastava ystävyys päättyy siihen. Huumeiden, seksin ja kuoleman kyllästämä Julian jatkaa matkaansa Venetsiaan. Pieleen menneen keikan jälkeen hän saa toimeksiantajaltaan vielä yhden tilaisuuden, mutta ei selviä siitä yksin. Julian etsii käsiinsä ainoan ystävänsä Dannyn ja anoo tältä apua. Tällä kertaa Danny suostuu ja eri maailmoja edustavien miesten välille syntyy outo side.

Tarina salaperäisestä yksinkulkijasta, joka suunnittelee rikosta. Jim Jarmuschin Espanjassa filmaama elokuva sisältää vaikutteita useilta modernin elokuvan mestareilta. Yksi silmänisku osuu Aki Kaurismäen suuntaan, kun elokuvassa esiintyvä brittinäyttelijä John Hurt muistelee kahvipöydässä Boheemielämää-kirjan ”oudon kaunista suomalaista filmatisointia”.

New York, joulukuu, vuosi 1980... Sulkeutunut ja henkisesti häiriintynyt nuorimies Mark Chapman saapuu suurkaupunkiin aikeinaan tavata yksi tuon ajan suurimmista julkkiksista, John Lennon - tavata ja tappaa. Chapmania riivaa hänen tunteidensa ristiriitaisuus Lennonia kohtaan, toisaalta suunnaton ihastus, toisaalta valtava kateus ja viha. Hän ryhtyy odottamaan Lennonia tämän asuintalon, The Dakotan, edustalla seuranaan vain rakastamansa ja alituisesti siteeraamansa romaani, Sieppari ruispellossa ja murhanhimoiset ajatuksensa... Tullessaan pidätetyksi John Lennonin murhasta, Chapman väitti J.D. Salingerin kirjoittaman klassikon Sieppari ruispellossa ja sen päähenkilön, kapinallisen Holden Caulfieldin, inspiroineen häntä tekoonsa. Itse kirja pitää sisällään 26 lukua, 27. luku kuuluu ikuisesti Mark Chapmanille.