במהלך מלחמת קוריאה, שבויים צפון קוריאניים ושבויים סיניים נשלחים למחנה על האי קיוג'ה בדרום קוריאה. מחנה השבויים עצמו נתון לעימות מתמשך בין אסירים פרו-קומוניסטים ואנטי קומוניסטים. רו קי סו (השחקן דו קיונג סו) הוא חייל צפון קוריאני צעיר המוחזק במחנה השבויים. סמל ג'קסון (השחקן ג'ארד גריימס), מקבל פקודה ממפקד המחנה להרכיב צוות רקדני סטפס משבויי המחנה. הוא עורך אודישן ובוחר לצוות את החייל הסיני שיאו-פנג, אזרח צפון קוריאני קאנג ביונג סאם, אשר הואשם באופן שקרי בהיותו קומוניסט ואזרחית יאנג פאן רה (השחקנית פאק הא סן) שרוצה לפרנס את משפחתה. סמל ג'קסון מזהה גם את כישרון הריקוד המדהים של רו קי סו ומזמין אותו להצטרף לצוות. כך במהרה מצליח סמל ג'קסון להרכיב את צוות רקדני הסטפס שלכל אחד חלום משלו, אבל האם חלומם לרקוד יתגשם?

הפיוט הקולנועי המדיטטיבי המרשים של אנדריי טרקובסקי (אנדריי רובלב), אולי סרטו האישי ביותר. הסרט משלב שירה כתובה, שירה ויזואלית, זיכרונות והגיגים של אדם בשנות הארבעים לחייו שעומד למות. הוא נזכר בימי ילדותו על רקע מלחמת העולם השנייה ובאמו האהובה. טרקובסקי מייצר הקבלה בין חייו לעבר הרוסי באופן כללי, ודן בסוגיות של "היסטוריה" (פרטית וקולקטיבית) ו"זיכרון" (פרטי וקולקטיבי). יצירה ויזואלית מבריקה, שמשחקת עם טקסטורות ועושה שימוש מרהיב ברוח, בנוזלים ובתנועת מצלמה וירטואוזית. המוזיקה של פרסל ובאך.

מבוסס על סיפורו האמיתי של כריס גארדנר, שעשה את דרכו במעלה הסולם הקפיטליסטי לאחר הקרבה אישית גדולה. אם בנו עוזבת אותו לאנחות עם בנו הצעיר, והוא מחליט לעבור התמחות ללא תשלום בחברת ברוקרים נחשקת בוול סטריט. מחוסר פרנסה, מוצא עצמו כריס מחוסר בית, מנסה להעביר ששה חודשים בתחנות סאבוויי ובמקלטים ציבוריים.

מגדולי המותחנים הפוליטיים בקולנוע. חיילים אמריקניים השבים הביתה כגיבורי מלחמה אינם מודעים לעובדה שנחטפו בידי קומוניסטים סיניים ועברו שטיפת-מוח שהפכה אותם לפצצת זמן מתקתקת. הבמאי, ג'ון פרנקנהיימר ("איש הציפורים מאלקטרז", "הקשר הצרפתי 2"), ביים מותחן מהפנט מראשיתו ועד סופו עם צילומי שחור-לבן מרהיבים, שהפכו לציון דרך בתולדות הצילום הקולנועי. עם פרנק סינטרה ("הטל צל ענק"), אנג'לה לנדסברי ("המיטה המעופפת") וג'נט לי ("מגע של רשע", "פסיכו"). הסרט היה מועמד לאוסקר על שחקנית המשנה (אנג'לה לנסברי) ועל העריכה.

האי איוו ג'ימה היה אחת מהנקודות האסטרטגיות ביותר במלחמת העולם השניה, מכיוון שהוא ממוקם בין האזור בו שלטו כוחות ארה"ב לבין יפן. באופן טבעי, הצבא היפני היה נואש במאמציו שלא לאפשר לו ליפול לידי האמריקאים, מה שייתן להם בסיס יציאה נוח לפלישה ליפן.

סיפורה של הזמרת האגדית אדית פיאף, מילדות קשה בבלוויל אל הזוהר והתהילה בניו יורק, ומהניצחון הגדול למעמקי הייאוש. סיפור חייה הסוערים של זמרת השנסונים הידועה מצייר אישה אינטנסיבית, שבירה אך בלתי ניתנת להריסה אשר מוכנה להקריב את כל מה שנחוץ בכדי להגשים ולממש את האמנות שלה. הסרט מתאר את דרכה של פיאף מילדות של נדודים יחד עם אביה, שהיה להטוטן רחוב, לאחר שננטשה על ידי אמה: מעונות של פרוצות בפריז, האשמה ברצח בדיוק כשהקריירה שלה החלה סוף סוף להמריא ששלחה אותה חזרה לביבים, רומנים מלאי תשוקה וחברות עם גדולי השמות באותה תקופה - איב מונטאן, מרלין דיטריך ואחרים, ועד הסוף הטראגי הבלתי נמנע.

קאלו עברה בצעירותה תאונת דרכים קשה שריתקה אותה למיטה במשך חודשים ארוכים במהלכם החלה לצייר, בעיקר את עצמה ואת סבלה. הסרט מתאר הן את תהליך היצירה והן את מערכת היחסים הסוערת שלה עם בעלה המפורסם לא פחות הצייר דיאגו ריברה, והרומן שהיה לה עם המהפכן הגולה ליאון טרוצקי.

דרמה אמיתית על מטפס ההרים האוסטרי היינריך האראר (בראד פיט) שיצא בשנת 1939 לכבוש את פיסגת הר הנאנג'ה שבהימאליה. מלחמת העולם השנייה שפרצה בינתיים בלמה את תוכניותיו, והובילה אותו ואת חברו למסע פיטר אופשנייטר (דיויד טווילס, ערום) לחציית הגבול הטיבטי. בטיבט היו היינריך ופיטר, לזרים הראשונים שנכנסו בשערי העיר האסורה. חלקו השני של הסרט עוסק במפגש בין היינריך לדאלי לאמה שהיה אז ילד קטן ובודד שנבחר לשאת בעול המנהיגות מגיל צעיר, ובידידות העמוקה שנרקמה ביניהם.

"המלכה" של סטיבן פרירס עוסק בדילמות מסקרנות שנעשו מאחורי הקלעים בבית המלוכה הבריטי בעקבות מותה של הנסיכה דיאנה. בין השאר כולל הסרט את הדיון שנעשה בין טוני בלייר למלכה אליזבת בשאלות הנוגעות לגבולות הפרטיות של משפחת המלוכה. בסרט משלב פרירס חומרי ארכיון של האירועים, לצד משחקה של הלן מירן המגלמת את המלכה אליזבת, שמנסה להגן על כבודה של הממלכה, ושל מייקל שין שמגלם את ראש הממשלה הטרי טוני בלייר. את הנסיך צ'רלס מגלם אלכס ג'נינגס. כל אלה מתכתשים בסוגיה האם על ההלוויה להיות פתוחה לציבור או להישאר פרטית.