Mykkäelokuva, joka on Chaplinin kannanotto pienen ihmisen puolesta koneistumista ja modernisaatiota vastaan, sillä Chaplinin mielestä koneet ja teollisuuden tehostamispyrkimykset olivat syyllisiä joukkotyöttömyyteen ja lamaan.

Jeanne d'Arcin kärsimys on periksi antamaton ja puolueeton elokuva. Se ei romantisoi historiaa, muokkaa henkilöhahmoja mieleisikseen tai ota kantaa siihen, mikä Jeanne pohjimmiltaan oli: Jumalan valittu, jollain tapaa mielisairas vai johdateltavissa ollut tyttörukka. Katsoja saa päättää itse. Katolinen kirkko hyökkäsi rajusti elokuvaa vastaan, ja useassa maassa se joutui sensuurin hampaisiin.

Suvaitsemattomuus (Intolerance) on vuonna 1916 valmistunut yhdysvaltalainen mykkäelokuva, jonka ohjasi D. W. Griffith. Elokuva oli vastaisku kriitikoille, jotka moittivat Griffithin edellistä elokuvaa, Kansakunnan syntyä, sen rasistisesta sisällöstä.

Tohtori Henry Jekyll tekee tieteellisiä kokeita tarkoituksenaan paljastaa ihmisen piilotettu pimeä puoli ja vapauttaa samalla sisäisen murhaajansa.

Vieraillessaan Suomessa kansainvälinen viulisti ja naissankari Lardozo iskee kyntensä viattomaan maalaistyttö Kirstiin, mutta murskaa tytön ja ystävänsä Eeron sydämet karkaamalla aviossa olevan ihailijansa Tanitan perässä Pariisiin.